Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Луксът да живееш в комплекс от затворен тип?

Публикувано от Chilio 
Луксът да живееш в комплекс от затворен тип?
09-05-2007 - 14:32:27
Тъй като в момента избирам жилище и трябва да преценявам много неща... а най-много ми допадна апартамент в комплекс от затворен тип - 5 не много големи блока с луксозни общи щасти и завършени до ключ апартаменти, общ доста голям двор с паркоместа, зелени площи, детска площадка, ограда, охрана на двора и бариерата, портиери на входовете на блоковете... Се чудя този лукс колко може да ми струва за в бъдеще? Строителят не се наема с такива преценки, тъй като той няма да се занимава с управлението на комплекса... Това е преценка на собствениците на етажната собственост...
Та имате ли представа каква е практиката по други такива комплекси, колко излиза този лукс като месечни или годишни такси? Какви плюсове и какви минуси виждате в такъв тип жилище?
Re: Луксът да живееш в комплекс от затворен тип?
09-05-2007 - 14:57:42
не си струва - съмненията ти са основателни , ще се появят общи разходи (по оградата , по детска площадка и пр) а българинът не обича да плаща ако не е построен до ключ внимавай да не стане като през началото на 90-те - имаше проект"Градът на мечтите" а се превърна в "Градът на измамените нещастници":crazy:
изобщо с тези "затворени" имоти трябва да се внимава - да не си затвориш парите
изчакай малко ако имаш пари - ще си купиш прилична къща в новите локации [/b][/i]
Re: Луксът да живееш в комплекс от затворен тип?
09-05-2007 - 14:58:25
2-3 ewro na kwadrat na mesec.
Толкова се опитват да накарат тъст ми да плаща на фирма на строителя, създадена специално за управление на обекта (хитро, нали) Говоря за Феста апартментс - на ъгъла на Симеоновско и Г.М.Димитров.
Иначе аз плащам 60 лв/месец - две блокчета сме в един двор 24 апартамента общо, с подземно гаражи общи, една врата.
Re: Луксът да живееш в комплекс от затворен тип?
09-05-2007 - 16:43:50
Ако това образувание се нари4а етажна собственост, моята прогноза е, 4е ще имате същите проблеми като всеки вход със 25 собственика. Колко ще плащате едва ли ще е Вашия проблем. Селският манталитет подплатен с пари е по-страшен от липсата на пари при съседите Ви.
Re: Луксът да живееш в комплекс от затворен тип?
09-05-2007 - 17:17:06
Да абсолютно сте права, за съжаление. аз живея там с моите съседи вече осма година , но наистина имаше проблеми и има, на периоди... Един иска да рита в двора, друг сади цветя и се ядосва, че се чупят, трети иска да играе с кучето си, четвърти не иска куче да вижда там и т.н. Но общо взето се намери баланс...
Re: Луксът да живееш в комплекс от затворен тип?
09-05-2007 - 17:22:11
Проблемът е, че инвеститорът трябва да се ангажира още от сега с организацията на property management-а, иначе ако го остави в ръцете на 200 или 300 собственика ще стане чудо, нали си представяш. Аз работя в компания, която започва строителството на такъв тип комплекс след 1-2 месеца и още от сега мислим за това, изчисляваме какво точно ще струва и какво ще се включва, и най-вероятно ще задължаваме всеко който си купува да подписва още сега договор за поддръжка, в който ще имаме фиксирана цена, иначе не виждам как 440 собственика ще се организират, съберат, ще вземат решения и т.н. В кой комплекс смяташ да си купуваш между другото? Иначе таксите варират м/у 4-10 EUR/m2, зависи какво се включва...
Re: Луксът да живееш в комплекс от затворен тип?
09-05-2007 - 17:28:57
Niama nishto losho v tova da se plashta niakakva taksa za poddrajkata na kompleksa.Nali vsichki iskame da e hubavo,da e chisto,da ima zeleni ploshti i dr i dr , ami tova struva $$$$$$.
Az palshtam za moia imot vav Florida ,koito se namira vav kompleks ot zatvoren tip $491 na MESEC+$2000 na god "danak sgradi".Da skapo e no e chisto,podredeno i krasivo,ima goliam basein ,fitnes ,tenis cort i mn drugi "extri"
Re: Луксът да живееш в комплекс от затворен тип?
09-05-2007 - 17:35:30
Така е, като искаш да имаш екстри и да ти е чисто ще си плащаш
Re: Луксът да живееш в комплекс от затворен тип?
09-05-2007 - 17:46:20
Плащането е единственият на4ин да се поддържа 4иста и културна среда, но ако с поддръжката не се ангажира професионалист (компания), а се раз4ита на механизмите на етажната собственост - става страшно в български условия.
Re: Луксът да живееш в комплекс от затворен тип?
09-05-2007 - 18:14:11
Аз не виждам проблем в плащането на такса поддръжка, дори е задължително

С условие да фигурира в първоначалната оферта и да не се променя драстично

иначе затворен комплекс е за предпочитане пред други варианти - излиза по-евтино дори
- не всеки може да си позвоили 2 дк двор и поддръжка на двора (басейн и тн) smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход