Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Какво се случи с Анкетата за СривлЬовците?!?

Публикувано от Wilson 
Какво се случи с Анкетата за СривлЬовците?!?
05-10-2009 - 16:48:53
avatar
Накратко питането ми към админите ми е защо Я изтрихте?

Кому пречеше?

Или пък друга е причината?

п/п Просто сега видях, че я няма ...

... и предварително thanks за отговора

п.п2/ Може и някой от съфорумците да ми отговори, просто ми е любопитно ...

... кой пък се засегна и за к'во?!?!?! smiling smiley
Re: Какво се случи с Анкетата за СривлЬовците?!?
05-10-2009 - 17:31:15
avatar
Кажете бРе ... нЕкой знае ли нещо по въпроса?!?

... да ме сФетне ...

... нЕкой нЕкого псува ли ... к'во стана ...
Re: Какво се случи с Анкетата за СривлЬовците?!?
05-10-2009 - 18:59:38
И аз се зачудих...

Защо не отговаряте на Уилсън? С простичък отговор - имаше псуване, имаше - каквото е имало...

Уилсън,
Последно, аз ти напомних, че имаш тема за офффф-кане. smiling smiley
Също, че въпреки всичко, си струва да се отделят 5мин. за нежелани клиенти...
Оттам нататък и мен ме нямаше.
Re: Какво се случи с Анкетата за СривлЬовците?!?
05-10-2009 - 19:06:46
avatar
Muza Написал:
-------------------------------------------------------
> И аз се зачудих...
>
> Защо не отговаряте на Уилсън? С простичък отговор
> - имаше псуване, имаше - каквото е имало...

Айде да викнем в един глас, може и да чуят:

Барбароне, Тинки, какво стана с анкетата за сривльовците?


Re: Какво се случи с Анкетата за СривлЬовците?!?
05-10-2009 - 19:35:47
Верно понякога ви омеква мозъка smiling smiley

Е Муза ви е намекнала защо, ама не захапахте

Просто ви е направена услуга...един вид winking smiley

Не може тема в която няколко индивида правят професията на пух и прах да просъществува дълго... пак доста изкара. Което от своя страна би трябвало да ви накара да помъдрувате върху което и да стягате вече гащите...
Re: Какво се случи с Анкетата за СривлЬовците?!?
05-10-2009 - 21:04:31
Вместо да се чудим какво е станало с една тема, нека споделим спокойно какво мислим по въпроса.
Обидите не са аргумент.
На няколко пъти напоследък срещам информация, която издава, че въпросите осносно същината на „сривльовщината” :-)) и „сривльовеца”:-)) вълнуват аудиторията.
Нашите колеги, които се чувстват обвързани с идеологията на „Ъп-а”, влагат огромно усилие, жар и чувство когато описват тези явления и понятия, опитвайки се с всички сили да ни убедят, че да си „сривльовец” :-)) е грозно, срамно и опорочаващо.
Аз понякога си позволявах да ги нареча Инкрийзъри (да не се бърка с Инкрейзъри smiling smiley), но последно се установявам при по-популярното „Ъп-ър”.
Слагам ухилени физиономии за да подскажа, че конкретната дума не е от решително значение. Важното е да се знае еднозначно за какво си говорим.

Е, аз ни най-малко не се смущавам и заявявам ясно, че ползвайки понятийния апарат на форумното братство, съм си направо един „сривльо” :-)). Искам да ви подскажа, че на всичко отгоре си имам и чувство за хумор и опитите да бъда злонамерено и обидно приобщен към една кофти група не ме смущава.

Що е то ?
Това е основната причина, която ме изкарва от доброволното ми мълчание напоследък и ме провокира да споделя – туй тире онуй :-))
Има един подход за обясняване на явленията и понятията чрез описване и дефиниране на техните противоположности. Този метод понякога е по-лесен. Дори в настоящия случай той би ми дал възможност да уязвя сериозно противната страна, ерго врага, но не виждам смисъл да правя. Не искам да разсъждавам за нещата използвайки военни понятия. По-скоро няма смисъл, не и в един анонимен форум.
По тази причина ще се опитам да го обрисувам.
Забележка: понятието се появи във форумното пространство при обсъждане на имотни теми, в последствие и при финансови такива. Гледайте на понятието като на някакъв опит за абстракция по отношение на някакъв пазарен субект. Всякакви опити да се обвързва със състоянието на духа и тленността са несъотносими по темата : -)).

Сривльовецът е симпатяга.
Той не е просто стиснат, нито е просто хитрец и тарикат, не е и един обикновен консерватор. В него има по една малка щипка и от трите, но основното е, че е здраво стъпил на земята и не разрешава да го въвличат в чужди схеми и сценарии, не се подава на заливащи ни отвсякъде рекламни трикове и маркетингови напъни.
Той иска и отстоява правото си, естественото си право, да живее своя живот по своите правила.
Той не е съгласен друг да определя дневния ред когато е активно въвлечен в събитията.

Сривльовецът залага сам своите приоритети и ги следва.
Сривльовецът не се притеснява ни най-малко да му лепнат клеймото „немодерен” поради причината, че намира идеята за втори, ваканционен имот за абсурдна.
Сривльовецът не се подава на облъчване и пет пари не дава, че не влезайки в плановете на финансовите деятели за разширяване на пазарен дял, отказва дългосрочно ипотечно кредитиране на неприлични нива (пишещият лично определя границата на болката при дългосрочните ипотечни кредити за ФЛ някъде до малко над 5 % год.), става немодерен и предпочита да си плаща сметките пред живота на „на кредит”.

Сривльовецът цени и уважава собствеността. Обича своята собственост, отнася се с респект и уважение и към чуждата собственост.

Сривльовецът цени и уважава парите. Обича своите пари, печели ги понякога трудно, понякога лесно, но не желае да се раздели с тях прибързано. Той харесва своите пари и мисли за тях като за нещо ценно. Ще го чуете да каже: Срещу моите добри и хубави пари аз искам да получа превъзходна собственост и предмети, добър и качествен труд.
Моите пари ще ги приемат навсякъде по света, така че не се опитвайте да ми предлагате труд и собственост по някакви измислени местни стандарти. Искам ПЪРВОКАЧЕСТВЕНА стока.

Сривльовецът не е будала, ама хич! Той много добре знае, че пазарът не е измислен за да удовлетворява потребностите на хората. Да, той (пазарът) прави и това, но туй в последна сметка е просто един от съпътстващите му ефекти, ако щете – допълнителни явления. Пазарът е средството, с което собствеността отива от „малките” при „големите”. И това е основната причина, поради която отвсякъде ежеминутно ни облъчват с послания от рода: Бъди модерен, бъди динамичен, потребявай, задлъжнявай :-)! Ако се вслушаш по-внимателно, задължително ще чуеш и един тънък гласец, който нарежда тихо и монотонно между редовете: Купувай скъпо, продавай се евтино !
Сривльовецът хич не ги харесва тези номера. Той явно или мълчаливо се противопоставя на тази догми и заявява категорично : Знам, че животът е богат и многостранен, знам, че нещата не винаги ще са зависими в пълен обем от моята воля и предпочитания, но доколкото се иска и моето мнение, доколкото успявам да реализирам вижданията си, то аз ще върша точно обратното – ще купувам евтино и ще продавам скъпо!
Той дори си пада малко диалектик :-))). Знае, че туй, което е поскъпвало, ще поевтинее. Знае и обратното ! Сривльовецът винаги си задава въпроса: Сега ли е времето да изляза на дадения пазар ? Къде се намира той? Къде предстои да отиде! Мога ли да отложа или по някаква причина е задължително, наложително да се включа?
Най-често Сривльовецът smiling smiley) дава верните отговори.

Сривльовецът е любопитен, понякога дори досадно подробен. Не се надявайте, че може да го забаламосате лесно. Той, например, може да застане до една строяща се сграда и да наблюдава внимателно какво се случва там. Опитва се да регистрира как и колко и с какво се работи там. Сривльовецът обикновено е ужасно недоволен от това, което е видял :-).
И не се чудете, че ако започнат да му говорят за луксозно строителство на висококачествени и елитни имоти в престижни райони, той ще направи едно недвусмисено въртеливо движение с показалеца си по посока на слепоочието.

Сривльовецът може да смята и не може да го излъжете току-тъй.
Като започнат да го убеждават, че имотът се продава под себестойността му, то задължително ще попита за коя себестойност става дума.

Сривльовецът обича и уважава традиционните ценности и семейството. Той би искал да остави на чедата си едно добро наследство, а не дългове.

Сривльовецът е реалист. Той знае, че това, което е добро и работи днес, не е задължително да е добро и да работи и утре. Той е готов да поставя всичко под съмнение и да се променя.

To be continued ... ???



Re: Какво се случи с Анкетата за СривлЬовците?!?
05-10-2009 - 21:27:25
avatar
Перффффектно!

Адмирации! *book* *ok* *beer*
Re: Какво се случи с Анкетата за СривлЬовците?!?
05-10-2009 - 22:17:39
clap: clap: clap: *beer*
Re: Какво се случи с Анкетата за СривлЬовците?!?
05-10-2009 - 22:35:03
avatar
nacheff Написал:
-------------------------------------------------------
> Вместо да се чудим какво е станало с една тема,
> нека споделим спокойно какво мислим по въпроса.
> Обидите не са аргумент.
> На няколко пъти напоследък срещам информация,
> която издава, че въпросите осносно същината на
> „сривльовщината” :-)) и „сривльовеца”:-)) вълнуват
> аудиторията.
> Нашите колеги, които се чувстват обвързани с
> идеологията на „Ъп-а”, влагат огромно усилие, жар
> и чувство когато описват тези явления и понятия,
> опитвайки се с всички сили да ни убедят, че да си
> „сривльовец” :-)) е грозно, срамно и опорочаващо.
> Аз понякога си позволявах да ги нареча Инкрийзъри
> (да не се бърка с Инкрейзъри ), но последно се
> установявам при по-популярното „Ъп-ър”.
> Слагам ухилени физиономии за да подскажа, че
> конкретната дума не е от решително значение.
> Важното е да се знае еднозначно за какво си
> говорим.
>
> Е, аз ни най-малко не се смущавам и заявявам ясно,
> че ползвайки понятийния апарат на форумното
> братство, съм си направо един „сривльо” :-)).
> Искам да ви подскажа, че на всичко отгоре си имам
> и чувство за хумор и опитите да бъда злонамерено и
> обидно приобщен към една кофти група не ме
> смущава.
>
> Що е то ?
> Това е основната причина, която ме изкарва от
> доброволното ми мълчание напоследък и ме провокира
> да споделя – туй тире онуй :-))
> Има един подход за обясняване на явленията и
> понятията чрез описване и дефиниране на техните
> противоположности. Този метод понякога е по-лесен.
> Дори в настоящия случай той би ми дал възможност
> да уязвя сериозно противната страна, ерго врага,
> но не виждам смисъл да правя. Не искам да
> разсъждавам за нещата използвайки военни понятия.
> По-скоро няма смисъл, не и в един анонимен форум.
>
> По тази причина ще се опитам да го обрисувам.
> Забележка: понятието се появи във форумното
> пространство при обсъждане на имотни теми, в
> последствие и при финансови такива. Гледайте на
> понятието като на някакъв опит за абстракция по
> отношение на някакъв пазарен субект. Всякакви
> опити да се обвързва със състоянието на духа и
> тленността са несъотносими по темата : -)).
>
> Сривльовецът е симпатяга.
> Той не е просто стиснат, нито е просто хитрец и
> тарикат, не е и един обикновен консерватор. В
> него има по една малка щипка и от трите, но
> основното е, че е здраво стъпил на земята и не
> разрешава да го въвличат в чужди схеми и сценарии,
> не се подава на заливащи ни отвсякъде рекламни
> трикове и маркетингови напъни.
> Той иска и отстоява правото си, естественото си
> право, да живее своя живот по своите правила.
> Той не е съгласен друг да определя дневния ред
> когато е активно въвлечен в събитията.
>
> Сривльовецът залага сам своите приоритети и ги
> следва.
> Сривльовецът не се притеснява ни най-малко да му
> лепнат клеймото „немодерен” поради причината, че
> намира идеята за втори, ваканционен имот за
> абсурдна.
> Сривльовецът не се подава на облъчване и пет пари
> не дава, че не влезайки в плановете на финансовите
> деятели за разширяване на пазарен дял, отказва
> дългосрочно ипотечно кредитиране на неприлични
> нива (пишещият лично определя границата на болката
> при дългосрочните ипотечни кредити за ФЛ някъде до
> малко над 5 % год.), става немодерен и предпочита
> да си плаща сметките пред живота на „на кредит”.
>
> Сривльовецът цени и уважава собствеността. Обича
> своята собственост, отнася се с респект и уважение
> и към чуждата собственост.
>
> Сривльовецът цени и уважава парите. Обича своите
> пари, печели ги понякога трудно, понякога лесно,
> но не желае да се раздели с тях прибързано. Той
> харесва своите пари и мисли за тях като за нещо
> ценно. Ще го чуете да каже: Срещу моите добри и
> хубави пари аз искам да получа превъзходна
> собственост и предмети, добър и качествен труд.
> Моите пари ще ги приемат навсякъде по света, така
> че не се опитвайте да ми предлагате труд и
> собственост по някакви измислени местни
> стандарти. Искам ПЪРВОКАЧЕСТВЕНА стока.
>
> Сривльовецът не е будала, ама хич! Той много добре
> знае, че пазарът не е измислен за да удовлетворява
> потребностите на хората. Да, той (пазарът) прави и
> това, но туй в последна сметка е просто един от
> съпътстващите му ефекти, ако щете – допълнителни
> явления. Пазарът е средството, с което
> собствеността отива от „малките” при „големите”. И
> това е основната причина, поради която отвсякъде
> ежеминутно ни облъчват с послания от рода: Бъди
> модерен, бъди динамичен, потребявай, задлъжнявай
> :-)! Ако се вслушаш по-внимателно, задължително ще
> чуеш и един тънък гласец, който нарежда тихо и
> монотонно между редовете: Купувай скъпо, продавай
> се евтино !
> Сривльовецът хич не ги харесва тези номера. Той
> явно или мълчаливо се противопоставя на тази догми
> и заявява категорично : Знам, че животът е богат и
> многостранен, знам, че нещата не винаги ще са
> зависими в пълен обем от моята воля и
> предпочитания, но доколкото се иска и моето
> мнение, доколкото успявам да реализирам вижданията
> си, то аз ще върша точно обратното – ще купувам
> евтино и ще продавам скъпо!
> Той дори си пада малко диалектик :-))). Знае, че
> туй, което е поскъпвало, ще поевтинее. Знае и
> обратното ! Сривльовецът винаги си задава въпроса:
> Сега ли е времето да изляза на дадения пазар ?
> Къде се намира той? Къде предстои да отиде! Мога
> ли да отложа или по някаква причина е
> задължително, наложително да се включа?
> Най-често Сривльовецът ) дава верните отговори.
>
> Сривльовецът е любопитен, понякога дори досадно
> подробен. Не се надявайте, че може да го
> забаламосате лесно. Той, например, може да застане
> до една строяща се сграда и да наблюдава
> внимателно какво се случва там. Опитва се да
> регистрира как и колко и с какво се работи там.
> Сривльовецът обикновено е ужасно недоволен от
> това, което е видял :-).
> И не се чудете, че ако започнат да му говорят за
> луксозно строителство на висококачествени и
> елитни имоти в престижни райони, той ще направи
> едно недвусмисено въртеливо движение с показалеца
> си по посока на слепоочието.
>
> Сривльовецът може да смята и не може да го
> излъжете току-тъй.
> Като започнат да го убеждават, че имотът се
> продава под себестойността му, то задължително ще
> попита за коя себестойност става дума.
>
> Сривльовецът обича и уважава традиционните
> ценности и семейството. Той би искал да остави на
> чедата си едно добро наследство, а не дългове.
>
> Сривльовецът е реалист. Той знае, че това, което
> е добро и работи днес, не е задължително да е
> добро и да работи и утре. Той е готов да поставя
> всичко под съмнение и да се променя.
>
> To be continued ... ???

Чудесно, nacheff!
Това е описание на трезвомислещият, стъпил здраво на земята, човек!
За съжаление, той няма нищо общо със сривльовците от форума.........:]
Re: Какво се случи с Анкетата за СривлЬовците?!?
05-10-2009 - 22:39:34
А в друга нечия представа, сривльовеца яде зеле. И толкоз.
За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.