Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ВНИМАНИЕ - БИСТРИЦА !!! - 2-РИ ОПИТ ЗА ПАРЦЕЛ

Публикувано от klientyt 
ВНИМАНИЕ - БИСТРИЦА !!! - 2-РИ ОПИТ ЗА ПАРЦЕЛ
08-11-2007 - 15:09:52
Бистрица – земята, където винаги ще е 90-те години. Един прекрасен пазар на недвижими имоти, но дали е толкова безопасен за клиента?!
Повечето хора смятат, че брокерът им знае какво прави … а дали е така?
Ето как се става брокер в Бистрица:
1 условие: да си местен и да се имаш с бабите
2 условие: да си от голям род и да му събереш скиците – и ето те- вече си брокер и местен разбирач.
3 условие: да си винаги готов да правиш врътки да обещаеш на внука пари за да доведе бабата, да си затвориш очите, че са писали жив наследник за починал, да покажеш имот на слънчева поляна, а той да е в някое дере и т.н.).
…и така, колкото по- голям род – толкова повече земеделска земя без право на строеж !!! Радост за всеки бистричанин. И ето идва клиентът и попада на един от бистришките брокери и какво става: 1.Някой напълно неграмотен скземпляр му обяснява как или срещу 2-3 000 лв. ще си смени статута на земята, или пък влиза в някакво ново ОГП, което е още по-ново и от най-новото, ама само наши хора го знаят, или вкопава високо напрежение до 1-2- години, или изобщо не проверява документи за валидност докато не барне капарото (и съответно - комисионната), или не трасира парцела и го сочи на съседен хълм,като грижливо му е зачукал 4 колчета, ШТОТО ГО ЗНАЕ, или продава отдавна продаден имот, а най-голата радост е, че за тази си “услуга” взима и комисионна в размер на : (сега ще кажете от 2,5 до 3 % , но не …) 2-5 евро на м2 освен тази, която си я плащате и вие. В такъв случай клиентът разчита на договора при нотариуса, но купувачът е добре подготвен, че в името да спести някой лев от данъци и такси го е изповядал на 1000 лв с 200–на неустойка , която дума означава : подобрение на имота и загуба на такси и % обезценяване, все неща, които нито един съд няма да ги отчете в такъв размер.
В друг случай клиентът разчита на АГЕНЦИЯТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!! – опа, СТОП тук, !!! а дали сте питали брокера от коя агенция е ? И обаждали ли сте се да видите дали работи там изобщо? И дали въобще има такава агенция?
В трети случай клиентът разчита на агенция, която всичко си и е както трябва и ето - стига до сделка и : обикновено тук се започват или въртели в стил: да прескочим шефа, да не разберат в офиса и т.н. , или с две думи - пак ядове!
Но на кого разчитат големите фирми? … на бистришкия брокер, очертан точно малко по- горе !!!
Така че , мили купувачи, моят съвет към вас е : НЕ КУПУВАТЕ КИЛО КРАСТАВИЦИ, А ИМОТ ЗА ХИЛЯДИ ЕВРО, ПРОВЕРЕТЕ ГО И СИ ТЪРСЕТЕ ДОКУМЕНТИТЕ ДО КРАЙ, ЗАЩОТО ПОСЛЕ ВСИЧКО СИ Е ЗА ВАША СМЕТКА: И ЛИВАДАТА, И АГЕНЦИЯТА, И БРОКЕРЪТ БАРАБАР С ТЯХ. Изисквайте документи за компетентност от всички, не прескачайте никого!!!
С уважение: Проекто-клиент на Бистрица за втори път, с цел да закупи разкошна зелена поляна, която щяла да се захрани от централният Столичен водопровод с малка тръбичка и да изтегли ток от високото напрежение с кабелче...то в Бистрица така ставало!

P.S. Това важи и за Косанин дол, Панчарево, Бункера и всички Шопски землища.
18.08.2006г
Втора редакция: -08.11.2008г. - И всичко си е по старому...
:crazy: spinning smiley sticking its tongue out :} clap:
Re: ВНИМАНИЕ - БИСТРИЦА !!! - 2-РИ ОПИТ ЗА ПАРЦЕЛ
08-11-2007 - 17:15:56
явно за последните 4 години в Бистрица няма промени, след 4 месеца тичане през 2003 и 2004 отдавна се отказах от там, най-странното е че ми предлагаха един парцел на баира под високото, което до 2 месеца щеше да го преместят, гледам още си стои, и тухларната ми продаваха, и горе до манастира на свлачището, и на ул. Роза с магистрален водопровод по диагонала, ама нейсе, баламите явно не свършват
междувременно си купих парцел на друго място, построих си къща и вече трета зима карам, а един познат преди мен си взе там и още на ливада стои, и моста над реката го отнесе водата
бистришки истории
Ако ще търсите парцел в Бистрица, НЕ ВЗИМАЙТЕ БИСТРИШКИ БРОКЕРИ

Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход