Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Агенции, Брокери, Портали

Публикувано от Анонимен потребител 
Re: Агенции, Брокери, Портали
23-03-2007 - 10:16:50

до biborana

Защо не вземеш да осъдиш всички банки в България за подвеждаща реклама. Ще имаш много работа, опа забравих обаче че те не са агенции и за там въобще не се говори.
Аз също съм против подобни глупави номера на повечето така наречени агенции и мисля, че тук трябва да споменем най - вече ОЛИМП ЮВ - парцели с големи проблеми и не се знае какво ти показват, то и те незнаят, АРСЕНАЛ - наеми, но не съществуващи и на различни цени от обявените и подобни глупости за да си хванат клиент, за КРОСПОЙНТ - с брокерка, управителка, юристка и какво ли още не някаква бабичка КИРИЛОВА - не ми се говори просто.
Крайно време е imoti.net да обърнат внимание на това, защото обявите на тези хора са на тяхната страница, а не в моя джоб. Мисля че и олигофрен би разбрал за какво иде реч само като им погледне обявите. Вместо това какво става. Разни модератори и хора, които нямат нищо общо с имотите се чудят по цял ден как да плюят всички брокери като цяло. В темата един специалист написал, че само форума му е интересен. Еми на българина това му е интересно сеира и оплюването. После от imoti.net да не се чудят защо всички си актуализират офертите на куп. И мене ме блазни да пусна някаква менте обява само и само да видя как някои от специалистите тук ще ме осъди. То е много лесно пред компа.
Колко брокери има във форума, според мен са само четири най - много пет. Може и да бъркам, не претендирам за точност. Останалите какви са ? Хора, на които се е наложило да продадът нещо чрез агенция и леле платили са някой лев комисионна и сега не могат да го преживеят и не мога да не спомена моя любимец ЛАЗАРУС18, как милия да продаде апартаментче без агенция. Дали не е редно imoti.net да направят една тема само за оплювания и ревове на такива хора срещу агенции и останалите теми да са сериозни. А така какво става всяка тема започва с " къде да си намеря домати " и от второто мнение на татък следва колко са лоши АНИ.При това положение за какви модератори говорим въобще. Дано от imoti.net най - после обърнат внимание и на форума, а не само да ми казват как да си напиша офертата и била проблемна и т.н. Защото в близко бъдеще в добрият имаче сайт магат да останат само злобарите и смотлювците пък да видим тогава те какви оферти ще пускат и какво ще гледат хората.
Re: Агенции, Брокери, Портали
23-03-2007 - 11:07:25
По соц.време в търговската мрежа имаше "Книга за похвали и оплаквания"И понеже в тях изписваха само оплаквания,в последствие я преименуваха на "Книга за предложения и оплаквания"Сред нас Българите,думата ПОХВАЛА явно е мръсна дума. spinning smiley sticking its tongue out
Re: Агенции, Брокери, Портали
23-03-2007 - 11:46:35
Първо попитай някой юрист да ти разясни какво е договор, защото изводите ти са много грешни в момента!
Re: Агенции, Брокери, Портали
23-03-2007 - 14:53:33
Когато има само чисти факти и гола истина няма коментари иначе е много лесно само да се плюе по агенциите. Къде са сега imoti.net, разни модератори и специалистите по сделки с имоти.
Re: Агенции, Брокери, Портали
27-03-2007 - 14:41:15
avatar
biborana Написал:
-------------------------------------------------------
> Тинки Уинки,
>
> този ад го преживява всеки решил да търси имот и
> самоте брокери, но по техни причини (зарибяване)
> го поддържат.
>
> Според мене, ако отделим време и с помощ на опитни
> юристи, на тези агенции може да се докаже, че така
> нарушват законите, например за подвеждаща реклама.
>
>
> Като ми остане повече време, но няма да е скоро,
> ще се опитам да поработя по въпроса.


Този ад го преживявам и аз всеки ден с колегите за разлика от клиентите, които звънят три седмици намират си нещо и го купуватsmiling smiley Аз се мъча с това безхаберие всеки ден! Никой не подържа неактулни обяви с цел зарибяване, защото много добре знаете, че се получава анти - зарибяване. Аз като чуя от една и съща агенция "това не е актуално отдавна" а в същото време са го актуализирали същия ден просто не им звъня повече!
Проблема е в това, че повечето брокерите не си подържат редовно офертите и за това в повечето агенции се грижи един човек, който ги актуализира на куп и когато вече се вдигне много врява за някой имот се сеща да го свали... Такава е истината, който си мисли, че има някакви кой знае какви задкулисни провокации се е объркал жестоко.



Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Агенции, Брокери, Портали
29-03-2007 - 17:14:24
Тинки Защо не си пуснал сигнал за проблемна оферта за офертата?

На ден в имоти.нет пристигат по 2 сигнала за некатулани оферти.

Пускайте повече сигнали и този проблем няма да съществува.


Изключвали сме агенции, които пускат неактуална "зарибяваща" информация. Бихме направили всичко необходимо, за да бъде информацията актуална и коректна.

Когато са неактуални и некоректни оферти портала се обезмисля.
Целта на портала е да е полезен и ние работим това да е така.

Пускайте "проблемна оферта" в момента е най-отдолу на офертата, ще бъде преместено на по-горно място.
Re: Агенции, Брокери, Портали
29-03-2007 - 17:30:07
Първо забранете на АНИ да започват обявите си с : КУПУВАМ - защото нищо не купуват. И да не се представят с фамилии, а с името на агенцията си. Защото има хора, които държат сделката да се извърши през АНИ, но има и такива, които знаят процедурите и предпочитат да контактуват пряко с продавача. Брокер ме втрещи с думите " на практика ние сме обхванали пазара и практически без нас сделка не може да стане". Сигурно има изключения, но те по скоро потвърждават правилото.
Анонимен потребител
Re: Агенции, Брокери, Портали
31-03-2007 - 19:03:15
Ами не съм пуснал за да могат да работят ликновете към тях и хората да видят, че не си измислям.
Re: Агенции, Брокери, Портали
31-03-2007 - 22:01:55
avatar
Justy,
Чакай сега да ти обясня,щото не си наясно.Пазарът в България е свободен. Рекламите са разрешени.Ти избираш дали да се ползваш от тях или не.Аман от Андрешковци.Като искаш да продадеш нещо,пусни си обява,дай си парите,стой на телефона и бягай от работа,за да организираш огледи.Какво чакаш,баламите-купувачи да ти пуснат желанието си,пък ти да избираш? Не щеш да се минеш и един телефон да завъртиш и да видиш кой какво търси?За разлика от теб,има хора които знаят,че не са специалисти по всичко.Те ангажират АНИ от тяхно име и за тяхна сметка да търсят имота.Това,в тази редакция,е закрепено в закона.Само трябва да имаш нужната обща култура...... :g:
Re: Агенции, Брокери, Портали
01-04-2007 - 11:56:28
Драга Камелия,

Като чета Вашия постинг, от една страна и постингите на Админ и Тинки Уинки - от друга, имам чувството, че съм в два форума едновременно. Бих желал да премахна раздвояването - не е здравословно.

Камелия написа :

Justy,
Аман от Андрешковци.


Аман на турски означава - помощ. За бога, Камелия, препрочитам постинга си и никъде не виждам отправена заплаха към когото и да било.

Админ написа :

Когато са неактуални и некоректни оферти портала се обезмисля.Целта на портала е да е полезен и ние работим това да е така.

Точно това пиша и аз - да не се въвежда купувача в заблуда.

Два примера от моя опит :

През 2002 г. купих апартамент през АНИ. При подписване на предварителния договор платих 3000 долара капаро - с документ. От тях АНИ си задели на мига 360 долара комисион. Поисках фактура за комисиона, което накара АНИ да подскочи до тавана. На сутринта продавача обяви, че договора е невалиден и няма да върне парите - ЗАЩОТО ГИ Е ПОХАРЧИЛ. От АНИ се оттеглиха с обяснението, че те са си свършили работата. Три месеца нерви, докато докарам нещата до нотариус.

През 2004 г. купих къща в близост до София - пряко от продавач. Без предварителен договор, капаро с разписка и три часа - докато нотариуса подготви документите за изповядване на сделката. И до ден днешен продавача ми идва на гости и си пием уискито.

Не искам да бъда грешно разбран - не отричам, че има брокери професионалисти и агенции, които честно и съвестно довеждат сделките до успешно изповядване.
Именно на тях контрастират тези, които съм нарекъл екскурзианти.

Със сделки с недвижими имоти не съм се занимавал, но две години съм бил брокер на Рейн боу - 48 продажби. И съм поемал негативите от колеги, които преди мен са правили демонстрация и са угнетили и настроили негативно хората. И нерядко съм чувал - показвали са ми машината - но не така.

И пак ще цитирам Админа :

Целта на портала е да е полезен и ние работим това да е така.


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход