Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Въпрос за определен район в МЛАДОСТ 1

Публикувано от VIPER 
Въпрос за определен район в МЛАДОСТ 1
24-10-2007 - 16:47:14
Много моля за помощ !!!!

Значи интересува ме едно местенце /меко казано ,защото то е от няколко парцела/което се намира зад Окръжна болница





Редактиран 6 път(и).Последна редакция на 2007-10-25 11:32 от VIPER.
Re: Въпрос за определен район в МЛАДОСТ 1
24-10-2007 - 17:59:17
Вариант 1: Отиваш при главния архитект за този район и искаш данни за инвеститорите които са проявили интерес. Докато любезно ти ги изброява, хапваш бонбони и си записваш.
Вариант 2: Включваш се в местна партийна организация и правиш невъзможното да додрапаш до поста на общинския съветник. После инвеститорите идват сами и то се с куфарчета.
Вариант 3: Приемаш ролята на Малкия принц и задаваш този въпрос в този форум. После чакаш лисицата да се появи за да те учи, но това е само приказка.

пп
Ако някой брокер иска да сподели тайните си информатори, моля да започне СЕГА!

пп^2
Това е моята /изкривена/ представа за нещата, но лично аз бих опитал с Гугъл:"проект младост-1" например. Някои инвеститори наистина обявяват намеренията си в пресата. На сайта на Столична община www.sofia.bg има много телефони и на човек нищо не му струва да се обади или да пита на място под някакъв претекс. Но лично аз съм песимист че някога ще има отговори на подобни въпроси. Иначе нямаше да е такава касапница на местните избори...
Re: Въпрос за определен район в МЛАДОСТ 1
24-10-2007 - 18:20:37
МЕРСИ ЗА ОТГОВОРА



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2007-10-25 11:33 от VIPER.
Re: Въпрос за определен район в МЛАДОСТ 1
24-10-2007 - 18:49:45
Аз не съм експерт по въпроса, но мисля че тези неща са общоизвестни. Става дума за информация която струва много пари и е привилегия само на тесни кръгове. Ето един пример: "Израелският предприемач Лев Леваев е купил терен от 54 декара в столицата за сумата от 70 милиона евро, съобщи Shira Horesh. Известният като Диамантения крал бизнесмен ще изгради върху него търговски център с офиси и жилищен комплекс. Никоя от запитаните агенции за недвижими имоти в София вчера не знаеше за такава сделка." Нали ако знаеха цената на терена щеше да скочи до небето. Спомням си и случай когато общински терен беше закупен за около 200 000 и след няколко месеца продаден за над 6 000 000. Или пък: "Новият Общ устройствен план на София, който бе променен миналата седмица от Столичния общински съвет, е несъстоятелен и не е публично достъпен. Това заяви архитект Димитър Димитров - председател на Гражданския общински съвет". С две думи ние до Новия Общ устройствен план нямаме достъп, а какво остава за инвеститорите според които вероятно го прекрояват...
Все пак дано имаш късмет и да разбереш нещо за твоето място, може да потърсиш и по обявите за продажба на този сайт дали се продава - ако да, значи още си няма инвеститор.
Re: Въпрос за определен район в МЛАДОСТ 1
24-10-2007 - 19:19:59
tam 6te minava golqm bulevard
vyv Vyrtopa nqma da se stroi
tova pone az znam
:-)
Re: Въпрос за определен район в МЛАДОСТ 1
24-10-2007 - 20:18:08
Quote

tam 6te minava golqm bulevard vyv Vyrtopa nqma da se stroi tova pone az znam

Да, това се вижда на gis-sofia.bg. Зоните са Тго, Са2, Жм1 и Оо (обяснени в Правила и нормативи за устройство и застрояване към ОУП), а пътя е от поликлиниката до болницата изглежда. На някои хора обаче май не им пречи да строят жилищно и на Оо.
Re: Въпрос за определен район в МЛАДОСТ 1
24-10-2007 - 22:18:26
timber Написал:
-------------------------------------------------------
> Цитат:tam 6te minava golqm bulevard vyv Vyrtopa
> nqma da se stroi tova pone az znam
>
> Да, това се вижда на gis-sofia.bg. Зоните са Тго,
> Са2, Жм1 и Оо (обяснени в Правила и нормативи за
> устройство и застрояване към ОУП), а пътя е от
> поликлиниката до болницата изглежда. На някои хора
> обаче май не им пречи да строят жилищно и на Оо.


Мерси много timber видях някой работи който ме заинтригуваха

Re: Въпрос за определен район в МЛАДОСТ 1
25-10-2007 - 09:33:53
На това място, което е м/у Ф-тур и Мания билд, продаваха преди време един парцел, но беше отреден за парк. Трудна работа е там, квото беше беше там...
Re: Въпрос за определен район в МЛАДОСТ 1
26-10-2007 - 14:32:32
Привет, по малкото квадратче квадратче което си заградил - е всъщноост свалчище с наклон около 65-70 градуса, което се спуска към реката и гробищата (дървенишките гробища). Освен това в непосредствена близост до него ще минава надземна част на метрото, всъщност като гледам квадратчето даже "навлиза в метролинията"
Второто - по-голямото, което е всъщност по-близко и до Окръжна болница и е по-добро, въпреки че и при него има някакъв наклон, не е толкова голям. Не съм сигурен но мисля че е за жилищно застрояване, може и да греша. Паркът Въртопо не е там където е снимката, реката е мисля на около км отстояние. Та с други думи "голямото квадратче" е по-перспективно.

ПП извини ме за непрофесионалния език, но не не съм брокер. Просто живея там през последните 30 години (на 20 метра от бялото квадратче на което пише метростанция младост)
Re: Въпрос за определен район в МЛАДОСТ 1
07-11-2007 - 14:05:37
Големият квадрат са някоколко парцела. Трябва да има улица от пощата до Окръжна, но вероятно няма да стане, защото няма канализация, има комуникации от пощата, имаше малко асфалт, но той потъна в калта. Парцела зад блока на Контракт е отреден за спортно-развлекателни.... трябва и улица да има, ама няма да стане , много е малък, както и този зад блока на ф-тур, иначе поляните се водят част от парк въртопа.
Между другото преди 4г зад ф-тур 1,400дка продаваха за 95 000Евро, сега гледам гони 250 000Е същия парцел, с ЧЗП. бая народ се извървя да го гледа, ама никой не го ще.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-11-07 14:10 от alenata.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход