Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ДИСКУСИЯ ЗА ЦЕНИТЕ

Публикувано от САХИБ 31 
Re: ДИСКУСИЯ ЗА ЦЕНИТЕ
09-07-2012 - 15:14:28
Еврогрупата иска Испания да създаде „лоша банка“ на реалните цени!!!

Като условие за отпускане на спасителната помощ може да бъде поставено и увеличаване на капиталовата адекватност във всички испански финансови компании до 9%!!!


Министрите на финансите на държавите-членки на еврозоната (т. нар. Еврогрупа) ще се обърнат днес към Испания с призив да създаде банка, в която да бъдат отделени лошите кредити. Освен това те ще поискат по-високо съотношение на капиталовата адекватност в испанския банков сектор, за да стартира включването на спасителните фондове за еврозоната в помощта за страната. Съобщението е на онлайн изданието на испанския вестник El Pais, цитирано от MarketWatch.


Позовавайки се на източници от Европейския съюз, испанското издание добавя, че за отпускането на помощта може да бъде поставено условие за одобряване на орязването на компенсациите за хора, претърпели загуби от инвестиции в привилегировани акции или подчинен дълг на спасяваните банки.

Еврогрупата ще поиска всички испански финансови компании, а не само големите банки, да увеличат капиталовата си адекватност до 9%, твърдят източниците на El Pais.

Създаването на банката с лоши кредити ще предвижда групирането на активите по реалната им стойност, а не според пазарната им цена.

Еврогрупата ще проведе заседание днес в Брюксел и ще обсъжда основно помощта за Испания и положението в Гърция. Споразуменията, които евентуално ще бъдат постигнати днес, се очаква да бъдат одобрени окончателно на извънредно заседание на 20 юли, посочват от испанското издание.
Re: ДИСКУСИЯ ЗА ЦЕНИТЕ
09-07-2012 - 15:16:25
Ето и малко социалистическо-либерални мечти!



Понижение на лихвите ще има, но не веднага!!!


Според финансистa Емил Хърсев по-ниската доходност по държавния дълг ще стимулира инвестициите и от там цялата икономика
Г-н Хърсев, възможно ли е наистина постигнатата ниска лихва по пласирания държавен дълг да доведе до сваляне на банковите лихви в страната?
Може да доведе, но не веднага. При това ниво на лихвата вероятно ще бъдем свидетели на поевтиняване. Постигнатата на аукциона нова лихва определя една нова скала, така да се каже. Тя ще се отрази върху всички вложения, ще се отрази и върху заемите. Този процес обаче не е автоматичен, той минава през количествена реакция.

Възможно ли е да забележим по-ниските лихви в срок от 2-3 месеца?
Малко вероятно. Това е твърде кратко време, за да започне такъв процес. Кредитирането е затруднено, така или иначе, заради затрудненията в банковия сектор. Това е изключително бавен процес и изключително тежък. По-скоро очаквам увеличение на кредитите към жилищния пазар, включително на чуждестранните инвестиции. Това ще доведе до увеличаване на ипотечното предлагане в страната.

Как увеличението при предлагането на кредити и падането на лихвите ще повлияе на инвестициите в България?
Ще подейства положително. При новата доходност инвеститорите ще идват, ще си напазаруват инвестиционни активи и ще чакат да продават на по-високи цени.

А това как ще се отрази на икономиката като цяло?
Би трябвало да се отрази добре. Предлагането на финансов ресурс при новата доходност ще увеличи предлагането на кредити, а това ще се отрази положително на цялата икономика.

Възможно ли е тогава да постигнем по-голям икономически ръст от 0.5%, 0.6% или 0.7%, каквито са последните прогнози както на българските, така и на международните институции?
Разбира се. Ние и в момента го имаме, но все още не сме разбрали, че го имаме.

Какво смятате за решението на Европейската централна банка (ЕЦБ) да намали основната лихва?
Това е поредният ход, който няма да донесе желания успех. Тези действия няма да доведат до реални ефекти върху икономиката.
Re: ДИСКУСИЯ ЗА ЦЕНИТЕ
14-07-2012 - 17:36:47
Най-много имоти няма да се купуват и продават във Варна - най-добрия град за ... имотите!!!

9594 души от всичките 397 860 здравноосигурени пациенти във Варненска област смениха личните си лекари през юни, съобщиха от пресцентъра на Здравната каса във Варна. От това право не могат да се възползват 86 246 души в областта, които са с прекъснати здрвноосигурителни права.

Най-активно избираха нови общопрактикуващи лекари пациентите във възрастовата група от 18 до 65 години, следвани от групата на хората над 65 години, сочи справка за възрастовия състав на пациентите, предпочели да сменят личния си лекар. Най-малък е броят на пациентите на възраст от 0 до 2 години, чиито родители решават да лекуват децата си при нов общопрактикуващ лекар. Отказите на личните лекари да издават направления за посещение при лекар-специалист при необходимост на пациента от специализирана медицинска помощ са една от основните причини за смяна на личните лекари. Общопрактикуващите лекари могат да издават медицинско направление за консултация извън определените им дейности на пациенти до 18-годишна възраст еднократно за всяко остро заболяване.

Сред най-честите въпроси на пациенти за правата им при общопрактикуващия лекар, отправяни към експерти в здравната каса, са въпросите за медицинските документи и безплатните манипулации, които осигуряват за пациентите от пациентската си листа личните лекари. Общопрактикуващите лекари издават безплатно медицинско свидетелство за сключване на брак, медицинско удостоверение за работа на пациенти от 16 до 18 години, както и подготвят документите за представянето на пациентите си пред ТЕЛК. При личния лекар не се заплаща и издаването на първични и вторични болнични листове.

Безплатни са също и манипулациите венозна пункция, вземане на кръв, подкожна, мускулна и венозна инжекция. Дейностите и манипулациите, които пациентите от пациентската листа на общопрактикуващите лекари ползват само срещу заплащане на потребителска такса, която се дължи при всяко посещение при личния лекар, са публикувани в приложение №10 от НРД 2012 за медицинските дейности, което може да бъде намерено на сайта на НЗОК на адрес www.nhif.bg.

РЗОК – Варна, напомня, че следващата кампания за смяна на лични лекари е през декември. Извън юни и декември личен лекар може да бъде сменен само по обективни причини, като смърт или закриване на практика на личен лекар, както и поради смяна на местоживеенето на пациента.
Re: ДИСКУСИЯ ЗА ЦЕНИТЕ
16-07-2012 - 07:43:39
Банките поведоха епична битка за клиенти. Всъщност те я водят отдавна, но сега мащабите се разрастват. И понеже няма нови, трезорите се опитват да преразпределят вече привлечените клиенти. Кредитните институции бързо разбраха и размера на опасността, затова на дневен ред е коткането на добрите стари клиенти. А най-добри и сигурни са тези с дългосрочните, бетонирани с ипотеки жилищни заеми. Нови жилищни заеми не се взимат често - ипотечните кредити на домакинствата се свиха за първи път на тримесечна база с 42 млн. лв. и към края на март 2012 г. възлизат на 8,76 млрд. лв., сочи анализ на УниКредит Булбанк. Гражданите пък се усетиха и започнаха да проучват какви са условията в другите банки с цел да рефинансират заемите си при конкуренцията. С наближаващото приемане на директивата за ипотечния кредит от Европарламента, която се очаква да премахне таксата за предварително връщане на заема, клиентите с ипотеки стават особено ценни. Затова банките правят всичко възможно да задържат най-сигурните си източници на доходи, които получават с минимални усилия - заемът е обезпечен с имот, а клиентът е проверен, процедурата по одобрение на кредита е приключила, чакат се само постъпленията на парите. За да не изпуснат златните кокошки, банките са готови и на известни отстъпки. Тъй като сегашните условия за отпускане на заеми за дом са доста по-изгодни, отколкото тези преди 5-6 и повече години, те започнаха да предоговорят старите заеми при нови условия.

Повечето трезори предлагат промоции с различен срок. В Алианц банк например срокът е до 14 септември, а бонусите са безплатно проучване за отпускане на заема и безплатни имуществена и животозастраховка за целия период на заема. Което никак не е малко, защото само от имуществената застраховка се спестяват около 600-700 лв. годишно. Плаща се само преференциална административна такса от 1% върху сумата на кредита. Новите лихви са много примамливи - 5,9% в евро и лева фиксирани за първата година и 7,9% за останалия период. До края на юли е промоцията на Райфайзен банк, а до 30 септември - на Пощенска. ОББ предлага промоционален лихвен процент за жилищни кредити от 6,5% в лева и евро също до края на септември. Същата лихва предлага банката и за рефинансиране на ипотечен заем от друга банка. Други като УниКредит Булбанк например имат твърда такса за предоговаряне на стари кредити, които са отразени в тарифната им таблица - например предоговарянето на заем над 100 хил. лв. струва твърдо 2100 лв. Допреди няколко месеца цената беше наполовина.
Re: ДИСКУСИЯ ЗА ЦЕНИТЕ
16-07-2012 - 14:12:34
Нов данък, ако живеем в сграда без енергийна ефективност

Организацията Група институционални инвеститори срещу Промени в климата (IIGCC), която представлява активи под управление на обща стойност 7,5 трлн. евро, поиска промяна в нормативите на ЕС за енергийна ефективност. Вместо да се акцентира върху новото строителство, трябва да се върви към ускорено реновиране на старите сгради, смятат инвеститорите.

Около 40% от енергийното потребление и 36% от въглеродните емисии в Евросъюза се дължат на сградите, а съществуващите политики не допринасят достатъчно, за да насърчат промените в поведението, които ще доведат до подобрение в устойчивостта, твърдят от IIGCC. И предлагат въвеждане на въглероден данък за всички собственици на сгради, които не отговарят на изискванията за енергийна ефективност.

Заедно с това трябва да има и данъчни облекчения за всички, които са се погрижили да намалят потреблението на енергия и да ограничат изхвърляните въглеродни емисии.


Ако това стане, около 80% от българите ще трябва да плащат новия данък за притежаваното жилище, коментират наши експерти.
Re: ДИСКУСИЯ ЗА ЦЕНИТЕ
17-07-2012 - 09:12:49
Мудис понижи оценката си за 13 италиански финансови институции, включително за някои от най-големите банки като Интеса Санпаоло (Intesa Sanpaolo) и Уникредит (Unicredit) с даде отрицателна перспектива за всички рейтинги, предаде Ройтерс.

Рейтингът на седем институции се понижава с една степен, а на шест - с две степени. Рейтингите на дългосрочните депозити и дълга на Интеса Санпаоло и на Уникредит са намалени от А3 на Baa2.
В петък Мудис понижи рейтинга на суверенния дълг на Италия от A3 на Baa2, две нива над така наречения статус боклук. В съобщението на рейтинговата агенция се казва, че понижаването на оценките е следствие от "отслабването на кредитния профил на италианското правителство".
Според Мудис рисковете, пред които е изправена Италия, са засилени от крехкото доверие на пазарите и от финансовите проблеми на Гърция и Испания, предаде Асошиейтед прес.
Рейтинговата агенция е обезпокоени и от намалялото желание на чужди инвеститори да купуват италиански облигации.


Асошиейтед прес дава списък на банките с понижен рейтинг: UniCredit и UniCredit Leasing; Intesa Sanpaolo; Banca Carafirenze; Banca IMI; Banca Monte Parma; Cassa di Risparmio di Parma e Piacenza; Banca Popolare Friuladria; Banca Carige; Credito Emiliano; GE Capital SpA; Cassa Depositi e Prestiti; Istituto Servizi Mercato Agricolo Alimentare.


Преди седмица италианският премиер Марио Монти не отхвърли възможността един ден Рим да потърси помощ от спасителния фонд на еврозоната, за да свали своите разходи по заеми.
Re: ДИСКУСИЯ ЗА ЦЕНИТЕ
23-07-2012 - 09:25:29
Европейската комисия смята, че приходите в българския бюджет може да бъдат подсилени - чрез увеличаване на ставките и на обхвата на имуществени, екологични и енергийни данъци. Това става ясно от работен документ, придружаващ препоръките на ЕК към Националната програма за реформи. Еконалози са например акцизите за горивата, тока и топлоенергията, а имуществени - данък сгради, данък наследство и др.

Според Брюксел главно заради проблемите в еврозоната българската икономика тази година ще има анемичен растеж, което поставя под риск постъпленията в бюджета. Ето защо на България се препоръчва както да засили борбата с данъчните измами и сенчестата икономика, която се оценява на около 30% от БВП, така и да потърси допълнителни приходоизточници.

Препоръките на ЕК за увеличаване на данъчното бреме се посрещат със смесени чувства в България. Преди дни шефката на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова обяви, че промени в данъци за тази и идната година не се очертават. Но общините напоследък все по-настойчиво лансират разни идеи за осигуряване на повече свежи пари на бюджетите им, между които въвеждане на поземлен данък върху ниви, лозя, градини, ливади, както и индексиране на данъчните оценки на сградите всяка година с процента на инфлацията.

"Съществува възможност за увеличаване на данъчното облагане върху недвижимото имущество", пише в работния документ на ЕК. Препоръчва се и намаляване на кръга на освободените от плащане на сградния данък.

Според анализатора Георги Ангелов Брюксел има предвид това, че в момента у нас много недвижими имоти въобще не се облагат - например имотите на железниците, земеделските земи, горите, държавните и общинските имоти, религиозните здания. Освен това за имот, който е основно жилище, има 50% намаление за данък сгради - независимо дали е двустаен апартамент или палат за милиони. "Ограничаване на някои от тези твърде щедри облекчения би могло наистина да разпредели по-равномерно данъчната тежест", коментира Ангелов.

Според него обаче неразбирането в Брюксел за данъчното бреме у нас се дължи на "счетоводна заблуда". "Облагането на недвижимите имоти изглежда твърде ниско, но това е главно защото такса смет не се отчита като данък, а тя си е данък, още повече че се определя на база на данъчна оценка, а не чрез някакъв обективен измерител", обяснява експертът.

На подобно мнение е и бизнесът. "Таксата смет е втори данък имот", коментира Божидар Данев, изпълнителен председател на Българската стопанска камара. От БСК се тревожат, че общините прилагат двоен аршин и чрез системата от местни данъци и такси събират повече приходи от фирмите за сметка на публичната собственост. "Държавата и общините са най-големите собственици, притежават над 3 млн. декара земя, Министерството на отбраната "лежи" върху огромни активи", посочи шефът на стопанската камара. Той припомни и старата идея да бъде въведен общински или държавен данък върху пустеещите земи - не толкова за да се пълни бюджетът, колкото за да се насърчи използването на потенциално плодородните терени.

Брюксел вижда също и мегдан за вдигане на данъчното облагане, свързано с опазване на околната среда и с повишаване на енергийната ефективност, "тъй като данъчните приходи от транспорта (без горивата), както за единица енергия са ниски в България". Георги Ангелов обаче отбелязва, че макар номинално у нас екологичните данъци да не са високи, като процент от дохода те са сериозна тежест. "Това е политиката на ЕС за по-високо облагане на енергията, особено тази, която се смята, че допринася за глобалното затопляне. Затова и от години в България се повишават акцизите върху горивата. Но не съм убеден, че може лесно да вдигаме още повече облагането, особено като имаме лошия пример с друг евроакциз - върху цигарите, шоковото увеличение на който доведе до сериозни проблеми със събираемостта и насърчи контрабандата. Електричеството и без това ще поскъпва заради нуждата да се купуват квоти за въглероден двуокис, затова по-нататъшно увеличение на облагането не би трябвало да изпреварва растежа на икономиката и доходите. Достигането на западни нива на облагане не бива да става, преди да се достигнат и западни нива на доходи", подчертава Ангелов.

Според Божидар Данев пък трябва да се наблегне на прилагането на принципа "замърсителят плаща". Новият закон за отпадъците отново не стимулира разделното събиране, предаването и рециклирането на боклука и България ще продължи да е шампион в ЕС по производство на боклук и по брой сметища, а градският автотранспорт остава най-големият враг на околната среда, така че тук много възможности за допълнителни бюджетни приходи от мерки, "зелени" данъци и санкции, смята Данев. Министерството на околната среда от години обещава да въведе екооблагане на автомобилите, така че онези, които мърсят повече въздуха, да плащат повече, но резултат няма.

В. "Сега" потърси и мнението на Министерството на финансите за данъчните забележки на Еврокомисията. След седмица чиновниците на Дянков пратиха отговор, от който става ясно, че МФ смята да наблегне на борбата със сивата икономика и на събирането на данъците в сегашния им вид и размер. В интервю за "Шпигел онлайн" финансовият министър казва, че "се нуждаем от ниски данъци, за да повишим благосъстоянието си. Когато то се изравни с това на Европейския съюз, ще бъдем готови и за хармонизиране на данъчните ставки. Ние можем и още сега да ги хармонизираме, но с нашата десетпроцентова ставка."
Re: ДИСКУСИЯ ЗА ЦЕНИТЕ
20-08-2012 - 12:29:49
Quote
paul
Мудис понижи оценката си за 13 италиански финансови институции, включително за някои от най-големите банки като Интеса Санпаоло (Intesa Sanpaolo) и Уникредит (Unicredit) с даде отрицателна перспектива за всички рейтинги, предаде Ройтерс.

Рейтингът на седем институции се понижава с една степен, а на шест - с две степени. Рейтингите на дългосрочните депозити и дълга на Интеса Санпаоло и на Уникредит са намалени от А3 на Baa2.
В петък Мудис понижи рейтинга на суверенния дълг на Италия от A3 на Baa2, две нива над така наречения статус боклук. В съобщението на рейтинговата агенция се казва, че понижаването на оценките е следствие от "отслабването на кредитния профил на италианското правителство".
Според Мудис рисковете, пред които е изправена Италия, са засилени от крехкото доверие на пазарите и от финансовите проблеми на Гърция и Испания, предаде Асошиейтед прес.
Рейтинговата агенция е обезпокоени и от намалялото желание на чужди инвеститори да купуват италиански облигации.


Асошиейтед прес дава списък на банките с понижен рейтинг: UniCredit и UniCredit Leasing; Intesa Sanpaolo; Banca Carafirenze; Banca IMI; Banca Monte Parma; Cassa di Risparmio di Parma e Piacenza; Banca Popolare Friuladria; Banca Carige; Credito Emiliano; GE Capital SpA; Cassa Depositi e Prestiti; Istituto Servizi Mercato Agricolo Alimentare.


Преди седмица италианският премиер Марио Монти не отхвърли възможността един ден Рим да потърси помощ от спасителния фонд на еврозоната, за да свали своите разходи по заеми.

Уникредит що не си *** все още се мислят за най-добрите и вместо да имат спад то те си дигнаха цените за предлаганите услуги ...
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход