Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

На морето нещо не върви работата

Публикувано от Анонимен потребител 
Анонимен потребител
На морето нещо не върви работата
08-05-2006 - 08:20:08
курортист
Re: На морето нещо не върви работата
08-05-2006 - 09:09:21
Напълно нормално, като се има предвид как се строи без никакво планиране, т.е секи строи където му падне. Липсва инфраструктура, мръсотия, прах навсякъде. Та в резултат хубавите до преди 2-3 години курорти приличат на централна градска част в София. (лозенец например). Изглежда вече и бедните англичани и германци на социални помощи не искат да почиват при нас.

Миналата година ми се случи да бъда за една седмица на Слънчев бряг и се ужасих (повече няма да ходя там гаранция), изглежда не съм бил само аз.

Не мога да разбера как едно време лошите панелки са строени с "мисъл" за цялостната архитектура на квартала. Имат отстояние 40-50 метра, зелени площи. А в момента всеки строи на 10 метра от другия. Няма къде кучето да си разходиш, просто зелената площ се изчерпва с 3х5 метра трева пред входа.

С пълна сила това важи и за курортните ни комплекси. Заприличали са на гета с лъскави сгради.

Нямам на представа кой трябва да въведе ред, но е крайно време да го направи smiling smiley
Re: На морето нещо не върви работата
08-05-2006 - 09:19:08
Ами нали още преди време решиха да строят апартаменти, ане хотели. Значи не сега , а поне преди 2г. са разбрали, че хотелите не са изгодна инвестиция.
Анонимен потребител
Re: На морето нещо не върви работата
08-05-2006 - 09:40:48
Миналата година почнаха да ги преустройват на апартаменти и да строят апартаменти. Преди две години бяха в еуфорията за строеж на хотели.

Просто си представям как убеждават купувач каква възвращаемост ще има при положение, че според мен един хотел има по-добра възвращаемост от един апартамент - дет се вика в хотела има ядене, пиене, фитнес и т.н., пък хотелите ги затварят.

В петък или събота ми се мярна в някой вестник, че някой се бил отказал от хотелиерския бизнес защото леглото паднало на 8 евро. Сега Стандарт пишат горе долу същото.

Ами да им е честито на собствениците на апртаменти за по 1000 и нагоре евро на м2 по морските курорти.
Re: На морето нещо не върви работата
08-05-2006 - 09:50:06
Почнаха да преустройват в апартаменти, защото други направахи жилищни сгради. А щом са направили, значи са го решили преди поне 2г. Това имах предвид.
Сатията не е показателна за това, че се спира инвестирането в нови хотели, защото собственикът на Слъвчев ден (бившия комплекс на ЦК) каза, че той и досега не е строил хотели в Златни пясъци или Слънчев бряг. АМа защо му е да строи като му подаряват построениsmiling smiley Като отминем това, че за жълти стотинки е придобил супер собственост за другото е прав - глупаво е да строиш хотели в който нощувката ще е 8 евро на легло.
е,сигурно ако се поучат и направят стаите семейни и ги кръстят цена на стая-пък и зависи накъде са погледнали - но при всички случаи дано това ги поспре за поне за известен период от време.
E na koe da viarvame - pecheli li se ili ne v turizma???

[www.standartnews.com]
Re: На морето нещо не върви работата
09-05-2006 - 11:13:15
Kote,

Както и във всеки бранш - някой печели, друг - не! smiling smiley Ама по принцип на "стандарт" трудно може да се вярва за каквото и да било. Същото се отнася за българската преса като цяло с някои малки изключения. Трябва да си пълнят с нещо страниците хората - и ако няма новини, ги създават smiling smiley
А бе кога ли, ще се появи някое кокетно селище с луксозни дървени бунгалца на първа линия на морето и тогава ще може да се каже ,че му върви на човека бизнеса.
Анонимен потребител
Re: На морето нещо не върви работата
09-05-2006 - 12:52:43
Да го кажем с други думи. Имаш X хотела и от тях печалбата ти е Y. След това представи си че в един момент хотелите станат да кажем 2 * X, а печалбата се увеличи само с 8% ili 10%. Така да се каже малко по-голяма печалба трябва да се разпределя върху много повече хотели.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход