Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Столичани крепят държавата

Публикувано от naughty 
Столичани крепят държавата
23-11-2007 - 16:24:26
Столичани крепят държавата
Таня Иванова
tivanovaatcharpari.bg 23.11.2007 15:09
Прочети коментарите(0)
Данъците на столичани превишават многократно сумата, която ще получи София като делегиран бюджет

По прогноза в държавния бюджет след въвеждането на плоския данък ще постъпят приходи в размер на 2.19 млрд. лв., от които 950 млн. лв. ще внесе София, съобщиха от Столична община. Сумата, която столицата ни ще получи за делегираните от държавата дейности според проектобюджета за 2008 г., обаче е около 192 млн. лв, което е 20%. На практика това означава столичани да субсидират държавата с около 800 млн. лв.

Въвеждането на така наречения плосък данък през 2008 г. допълнително лишава общината от възможността да получава през годината процент от преизпълнението на плоския данък. В тази връзка Столична община настоява 20% от преизпълнението на плоския данък да се преотстъпва на общините. Бойко Борисов ще изпрати писма до Председателите на парламентарно представени партии и до министър-председателя Сергей Станишев с искане да бъде коригиран проектобюджетът на София за 2008 г.
Re: Столичани крепят държавата
23-11-2007 - 16:50:06
Винаги съм се чудил колко точно трябва да е прост човек за да се връзва на подобни глупости. И още не мога да сметнаsmiling smiley
Re: Столичани крепят държавата
23-11-2007 - 16:53:48
Истинската държава е онази ,която се развива планомерно ,изгражда инфраструктура и мисли в дългосрочен план и за своите граждани като разпределя създаването на инвестиционния климат и работните места върху цялата територия на държавата,А на това което е в момента му казват ЦИГАНИЯ.
В БЪЛГАРСКИЯ СЛУЧАЙ както е тръгнало турците привитизират икономически южна България,румънците северна, руснаците морето,шиптърите-южна,а вие столичани докато чакате по задръстванията ежечасно се БИИТЕ В ГЪРДИТЕ ЧЕ СТЕ БЪЛГАРИ И СИ ПЛАЩАТЕ ДАНЪЦИТЕ и дано имате време да ви дойде нещо в главите ,че България не е само София ,а за провинцията да се сещате от избори та на избори :g:
Re: Столичани крепят държавата
23-11-2007 - 17:03:20
Е нещо такова и аз имах предвид.
Още повече, че нищо не пречи да регистрирам фирмата си във Видин , а дейността да ми е в София. Стига във Видин за живеят българи, а не видинчани, деsmiling smiley
Re: Столичани крепят държавата
23-11-2007 - 18:49:02
avatar
najnaj Написал:
-------------------------------------------------------
> Истинската държава е онази ,която се развива
> планомерно ,изгражда инфраструктура и мисли в
> дългосрочен план и за своите граждани като
> разпределя създаването на инвестиционния климат и
> работните места върху цялата територия на
> държавата,А на това което е в момента му казват
> ЦИГАНИЯ.
> В БЪЛГАРСКИЯ СЛУЧАЙ както е тръгнало турците
> привитизират икономически южна България,румънците
> северна, руснаците морето,шиптърите-южна,а вие
> столичани докато чакате по задръстванията ежечасно
> се БИИТЕ В ГЪРДИТЕ ЧЕ СТЕ БЪЛГАРИ И СИ ПЛАЩАТЕ
> ДАНЪЦИТЕ и дано имате време да ви дойде нещо в
> главите ,че България не е само София ,а за
> провинцията да се сещате от избори та на избори


Докога ще ръсиш първосигнално глупости,не мога да разбера!София получи за миналата година 23%,за догодина й гласят ново намаление.80% от данъците ни отиват в провинцията,толкова ли ти е трудно да захапеш? А какъв % от населението се е навряло в столицата? Я сметни!Що вие по провинцията не запретнете малко ръкави и да си раздвижите мозъците,вместо само да ревете и бягате по големите градове? Ми,нека и тези нещастни 20% да ви дадем!Ма,ако няма как да остискаме и да работим,че да ви преразпределят пари,какви ще ги дъвчете?

И ти като циганите-дай,та дай! А,стига! :g:
Re: Столичани крепят държавата
24-11-2007 - 09:38:04
Камелия, учудвам се, че човек, който може да пише и има достъп до компютър не може да надмине интелектуалното ниво на един охранител.
Мен лично ми е гадно, че живея в един град с най-простите хора в България, тези, които се връзват на подобни простотии, че софиянци са най-работливи и най-инициативни. И заради такива простаци страдам, защото са им дали право на гласsmiling smiley
Това,че данъците които се плащат в София са 50% от общите данъци изобщо, ама изобщо не означава, че софиянци ги изработват. Преди да се пънеш да напишеш поредната глупост се поинтересувай от това кой къде внася данъци, какви данъци съществуват за какво се дават парите от бюджета. Къде плащат данъците , регистрираните в София фирми, които строят магистрали, мостове в България?
И 200млн. са много - софийските кметове ако намалят кражбите и поне малко обърнат внимание на обществения интерес парите ще дойдат. Да не говорим, че местните данъци вече кмета ги определя и бас държа, че ще ти вдигне до максимума , а сега само ви подработва за да може да обвините Станишев, защото ви е окрал парите.
Просто виж как ни изрекетира с разрешенията за строеж и другите такси в общините и ще разбереш какво те чака и теб. Това любимия ти кмет нарича пазарна икономикаsmiling smiley
Re: Столичани крепят държавата
24-11-2007 - 10:21:41
avatar
4ovek Написал:
-------------------------------------------------------
> Камелия, учудвам се, че човек, който може да пише
> и има достъп до компютър не може да надмине
> интелектуалното ниво на един охранител.
> Мен лично ми е гадно, че живея в един град с
> най-простите хора в България, тези, които се
> връзват на подобни простотии, че софиянци са
> най-работливи и най-инициативни. И заради такива
> простаци страдам, защото са им дали право на глас
> Това,че данъците които се плащат в София са 50%
> от общите данъци изобщо, ама изобщо не означава,
> че софиянци ги изработват. Преди да се пънеш да
> напишеш поредната глупост се поинтересувай от това
> кой къде внася данъци, какви данъци съществуват за
> какво се дават парите от бюджета. Къде плащат
> данъците , регистрираните в София фирми, които
> строят магистрали, мостове в България?
> И 200млн. са много - софийските кметове ако
> намалят кражбите и поне малко обърнат внимание на
> обществения интерес парите ще дойдат. Да не
> говорим, че местните данъци вече кмета ги определя
> и бас държа, че ще ти вдигне до максимума , а сега
> само ви подработва за да може да обвините
> Станишев, защото ви е окрал парите.
> Просто виж как ни изрекетира с разрешенията за
> строеж и другите такси в общините и ще разбереш
> какво те чака и теб. Това любимия ти кмет нарича
> пазарна икономика

И аз се учудвам как си позволяваш да ръсиш обиди по мой адрес? Явно е резултат от липсата на първите ти седем години.Но,тъй като съм достатъчно толерантна към незнаещите и неможещите да мислят,ще ти обясня,че да не се излагаш.
Отпуснатият бюджет на София е % от постъпленията,реализирани от данъци и други приходи в СОФИЯ.Не в Чапърчене.При реализирани над 900 милиона,на града се отпускат малко над 190 милиона.Т.е.,изземват му се останалите 80% и разбира се,отиват в провинцията.
Това са фактите.Кой и къде плаща данъци не е предмет на дискусията.Ако има такива,които ползват всичко в града,а си плащат данъци някъде другаде,то положението още повече се влошава.
Яд те е,че ви вдигнаха разрешенията за строеж,затова плюеш.Общественият интерес,обаче изисква още рестрикции спрямо вашата гилдия,докато се освестите и заприличате малко на истински строители.
Най-малко ти можеш да пищиш от вдигане на данъци,защото от теб в хазната нищо не постъпва.Надявам се това да спре,за да не се принуждават да ни вдигат данъците,че да запълват дупките заради тарикати като теб.
Факт за размисъл: Виена е колкото София,но бюджета й е 7 милиарда евро.
Хубав град,поддържан и чист.Само дето няма кой да слуша многознайковци като теб-хем се тропосали в града,хем данъци не плащат,хем плюят! :g:
Re: Столичани крепят държавата
24-11-2007 - 10:26:22
Столичани крепели държавата Ха, ха, хааа.
Достатъчно е Добруджата да им спре брашното и ще им се види солен хляба ...... на наречените "столичани".

Пълни глупости и пропаганда. Истината е че София влачи от всякъде и задържа най-печелившите държавни работни и отговорни места за себе си.
Държавна ли е работата, то началството ще е в София. А, когато началството е в София познай къде работните места ще са най-много, и заплатите най-високи?
София се опитва във всеки бизнес да бъде шапката. Но това папагалите във София едва ли ще го узнаят някога и едва ли искат да го узнаят.

Такъв монопол си създават столичани, че за едни глупави разрешителни хората трябва цяла България да прекосяват. Например навремето за "Change" бюра. Трябва да отидеш от в София за да ти го издадът.

Представам си къде щеше да бъде Америка ако се управляваше от Българските "столичани". Щяха да имат нужда от поне 10 пъти по голяма авиция за да ходят до Вашингтон за 'благословии', пардон разрешителни.


Бат Бойко тоя път надмина всички столичани.


.[www.beinsadouno.org]
Re: Столичани крепят държавата
24-11-2007 - 10:43:00
avatar
Uraa Написал:
-------------------------------------------------------
> Столичани крепели държавата Ха, ха, хааа.
> Достатъчно е Добруджата да им спре брашното и ще
> им се види солен хляба ...... на наречените
> "столичани".

Не се излагай! Как ще им спре Добруджата брашното,като ще й изгние в складовете? Да не би да го дарява? Истината е,че цяла България се е преселила в града,което е лошо за всички.Точно това казва и кметът.Правителството не прави нищо за децентрализацията, а иска всичко да държи в ръце и да цица.........ма който иска,може да помисли,който не ще-да развява умразата си към тези,които живеят в града........

Re: Столичани крепят държавата
24-11-2007 - 11:49:03
ЩЕ ръся обиди за хора, които го заслужават. Днес данъка от физически лица искаш , утре и приходите от ДДС, вдругиден митата и акцизите. София не е България, кмета на София не е Министър председател, а проблемите с топлофикация София не са проблеми на цяла България.
По повод на увеличените такси - пожелавам ти 20 кратно увеличение на такса смет, срещу , което да получиш едно голямо нищо, щом като освен на софиянци и провинциалисти , делиш и самите софиянци на строители, програмисти, чистачки и т.н.
Камелия , ясно е , че примитивното ти отношение към живота си има просто обяснение и то се крие в твоя интелект.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход