Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

..

Публикувано от анита 
..
24-02-2009 - 13:24:49
........



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2010-02-10 12:31 от анита.
Re: КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ КРАДЦИ НА ДОМА НИ
24-02-2009 - 13:27:21
ДА!Също и злобно куче,коте,таралеж,змия,паяци,злобна тъща,грозна жена,яко момче..... *book*
Как да се предпазите от крадци
24-02-2009 - 13:55:38
avatar
Заглавието на темата не е нужно да е с големи букви... За да предпазите от крадци апартамента си най-важното нещо е да имате не една, а две врати. Защото колкото и да ви е здрава вратата ако тя е само една крадците ще имат достатъчно възможности да проучат нейните ключалки и да се подготвят да ги отворят бързо. За целта две врати - желателно и двете да са метални. Не си купувайте китайските врати, защото те се могат да се срежат с отварачка за консерви (сериозно говоря), но за първа врата може и такава, а втората е по-важна. По-важно е да е здрава и ключалките и да са максимално сигурни. Второ правило - колкото повече ключалки толкова по-добре. Това губи много време на крадците и те често се демотивират от този факт. Целта на това да имате две врати е в това, че ключалките на втората ви врата не могат да бъдат проучени и какви са те крадците ще разбеят едва когато се справят с първата врата и тогава ако имате поне две прилични ключалки на втората врата има голям шанс те да се откажат. А вече ако имате и сот, който да се задейства при отварянето на първата врата тогава провала им се сигурен освен ако не са тръгнали с моторни триони и бормашини на тази кражба, но това може да ви споходи ако държите в апартамента си гоелеми количества пари, злато и т.н.

Имайте в предвид, че патрончета от по 15-20лв не вършат никаква работа и се отварят за по-малко от 10 секунди от всеки средностатистически крадльо. Намерете някакъв среден вариант, защото добрите патрони са на аблой, герда и ева, а те започват от порядъка на 140лв без монтажа, който пък е повече от 50-60лв в повечето случай. Два патрона от качествените поставени на втората ви врата ще ви предпазят със сигурност, но тази екстра ще ви струва поне 600лв само за патронитеsmiling smiley

Има и по-евтини варианти при които не можете да сте толкова спокойни, но поне ще е сигурно, че от 30 врати във вашия вход крадците ще предпочетат някоя от другите 29 smiling smiley))) Ако спазите задължителното условие да имате две врати (талашитените врати от соц. времето не се броят за врата) и сложите 2-3 ключалки на втората и две на първата, но пак казвам не с патрончета от по 20лв тогава ще сте доста добре защитени.

СОТ също е добър вариант, но ако сте с една врата - при добро проучване тя може да бъде пробита преди да дойде патрула на сот, а те понякога идват много след 5-тата минута. За пет минути от вашия дом могат да изчезнат много неща :]

Така, че правило номер едно - две врати, правило номер две - и двете да са метални, правило номер три - с много ключалки и чак после можете да помислите за сот или за по-здрава и по-сигурна врата и съответно по-скъпа.

Надявам се да съм бил полезен. *book*

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ КРАДЦИ НА ДОМА НИ
24-02-2009 - 14:15:46
Със СОТ е по-добре, отколкото без него, но е възможно крадците да заглушат сигнала на СОТ-а, ако е радио или да срежат кабелите, ако е по телефона. Също се случва да спрат и тока на сградата понякога. Има и вариант през GSM мрежата, камери за наблюдение през интернет, записващи и т. н. Важно е да има забавяне на крадците от задействането на алармата до обезвреждането и. Добре е документи и ценности ако се съхраняват в къщи да е в скрита каса. Тя може да е с отделна аларма, която винаги да е включена. Добре е да се постави блиндирана врата с повече от една ключалка/скъпите ключалки също се предават, но по-трудно/. Добре е да има и касова ключалка. Суперлуксозните на вид врати изкушават апапите повече!!! Възможно е да се постави допълнителен заключващ механизъм с дистанционно като на кола, през GSM или телефон, който определено изнервя крадците, защото е нещо нестандартно. Това има ефект само ако достъпа през прозорците е сигурно обезопасен. Важно е когато отсъствате от къщи по-малко хора да го знаят, някой съсед да ви прибира пощата, сметките и разни бележки, оставени около вратата за вас. Добре е той да има достъп и да оглежда входната врата за оставени белези. Ефективни за имитация на присъствие са разни електронни програматори, които включват и изключват някаква лампа/и/или телевизор/ вечер хаотично. Крадците следят жилището и това намалява вероятността от атака.
Re: Как да се предпазим от крадци
24-02-2009 - 18:21:03
Каквото и да правите, нарочен ли сте- отърване няма. Реакцията на СОД- служители е около 2-3м. по договор. Сещате се, че по някога са достатъчни за каквото ви хрумне дори, без да отчитате факта че тези норми не се спазват...
Блиндирани врати- хората са му измислили цаката, има различни вещества, пантите стават направо на паяжина. Домашен любимец е донякъде стресов фактор... знам ли.
Наскоро даваха по тв., как собствениците на апартаменти в един блок/ Зона Б5/ си бяха решили проблема...

Ако ще се прави нещо- по-скоро обезпечете евентуалните загуби- направете си застраховка.

п.п. СОД- сигнално охранителна дейност. winking smiley
п.п.п. Не съм застраховател, дори не тая топли чувства към тях. *huh*

............................................
[www.save-darina.org]
Мъдрият се учи да може, умният - да знае. Само на глупака всичко му е ясно.
Re: Как да се предпазим от крадци
24-02-2009 - 21:39:39
avatar
Е то през всяка врата може да се премине освен през тези на БНБ-то, но въпроса е колко време ще ти отнеме и колко шум ще вдигнеш. Иначе Поли е права застраховка на имуществото е най-добрия вариант. А и Броки е прав за тези неща по-горе. Иначе мога да ви направя калкулация за най-сигурния вариант.

Две метални врати - 1000лв (не е нужно да са от най-скъпите) с касите и монтажа. Те си имат по една бравичка. На външната врата слагате още една допълнителна брава, но я поръчвате от друга фирма, а не от тази, която ви е монтирала двете врати (то най-добре и вратите да са от две различни фирми). На втората врата монтирате култовата брава - GERDA TITAN новия и модел е около 200лв и монтажа е около 60лв.
И освен нея още една бравичка с многоточково заключване. До тук сте 1000лв за вратите с монтажа + 100лв за допълнителна брава на първата врата + 260лв за гердата на втората врата + 150лв за още една брава на втората врата. Общо: 1510лв с ДДС.

За още по-голяма сигурност СОТ да речем 161 ако сте в София - 700лв техниката и абонамент 20лв месечно.

Застраховка на имуществото можете и за 50лв да си направите, но нейната цена зависи от покритието и. Демек ако застраховате всичко у вас до 5000лв ще ви излезе евтина полицата, но ако само трите ви плазми са над 10000лв тогава застраховката ще е по-скъпичка и така smiling smiley

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Как да се предпазим от крадци
27-02-2009 - 00:40:27
"Всяка ключалка измислена от човек, може да се отвори от друг човек."
Пантуди winking smiley
Простичко и ясно .

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Идеалният човек не пие, не пуши, не прелюбодейства и ... не съществува.
Re: Как да се предпазим от крадци
01-03-2009 - 21:59:30
От сливенските цигани отърване няма ! :] :] :]
Re: Как да се предпазим от крадци
03-03-2009 - 14:23:49
Според мен наи сигурният начин е спешно да се приеме закон за частната собственност -да мога да го гръмна на място ако доказано влиза със взлом
Тогава всеки крадец ще се замисли - просто защото няма да знае какво го очаква от другата страна на вратата
Re: Как да се предпазим от крадци
05-03-2009 - 17:41:26
Необходим Е КАРТЕЧЕН ПИСТОЛЕТ... *ok*
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход