Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Живот на село

Публикувано от general 
Живот на село
30-04-2010 - 22:20:01
Темата може би е коментирана, но ми се струва доста актуална. Има прекрасни села /като природа и дадености/ на невероятно /за световен стандарт/ ниски цени. Какъв бизнес може да се развива на село? На Запад даже купуват цели села. Всички глупости, които в момента ни предлага градът, могат доста успешно да се заменят с живот на село. Какво мислите? Извинявам се, ако на някои темата се стори, как да кажа - банална. Със сигурност обаче е само на пръв поглед. Благодаря предварително за участието.
Re: Живот на село
30-04-2010 - 22:39:21
avatar
За да замениш живота в града с живота на село, трябва да си постигнал няколко неща. Според мен, за да се реши на тази стъпка човек трябва или да е решил да се пенсионира и децата са му порастнали или да прави ферма, мандра и други селски частни инициативи.
В първия случай, този човек не мисли за усамотението на цялото си семейство, а обикновено на собственото си и на спътника в живота му.
Децата в повечето случаи разбира се остават в града. Не навсякъде на село можеш да разчиташ на добро и бързо медицинско обслужване, денонощни магазини и други благини на цивилизацията. Ако децата са ти малки, те ще се чустват добре на село докато не стане време за у-ще и тогава започват да имат по-сериозни изисквания. Освен това ти да приемем, че си преживял много и ти е дошло байгън от цивилизация, но за децата ти едва ли? Те тепърва ще се стремят да са в нея.
Във втория случай децата ти едва ли ще са много щастливи, защото ще си ги врегнал като работна ръка в начинанията ти. Няма да те разберат, въпреки, че според теб ще имат невероятно предимство да дишат чист въздух, да няма реален риск да ги згазят на пешеходната пътека или че ще ядат екологично чисти храни.
Може още доста да се дискутира но това мога да нахвърлям за начало.
Re: Живот на село
30-04-2010 - 22:55:49
[www.dnevnik.bg]

[www.capital.bg]

[imoti.samo.bg]

[silvermountain.wordpress.com]Редактиран 3 път(и).Последна редакция на 2010-04-30 23:07 от general.
Re: Живот на село
30-04-2010 - 23:10:56
Като се каже село и живот на село, първото нещо, което идва на ум е селски туризъм, производство на селскостопанска продукция, по-особен вид. И правилно. Все пак, за това със сигурност има пари по еврофондовете.

Освен тях, могат и други дейности, в зависимост от изискваното количество и квалификация на работната ръка.

Един пример. Преди повече от 5 години, търсехме един български производител на велосипеди. Нямаше реклами, обяви. Работеше предимно за износ. Малка част оставаше за страната. Най-сетне попаднахме на неговия сайт (само на английски). Направихме запитване къде се намира. Отговориха ни на английски... eye popping smiley ... че си имат дистрибутор и да се обърнем към него. Свързахме се и се оказа, че се намира в едно село. Отидохме и виждаме - велосипедите се сглобяват под един сайвант в двора на къщата... От сайт, мейл на английски... до сайвант. smiling smiley
Този човек си направи цехче, склад.. развиваше се. Много скоро започна сам да си разработва моделите, да си окомлектова частите, внасяйки ги директно. Започна да работи и за износ... Типичен семеен бизнес, заедно със съпругата си. Дръпна много напред.
Докато, приготвяха и товареха поръчката, беше много приятно да се чака. Тихо, чист въздух, птиченцата пеят... smiling smiley

Недостатъкът нуждите, училището на децата и медицинското обслужване.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход