Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Дали днес гласувахме 15 000 лв заплати на 17 гъзари

Публикувано от SpensX 
Re: Дали днес гласувахме 15 000 лв заплати на 17 гъзари
08-06-2009 - 05:24:10
SpensX Написал:
-------------------------------------------------------
> Ами да ви чуя мнението


мнението ми е, че България няма да се оправи докато хора като теб са мнозинство.
няма оправия там където зависта, злобата и простотията са топ 3 измежду "ценностите".
ходи там и си яж кифтетата и псувай тайно и анонимно на воля.
друго от теб няма да излезне - само душевна и умствена нищета. достойна единствено за понятието ИБРИК!
Re: Дали днес гласувахме 15 000 лв заплати на 17 гъзари
08-06-2009 - 09:54:15
Ами нали трябва да им плащат нещо. Това е европейски стандарт. Това, за което ги избираме, е да съдействат за това, всички тук да получаваме заплати по европейски стандарти. Това е целта ни / естествено, заедно с всички други екстри - закони, правила, качество, въвеждане на европейски стандарти във всичко/. Това е тяхната задача. Дали ще я изпълнят - е друг въпрос. Да се надяваме.
Re: Дали днес гласувахме 15 000 лв заплати на 17 гъзари
08-06-2009 - 13:16:00
Спенс,

не е проблемът в заплатите и допълнителните екстри.


Ако ще президентът да взема 20 хиляди на месец, депутатите, министрите и магистратите 10 хиляди.

НО ДА ГИ ВЗИМАТ И ДА СЪЗДАВАТ ТАКАВА СРЕДА, че тези пари да се възвръщат с горница.

Това би бил и най-добрият вариант на управление, защото тези пари ще ги получават законно, ще си плащат данъците върху тях и да си носят РЕАЛНА отговорност, ако сгазят лука. Тогава няма и да имат право да наричат гражданите пред държавните институции с павета в ръце лумпени. Това ще са просто граждани, които са си платили скъпо и прескъпо за една услуга и ако не я получат /особено от магистратите/ имат пълното право да си искат тези пари с ефективна лихва от 15 години полустрог режим например.

А не като сега - що крадеш бе? Ами малка ми е заплатата. И си докарва пари по 100 други начини за сметка на работата, за която е назначен. И благодарение на тази работа. Затова и толкова полицаи, чиновници, всякакви дармояди на държавна ясла реват за заплати, но не напускат. Кой да им ги плати - мафиотите ли? Те и без това са им ги снесли под друга форма.

Затова нямаме болници и училища като хората, една завършена магистрала, свестни пътища, но пък лъскави лимузини колкото щеш, барокови дворци и пълни ресторанти.


Тия 17 депутата са ни най-малкият проблем.


Виж Доган например - толкова години работи усърдно човека, а все още за летяща чиния не може да спести. Е как да стане, като все му орязват и без това малката депутатска заплата.


Като за начало:

малко чиновници, но високо платени и високо ефективни с ясно разписани отговорности
въвеждане на електронните услуги навсякъде
опростявне на всички регулаторни и лицензионни режими, много от тях и да отпаднат
камери навсякъде по митниците, катаджиите и други органи, където корупционият интерес е доста хм...засилен


Биг Брадър, ама за чиновнциите, не за назначилите ги граждани!
Re: Дали днес гласувахме 15 000 лв заплати на 17 гъзари
10-06-2009 - 11:06:45
Българската еврокопаница
10 юни 2009 / Георги Папакочев, Дойче Веле
Едно от характерните български хора е копаницата. Хванати за пояс, играчите правят ситни стъпки, като горната част на тялото, в това число и главата, практически не участват в танца.
Съставът на новите танцьори в българската „еврокопаница” за Брюксел и Страсбург е твърде показателен. Само седем от 17-те избраници имат някакво понятие за дейността в ЕП.
Някакво, защото според проучване на британската неправителствена организация „Отворена Европа” отпреди евровота, по-голямата част от тях получиха оценки, които ги поставят в дъното на класацията на 736-те евродепутати, като на последните три места в досегашната българска листа са танцьорите от „Атака”, двама от които ще повторят мандата си.
За деветимата „новобранци” в състава на „еврокопаницата” от есента предстоят вълнуващи моменти. Като начинаещи те неизбежно ще трябва да преминат през задължителния стаж на една от най-сложните европейски институции, преди да могат, макар и частично, да се включат в нейната сложна работа.
Колко време ще отнеме този процес на всеки от тях ще зависи основно от тяхната действителна мотивация дали да овладеят взискателното изкуство на европейската дипломация, изготвянето на директиви и други нормативни документи, или да се отдадат на неизбежните изкушения, които Западна Европа ще предложи на високоплатените си и относително безгрижни вече представители на своята огромна бюрокрация.
Във всички случаи, докато уредят собствения и на семействата си бит в Брюксел или Страсбург, което включва подбор на подобаващо жилище, офиси, персонални помощници, докато се ориентират правилно в безкрайните привилегии, осигурявани от европейските данъкоплатци и най-вече докато се насочат правилно към най-добрите начини за прехвърляне на парите от многобройните европарламентарни екстри към личната банкова сметка, ще минат много месеци, дори години.
А през това време българските евротанцьори ще трябва по задължение да прекарват по две седмици в Брюксел и една в Страсбург на пленарните сесии на парламента, където ще се налага да гласуват директиви и резолюции, да готвят речи и да се изказват за не повече от 60 секунди /което за някои от новоизбраните „оратори” е практически невъзможно/.
Те трябва да участват и в няколко комисии и групи за приятелство с екзотично далечни от Европа места, да посвещават време на парламентарната си група и не на последно място - на семействата си. Така този неистов, европолезен труд, неизбежно ще изтика задължителните гастроли с шумното и буйно хоро пред местните избиратели на заден план, някъде за края на мандата, когато се зададат следващите избори...
Родната копаница, както е известно, винаги е съпроводена от разни възгласи и провиквания, а хороводецът подсеща танцьорите за изпълнението на дадена фигура с характерните команди: „Леви отзад”, „Ха отгоре”, „Задръж”, „Рипни”. Предстои тези команди да закънтят около фолксъстава не само в Брюксел и Страсбург, но и в София. Съвсем скоро. Интересното е, че те ще забавляват и нас, избирателите
Re: Дали днес гласувахме 15 000 лв заплати на 17 гъзари
10-06-2009 - 14:10:21
Както казва др. Папакочев по-горе - ние вече сме се хванали на хорото!
Нема мърдане! Ще го играем и това си е! Добре, че хороводите на са нашенци!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход