Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

КАКВО СЛЕДВА ?

Публикувано от dimipopo 
КАКВО СЛЕДВА ?
14-01-2008 - 20:59:35
Здравейте smiling smiley
Не съм много наясно - има действащо градоустройство за даден УПИ в центъра на София. То е доста осакатено. Собствениците искат частично изменение на кв.застр.план, за да постигнат по-голяма РЗП. Това означава да се намалят отстоянията на първо място. Какво следва - плана трябва да се обяви на вниманието на съседите в ДАГ ли ? Те как разбират за този план ? Може ли да има възражения и на какво основание ? И още - кой точно ще се води заинтересовано лице в случая ?
Много въпроси, но ще съм благодарна да си ги изясня най-сетне. Благодаря winking smiley П.п сградата е свободно стояща.
Re: КАКВО СЛЕДВА ?
14-01-2008 - 23:07:21
R-Stoma, на линия ли сте да ми отговорите ? Държа на вашето професионално мнение. Ще съм благодарна и на всички, които ми отговорят, моля.
Re: КАКВО СЛЕДВА ?
15-01-2008 - 09:30:11
За основните положения (отстояния; заинтересовани лица и т.н.) прочетете ЗУТ. Това, което искате да правите вече не се казва ЧИЗП, а нов ПУП.
Re: КАКВО СЛЕДВА ?
15-01-2008 - 15:03:54
Благодаря, помогнахте ми много ...
Арх. Р-стома, къде изчезнахте ?!
Re: КАКВО СЛЕДВА ?
15-01-2008 - 19:47:53
Пешо, каква е разликата между ПУП и ЧИЗП ?
Re: КАКВО СЛЕДВА ?
16-01-2008 - 09:25:16
Каквато между ЗУТ и ЗТСУ. А ти защо питаш = така само ти стана любопитно или конкретен казус възникна?
Re: КАКВО СЛЕДВА ?
16-01-2008 - 10:31:57
avatar
dimipopo Написал:
-------------------------------------------------------
> Здравейте
> Не съм много наясно - има действащо
> градоустройство за даден УПИ в центъра на София.
> То е доста осакатено. Собствениците искат частично
> изменение на кв.застр.план, за да постигнат
> по-голяма РЗП. Това означава да се намалят
> отстоянията на първо място. Какво следва - плана
> трябва да се обяви на вниманието на съседите в ДАГ
> ли ? Те как разбират за този план ? Може ли да има
> възражения и на какво основание ? И още - кой
> точно ще се води заинтересовано лице в случая ?
> Много въпроси, но ще съм благодарна да си ги
> изясня най-сетне. Благодаря П.п сградата е
> свободно стояща.

Наистина прочети в ЗУТ-всичко е обяснено.Ако в ДАГ ти приемат молбата,разгледат предложението и мине през съвета,ще се прати за обявяване и съседите ви трябва да са съгласни-/трябва да се подпишат/. Разбира се,че може да има възражения-кой е съгласен да му намалят отстоянията и да гледа в чинията на съседа?
По принцип,щом по градоустройство е предвидено индивидуално застрояване,то и отстоянията са спазени.Което не ти пречи да провериш-в ЗУТ са описани........
smiling smiley
Re: КАКВО СЛЕДВА ?
16-01-2008 - 10:42:34
Благодаря.
Re: КАКВО СЛЕДВА ?
16-01-2008 - 11:03:42
Първо подавате молба за допускане до градоустройствена процедура, придружема с мотивирано предложение ( нанесено исканото изменение върху действащия застроителен план - аз ги правя в цвят ). После одобряващия орган ви издава разрешение, като указва какъв вид план точно да направите, в зависимост от конкретния случай. После правите проекта и го внасяте за одобряване. Минава първо на съвет и ако е допустим по градоустройствените норми се издава заповед за одобряване. Тя се обявява служебно на заинтересуваните страни и в срок от 14 дни може да бъде обжалвана. После пак се събира съвет, да разгледа възраженията ( ако има такива) и преценява имат ли основание. Неоснователните се отхвърлят, ако има основателни - нанасят се корекции в проекта. Издава се заповед на кмета, която пак се обявява на заинересованите и пак може да се обжалва в 14 дневен срок - този път в съда. А обявяването става с обратни разписки. При невъзможност да се намери съседа, може да се направи по ГПК със залепване на вратата или оградата в присъствие на свидетели, но рядко се прави, защото после може се заведе дело и работата се проточва. Изобщо нещата не са никак прости и не са бързи. Но ако искате нещо допустимо позакон, няма да имате проблеми.
П.С. Без да съм запознат, мисля че трябва да процедирате проекта в общината. В ДАГ са новите планове, застрояването извън регулация , а вие ще правите изменение на застроителен план.
Re: КАКВО СЛЕДВА ?
16-01-2008 - 12:53:33
Благодаря, арх. Р-Стома!
Моля, вижте личните си съобщения. Поздрави. smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход