Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Анкета: Нов път в развитието на България

Публикувано от ivo_1 
Re: Анкета: Нов път в развитието на България
15-11-2009 - 13:21:27
Ако България излиза от ЕС трябва да се превърне в свободна икономическа зона, без данъци, мита и минимални акцизи. Това е най-доброто за България, но политическата класа няма да го допусне, защото сега е склита зад гърба на ЕС и най-важното няма да има какво да разпределя. Приходите на държавата трябва да са от продажбата на ел.енергия, вода и газ, акцизи и данъци върху имотите.
Abu
Re: Анкета: Нов път в развитието на България
15-11-2009 - 14:03:43
Пенсионната и здравната схема ми допадат... Както и демонополизирането на Образованието (ако правилно съм разбрал). Но не виждам нито нужда, нито полза от конфронтация с ЕС.
Дори и да са разумни, толкова радикални реформи със сигурност ще се изродят в практиката. При това едновременно в няколко области. Само една точка да не се хареса и вече е основание да не се гласува за тази политическа партия...
Re: Анкета: Нов път в развитието на България
15-11-2009 - 14:28:40
Възрастта за пенсиониране е 60 години за мъже и жени.След тази възраст пенсинерите могат да изтеглят натрупаните пари в партидата им или да започант съобразно план на пенсионното дружество да получават пенсия.Получаването на тази пенсия не е пречка работника да продължи да работи.
С навършване на 65 години работника започва да получава 2-ра пенсия от държавата съобразно вноските си в НОИ (изчислени по досегашния ред.)
..........................................................................................................

Защо ли имам усещането, че въпросните смели предложения са дело на вдъхновени червени пенсионери.........Само дето ми се губят третата и четвърта пенсия - едната от ЕС, другата от НАТО!Получаващи се след навършване на 55 години, разбира се.
winking smiley
Re: Анкета: Нов път в развитието на България
15-11-2009 - 16:50:00
За обръчите от фирми на кръжока Монтерей ли става дума eye popping smiley

Не им е достатъчна икономическата и финансова власт ли eye popping smiley

Гласят се и за явна политическа moody smiley

Има ли още заблудени овце да им вярват

eye popping smiley :g: :g: :g: :g:
Re: Анкета: Нов път в развитието на България
15-11-2009 - 18:14:31
За да се говори за промени да уточним първо какво искаме ние от държавата като наш продукт. Да набележим основни принципи и цели, как може да се организира така, че да има мотивация за работа, производство, ръст. Как да ограничим възможността за навлизане на хора в политиката поради задни мисли, да определим защо се получава така ВСЕКИ ПЪТ. Да помислим за да можем да достигнем до извод за правилен път.

Аз на не вярвам, че човек може да бъде мотивиран и да има достатъчен стимул да изкара максимума от себе си за каквото и да било без лична изгода /освен политиците разбира се winking smiley те винаги работят за останалите :} /.
Re: Анкета: Нов път в развитието на България
17-11-2009 - 23:45:18
Хора дайте да призведем мисъл някаква smiling smiley . Посредствените теми се пръскат по шевовете, опитите за смислен диалог с опция полза за всеки персонално, минават в задните редици.

Ще започна с това което приемам от поста на Иво 1 с предварителната уговорка, че не бих приел нищо ако няма заложени принципи и цели в идеята.

По точка 1, никога не съм се интересувал задълбочено от темата пенсионно и здравно осигуряване, какво ми звучи справедливо:

1. Не разбирам смисъла от разделянето на сумата работодател/работник, с каква цел е това упражнение, като в основата на договорката им трябва да стои чистия интерес на страните. Кой касае пенсионната и здравна осигуровка? Работника! Кой има интерес тя да е вложена най - добре, да има гаранции, че няма след Х време да осъмне с пенсия на стойност 3 кила сирене, или да ползва услугата на болница с врати, и дограма от Татово време, да го лекува слабо мотивиран лекар?

Разделянето на една сума между две страни не помага за постигане на целите и интересите им помага за последващи оправдания и голословни увъртания, че тежало на две страни и понеже не се разбират, кой колко да поеме за това е толкова колкото каже Правителството, което с всеки бюджет, може да променя спокойно и размера и тежеста към кой да отиде и в същото време да си измие ръцете. Мога да пиша още но ще спра

Та мисля заинтересеования трябва да се разпорежда с парите си /поне мен това ме устройва/ и да договаря персонално с пенсионните и здравните регулировчици, та да не могат да бягат.

Цената на здравето и пенсията ги викам ~5% мин. /стойност, която гарантирано ще подсигури храна и режийни/ , който иска повече екстри, може, но и рамка за справедлив контрол над вложението от негова страна.
Приемайте отношенията с правителството, като бизнес. Всяко нещо трябва да има логика, да е последователно, да позволява планиране а не да предразполага към измикване обслужващо потребността на избранниците от средства, да не е недвусмислено или уклончиво.

2. Подкрепям всичко с изкл. на АЕЦ пускането. и коментар по
"Намаляне на корпоративния данък на 5% и увеличаване на данък девидент на 10%."

Човек няма нужда от такива стимули, в нормална среда не е необходимо да ме подпомага някой да печеля и вървя напред.

3. Не мисля, че заплахата от смърт, би решила проблем от есество нямащо нищо общо със страха.

"Съкращаване на щата на полицията и съдебната система" хубаво съкращаване, но какъв е механизма за повишаване на ефективността. Това са основните ключови институции даващи предпоставка за законова държава? Свършва за мен най - важната тема в нищото...

За сега толко пак ще се включа с мисли за образованието и небходимостта да премине в частно, но това ще стане така или иначе, като забогатеем /някой, да не ме подпука винаги има място за хора, които са в положение идеята е да са по - малко а е възможно/

Почнах с принципите: да не се правят компромиси, нещата да са осъзнато справедливи от всеки човек, да няма двусмислие или опит за уклончивост, основен принцип в системата да не можеш да вредиш на другите, но и те да не могат да вредят на теб, без изключение, да има ясно поета и осъзната отговорност от страна на правителството, правилата да го накарат да служи, а не всеки от нас да го обслужва.

Мислих доста, какъв ще е ефекта от въвеждане на електронни пари на 100%. Никакъв кеш. Какво ще се случи с корупцията, престъпността. Какъв ще е ефекта съчетан със справедлива данъчна политика и ограничаване на правителството от възможността според нуждите му да променя правилата.

В заключение ще изразя позицята, която ще обясни донякъде разминаването с ролята на Правителството във вижданията ми. Та частната собственост е едниствената пазена и ценена от човека. Тя винаги е получавла такова обгрижване, каквото и се полага, и никой не може да се грижи така за благата които произвежда и притежава, както той самият. Свободата дори е някъде на втори план. И конфликта между всеки от нас и избранниците е именно в това разминаване между взиманото и получаваното, и да отбележим, че към днешна дата не е договаряно и не е оставена възможност да бъде.


winking smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход