Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Свински грип

Публикувано от general 
Свински грип
09-11-2009 - 21:51:58

РАЗЛИКА МЕЖДУ НАСТИНКА И СИМПТОМИТЕ НА ГРИПА H1N1




ТРЕСКА Настинката рядко се съпровожда с треска
Треската обикновено присъства у над 80% от случаите на H1N1. Значително повишена температура в продължение на 3-4 дни се асоциира с H1N1


КАШЛИЦАМокра кашлица с отделяне на слуз често се наблюдава при настинка. Суха кашлица, без отделяне на слуз, често се наблюдава при H1N1

БОЛКИ Леки болки в цялото тяло често са част от настинката.
Силни, тежки болки са обичайни за H1N1

ХРЕМАВ НОС Хремавият нос е типичен за настинката и обикновено минава спонтанно за 1 седмица
Хремавият нас не е обичаен симптом за
H1N1

ЛЕДЕНИ ТРЪПКИ Сравнително не характерни за настинка Типичен симптом при около 60% от случаите на H1N1

ОТПАДНАЛОСТ
Обикновено лека при настинка
От средна до тежка с H1N1

КИХАНЕ Кихането е типично за настинката Кихането не е обичайно за H1N1

СКОРОСТ НА ПРОЯВА НА СИМПТОМИТЕ Симптомите на настинката обикновено се развиват в продължение на няколко дни. Симпомите на H1N1 се проявяват в остра атака в продължение на 3-4 часа. Грипът удря силно включвайки внезапни симптоми, като силна треска и болки.

ГЛАВОБОЛИЕ Сравнително не характерно за настинката Главоболието е много често при H1N1,наблюдава се при 80% от случаите.

ЗАЧЕРВЕНО ГЪРЛО Често се наблюдава при настинка. Не е типично за H1N1

ДИСКОМФОРТ В ГЪРДИТЕ / В БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ/
От лек до среден при настинка Често много тежък при H1N1


ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН ДА СПРЕМ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА ЕПИДЕМИЯТА
Е ДА РАЗПРОСТРАНИМ ЗНАНИЕТО ЗА НЕЯ


















Редактиран 3 път(и).Последна редакция на 2009-11-10 09:40 от general.
Re: Свински грип
09-11-2009 - 23:21:21
Родените преди 1957 г. имат имунитет към грипа
09 ноември 2009 / News.dir.bg
От 1918 г., когато е обявена първата грипна пандемия през миналия век, до 1957 г. доминиращият и циркулиращ вирус в света е бил H1N1. По тази причина хората, родени в този период, многократно са се срещали с вируса. Той е имал различна антигенна структура, но винаги в рамките на H1N1.
Затова родените преди 1957 г. имат “имунологична” памет, която отчасти им позволява да бъдат защитени срещу новия свински грип, казва пред в. “Труд” проф. Ангел Гълъбов - известен вирусолог и директор на Института по микробиология към БАН.
Специалистът добави, че вирусът H1N1 отново се появява след 1977 г., но с различна структура спрямо тази от 1957 г. Той не е бил толкова масов и хората се разболявали предимно от друг щам. Затова и не са изградили имунитет. С вирус H1N1 сме се сблъсквали и преди две години, когато беше открит т. нар. грип “Соломонови острови”. Днес пък се нарича “Бризбейн”, но той ще дойде в България чак през януари догодина, като преобладаващия грипен щам за сезона. Структурата на тези два вируса също е различна от свинския грип.
За защитата от вируса на родените преди 1957 г. свидетелстват епидемиологичните справки от САЩ, Канада, Мексико и въобще цялото Южно полукълбо. Основният брой боледуващи днес са във възрастовата граница 12-40 г. А средната възраст е 27-28 г. Обяснението за тази статистика е, че младите хора имат “цъфтяща” имунна система. Т. е. тя е със свръхчувствителност в образуването на различни видове имунни комплекси, в образуването на възпалителна течност в по-големи количества и това е причината за младите жертви на пандемията, обясни проф. Гълъбов.
Все пак, има изключения - днес стана ясно, че е починал мъж от Петрич на 52 години, а миналата седмица издъхна друг - на 53 г., той обаче е бил болен от тежка цироза.
Децата също по-често страдат от H1N1, защото при тях пък не е изградена защитната система. При пандемичния грип по-често боледуват бременните и много пълните хора.
Не мога да дам отговор защо е така - медицината още не е намерила обяснение, казва професорът.
Днес бе съобщено за първото дете, станало жертва на грипа у нас - 15-годишно момче от Каварна, което е страдало от затлъстяване. Според лекарите това е допринесло много за усложненията от вируса
Re: Свински грип
10-11-2009 - 00:30:39
Generale,това за родените през 1957-ма не е вярно!!!
Мой добър познат роден през тази година оня ден почина от грипа!Не пушеше,не пиеше,беше автомобилен инструктор,след една седмица кашлица почина в плевенска болница!Жалко.
Темата ти е много полезна,браво clap: Дано повече хора я прочетат и да са по-сериозни към собственото здраве,а и това на близките си *bow*
Abu
Re: Свински грип
10-11-2009 - 07:03:59
general,
полезна информация и хубавото е, че не вземаш страна... Щото "знанието за епидемията" е едно, а правилното поведение - съвсем друго. Едни препоръчват ваксинация, други само ибупрофен и парацетамол; едни твърдят, че застрашени са имунно отслабените, други пък настояват, че активната имунна система на младите хора е по-рисков фактор... Бешлимумаата! Аз за себе си и семейството си съм взел решение, но по никакъв начин няма да го натрапвам. Лошото е, че който и да вземе неправилно решение, това ще навреди и на "позналите". На практика няма полза нито всички до един да се ваксинираме, нито пък никой да не се ваксинира, нито да се разделим половината така - половината инак.

ПП Изкарах някакъв неприятен грип и една седмица ходих из къщи с маска, а навън ограничих контактите си до минимум. Странно, никой друг вкъщи не се разболя (засега). Мисля си, че това е основното, което трябва да правим - да предпазваме околните, когато сме заразени...
Re: Свински грип
10-11-2009 - 07:13:33
я някой тъпанар да проследи как се движат акциите на фармацевтичните компании :]

...............................................
за всеки балон - ИГЛА , за всяка дупка - ЧЕП
Радой Ралин winking smiley
Re: Свински грип
10-11-2009 - 11:13:56

Нямам идея, дали е така, но все пак, психиката е много важно нещо...

[paper.standartnews.com]
Re: Свински грип
10-11-2009 - 12:10:13
пунди Написал:
-------------------------------------------------------
> я някой тъпанар да проследи как се движат акциите
> на фармацевтичните компании


По план smiling smiley - [krizata.blog.bg]



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-11-10 12:10 от king_for_a_day.
Re: Свински грип
10-11-2009 - 12:31:48
Muza Написал:
-------------------------------------------------------
> > Нямам идея, дали е така, но все пак, психиката е
> много важно нещо...
>
>
>
Вирусът е нещо материално, така че -как ще се предаде по телепатичен път?
Но това, което действително мога да приема, е че негативните мисли изтощават имунитета и така организмът става податлив.
Re: Свински грип
10-11-2009 - 19:35:21
Ваксина ли, антибиотици ли, тамифлу и други подобни отрови ли - дрън - дрън. :g:
Чесън му е цяра на грипа и греяна ракийца!!!
*drunk* *drunk* *drunk*

Всичко останало е от рогатия. :g:

Ха, наздраве! Да го духат гриповете и докторите *drunk* *drunk* *drunk* *drink1* *drink1* *drink1* :] :] :]
Abu
Re: Свински грип
10-11-2009 - 20:08:57
Хич не съм въздържател, но при грип алкохол вътрешно НЕ! Това е по-голямо похабяване на спирта, отколкото да се намажеш с него...
За външно една от най-ефективните рецепти е за двата тампона, напоени с ракия - единият в носа, другият в г.за и да се разменят през десет минути.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход