Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Мога ли да продам жилище без агенция?

Публикувано от lazarus18 
Re: Мога ли да продам жилище без агенция?
16-02-2007 - 16:08:05
Камелия, за доста хора (клиенти) нещата не опират до можене, а до време, има тикви, да не кажа, че по-голямата част са такива, за съжаление, но съгласи се, че има и хора, които могат да свършат тази високоинтелектуална работа по подаване на заявление за оценка или скица и т.н.. Винаги сме казвали тук и по друг повод - ако изкарваш повече, отколкото би ти струвал лукса да отделиш време и се откъснеш от работата си, за да се разходиш по институциите и да си решиш проблема сам(с всички присъщи на това връщания, разкарвания и пр.) си наемаш човек, който да го направи. Чиста проба на оценка на ефикасността и намиране на brake even point. - точката, при пресичането на която една инвестиция (възнаграждението на човека, който си наел да тича, не брокер, може и пенсионер да е или студент, няма значение), има смисъл.
На времето когато имаше Шенген, например, към всяка туристическа агенция имаше човек, дето работата му беше да тича всеки ден по посолствата и да носи и получава паспортите на туристите, с всички съпътстващи познания за реда на всяко едно и съпричастност към хватките за по-лесно свършване на работата.
Но да се гледа на посредника като на момче за висене на опашки е смешно, не, по дефиниция ползването на посредник 1. - ти дава достъп до нещо, до което не всеки има (по света борсовите посредници плащат стотици хиляди за лиценза да търгуват и няма начин някой да се прави на брокер, затова и пазарът е fair и който се опита да се направи на интересен е просто аут) и
2. - посредникът минимизира риска за възложителя, бидейки ежедневно на пазара той не само сключва сделката - сключването е последната крачка, не, той проучва, въвежда, съветва и защитава интареса на възложителя, за да заработи възнаграждението си.

Просто у нас малко хора все още разбират за какво става въпрос, но животът е пред нас....
Re: Мога ли да продам жилище без агенция?
16-02-2007 - 16:59:27
avatar
StefanB написал:
Просто у нас малко хора все още разбират за какво става въпрос, но животът е пред нас....

Тук съм много,много съгласна с теб! smiling smiley
Re: Мога ли да продам жилище без агенция?
22-02-2007 - 22:33:24
Ако още не сте си продали жилището си обадете се . Аз търся да закупя без посредникл
Re: Мога ли да продам жилище без агенция?
05-03-2007 - 13:51:39
Подкрепям мнението на Продавач.Крайно време е в тази държава да започне всеки да върши работата която разбира и да се спазват правилата, а не всеки от всичко да разбира.Лазарус 18 като те излъжат веднъж да изгориш ще се научиш да ползваш професионалисти. clap:
Re: Мога ли да продам жилище без агенция?
05-03-2007 - 20:27:07
До Тинки Уинки (Модератор)
Чета внимателно Вашите коментари и ме учудва факта, че Вие в ролята си на модератор коментирате ?????
Според мен не е редно да коментирате в ролята си на модератор, защото не сте обективен, опитвате се да формирате определени мения и си позволявате коментари които са обидни за част от присъстващите тук !
Каква по-точно е ролята на модератора ?
С уважение Юлиан
Анонимен потребител
Re: Мога ли да продам жилище без агенция?
05-03-2007 - 21:16:01
Ами ролята на модератора е ако някой вземе да псува да му търкам псувните smiling smiley
Да премествам теми между форумите, да махам спама и т.н. Аз съм си нормален потребител тука и си имам свое мнение. Както казах преди няколко месеца на един друг потребител който ме обвиняваше в подобни неща като тебе - може да имаш претенции към мен ако ти трия постовете които не ми "отърват" и не съвпадат с моята гледна точка, но не можеш да имаш претенции към мнението което изразявам

Май нещо бъркаш модератор с ментор
Re: Мога ли да продам жилище без агенция?
06-03-2007 - 11:15:32
stef_st Написал:
-------------------------------------------------------
> Подкрепям мнението на Продавач.Крайно време е в
> тази държава да започне всеки да върши работата
> която разбира и да се спазват правилата, а не
> всеки от всичко да разбира.Лазарус 18 като те
> излъжат веднъж да изгориш ще се научиш да ползваш
> професионалисти.Искам да ти кажа, че имам двама мои близки "изгоряли" при сделка с имоти. Също така съм чел за доста случаи с измами и при всички има замесена агенция, която уж не знаела нищо. Използването на агенция НЕ ТЕ СПАСЯВА задължително от измама.
Аз ако съм един измамник без проблеми ще си намеря някой "креватен" брокер, който няма да откаже да се включи в далаверата.
Като са такива специалисти агенциите защо не включат в договора си клауза, че ако стане някаква измама те ще ми поемат всички загуби?
Тяхната идея е единствено да си гушнат комисионката. Само реват тука, че тяхната работа била максимално да защитават правата на клиентите си. А миналата седмица идва един "агент" при мене и ми вика "Ти добра цена си сложил на офертата си, но аз имам едни клиенти, които мога да "посъветвам" да купят твоя имот, но искам да делим разликата 50/50".
Re: Мога ли да продам жилище без агенция?
06-03-2007 - 12:56:05
avatar
lazarus18 Написал:
-------------------------------------------------------

> Като са такива специалисти агенциите защо не
> включат в договора си клауза, че ако стане някаква
> измама те ще ми поемат всички загуби?
Ако стане някъква измама,тя няма да е без твоето скромно участие.Първото,за което се сещам,е желанието да се изповяда сделката на данъчна оценка.
> Тяхната идея е единствено да си гушнат
> комисионката. Само реват тука, че тяхната работа
> била максимално да защитават правата на клиентите
> си. А миналата седмица идва един "агент" при мене
> и ми вика "Ти добра цена си сложил на офертата си,
> но аз имам едни клиенти, които мога да
> "посъветвам" да купят твоя имот, но искам да делим
> разликата 50/50".
Че ти затова имаш свободна воля-да решиш с кого ще работиш.Боклуци има и в твоя бранш,значи ли че и ти си такъв?


confused smiley
Re: Мога ли да продам жилище без агенция?
06-03-2007 - 13:40:34
Всяка тема в този форум се превръща в спор Света срещу агенциите. Не ми е била това целта като съм пускал темата и не искам да водя този спор с тебе или Продавач. Между другото, темата е с най-много преглеждания и отговори в цялата секция, така че явно е интересна за хората.
Каквото ми трябваше го разбрах от темата /и няколко други теми/. След няколко седмици ще поместя интересни резултати как са се развили нещата напрактика.

Дано не са от сорта - Откраднаха ми нотариалните актове и ми прехвърлиха партамента или На излизане от нотариуса ми пребиха и ми взеха 50 000 евро.

:g:Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-03-06 13:41 от lazarus18.
Re: Мога ли да продам жилище без агенция?
06-03-2007 - 14:56:48
До lazarus18

Дали ще ти вземат парите сега или по - нататък няма никакво значение, може да си сигурен обаче, че с твойте разсъждения е само въпрос на време. А по отношение на гаранцията за твойте бъдещи загуби от агенция ще кажа следното: при положение, че комисионна от 1500 Е ти се вижда безкрайно голяма, за какво въобще говориш за гаранции или мислиш, че гаранциите трябва да ти струват 100 - 200 Е. Обърна форума с мнения, че брокерите били незнам си какви и за какво за 1500 Е. Не си ти този който ще пресмята колко са разходите на една агенция и колко трябва да ти вземе тя. И не само ти и всички други специалисти. При покупко - продажба комисионната е толкова, ако не ти харесва ходиш по блоковете и чукаш по вратите - може и някойй да продава. Крайно време е всички да се научат, че има комисионна в агенциите и тя се плаща. Сигурен съм, че дори и креватните брокери нямат нужда сулю и пулю да седнат да им пресмятат колко трябва да вземат. Като си купуваш хляб от магазина какво правиш: плащаш го или почваш да пресмяташ колко е излезнал този хляб на магазинера и с колко те товари той. Нека най накрая всички " Купувачи " или " Продавачи" във форума разберат следното: Никой за нищо не се натиска с Вас и никой нищо не ви иска, но продавате ли чрез агенция - плащате, толкова ли е сложно за обяснение.
Лично моята идея никога не е била само да си гушна комисионната, но аз винаги работя с хора, които знаят какво искат, а не с такива дето имат по 50 - 60 000 и си мислят, че могат да купят НДК с тях и че света се върти около тях. За какво въобще обсъждаме тази тема - който не му харесва да не работи с агенции. 90% от форума е с мнения на тоя и оня дето много мразят брокерите защото им взели комисионна. Това са абсулютни глупости, като не искате да плащате не работете и готово.
Някъде в тая тема лазарус 18 беше казал, че гащите му са по хубави от 99 % от на брокерите. Само ще му кажа, че е в дълбока заблуда. Нека не си мисли, че брокерите представляват паплач, такива са само креватните брокери и брокерите по голямите агенции, които си смянят персонала на всеки един два месеца и има текучество по - голямо от на централна гара. Иначе си в страшна заблуда. 50 000 дето си сабрал за апартамент са ми разходите за 4 - 5 месеца. Не съдете за брокерите по това, което е около вас. Пазара на имоти в България не се върти и не е само едностайни и двустайни апартаменти.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход