Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Мога ли да продам жилище без агенция?

Публикувано от lazarus18 
Re: Мога ли да продам жилище без агенция?
30-01-2007 - 12:35:40
avatar
Broker 111,

благодаря за написаното

broker111 Написал:
-------------------------------------------------------
> НЯКОЙ решава да спести 1000 - 2000 Е от
> Комисионна. Пич за какво си ми ти щом се стискаш
> за 2000 Е. Ти си обект на напаст само на
> креватните брокери и на псевдо агенциите.

Ти потвърждаваш нашата теза. За клиенти като нас (продавачи и купувачи) няма посредническа услига с добро качество. Kомисионни 1000-2000 евро означава цена на имота 40-80К. За нас остават креватните брокери и на псевдо агенциите, затова не можем да се примирим, че липсва качество на услугата, а се губи време. Освен тов напомням, че хубавите обяви са само за частни лица, т.е. ако стигна до тях през агенция са още 1000-2000 евро.

broker111 Написал:
> Не си обичал брокерите. Може да си сигурен че и тези
> дето ще ти се обаждат не те обичат.

Е какво да кажа лошо качество и лошо отношение.

И още нещо. Посрдническата услуга при НИ ми напомня магазин за обувки от зората на социализма. В магазина има само галоши за 1000-2000 ерво, т.е само един вид услуга 2.5% за намерен имот/купувач. Ама клиентът искал сандали, ботуши, друг модел, друг номер, не искал катарами, а връзки ....(виж написаните мнения от всички брокери за клиентите)

Ако АНИ сегментират клиентите и обогатят услугите си, ще е полезно за всички.
Например - техническа оценка за старо строителсво (или колко години ще издържи този панел), намиране на фирми за ремонт (срещу комисионна разбира се) и т.н.

Надявам се по-сериозни фирми, с добри услуги за 1000-2000 евро да навлязат на пазара.
Re: Мога ли да продам жилище без агенция?
30-01-2007 - 13:03:01
poloni Написал:
-------------------------------------------------------

>
> Za6to si misli6 4e "reklamata" se iz4erpva s
> rabotata na reklamnite agencii?
> Znae6 li kolko struva edna 4ernobqla stranica, za
> edna publikaciq, w sofiiski imoti napr.?


Да, знам!
[www.opus-adv.com]
Около 6-7 пъти по-евтино отколкото в един нормален вестник.
Re: Брокерите взеха да се обаждат все повече!
30-01-2007 - 14:25:32
Продавач, не се излагай да подкрепяш това мнение, изградил си имидж на доста по възпитан и интелигентен човекsmiling smiley
Re: Мога ли да продам жилище без агенция?
31-01-2007 - 22:48:53
мисля че много се отклониха нещата от това може ли да се продаде имот без АНИ.В края на краищата ти продаваш ,какво те интересуват тежести и др.такива на имота .Важното е да вземеш парите.То е естественно че Продавача ще защитава неговата си позиция.Че ако всички разберат колко е лесно да се продава ,то те ще останат без хляб.По скоро съм съгласен с evgenia,за ползата от тез фирми като консултанти по техническата част и посредничество при ремонти .Иначе брокерите са като застрахователите:могат да ти вкарат в главата сума ти страхове за нещо толкова елементарно.Даже и когато купуваш по добре да си вземеш адвокат само за формата на документите отколкото да хвърляш пари на вятъра с тез агенции. :g:
Ей аман от разбирачи бре...
01-02-2007 - 11:29:13
avatar
Тези адвокати ще ги прекфалифицирате и на брокери. Юристите ли ще обикалят по апартаменти и къщи по села и паланки да снимат имоти, които да рекламират по списания, вестници и нета??? Едва ли... Те уважаемите си стоят в канторите и за всяко мигване ти взимат по 30лв, но то пак било излизало по-евтино. Ами хубаво наемете си адвокат да ви търси имот, а не брокер, че било по-евтино - Успех ви пожелавам с главно У winking smiley

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Анонимен потребител
Re: Ей аман от разбирачи бре...
01-02-2007 - 13:18:03
Аз затова предложих агенциите да са от:
1) хора които обикалят
2) хора които рекламират
3) хора които дават правна консултация
4) хора които уреждат кредит
и т.н.
Разделение на труда му е майката, не "all in one"
Re: Ей аман от разбирачи бре...
01-02-2007 - 18:45:47
avatar
Тинки пазара по принцип отива на към глобализация не към разделение. Комплексни услуги - в един офис получаваш всичко - кредит, имот, застраховка на имота, застраховка на живота...

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Ей аман от разбирачи бре...
01-02-2007 - 20:52:30
Вижте, аз не пуснах темата дали има нужда от агенции. Ясно е, че ще ги има. Ясно е, че има нужда от тях. Ясно е, че почти всеки ги мрази, но това е положението. Без тях не може. Също като контрольорите в градския транспорт. Никой не ги харесва, но без тях няма да го има транспорта. smiling smiley
Re: Мога ли да продам жилище без агенция?
01-02-2007 - 22:09:54
ne znam dali prodavach znae,no v zapadna evropa ima mnogo silno dvighenie antiglobal,i sigurno ne e sluchaino.......

ne vighdam zasto edna ANI ,trjbva da se zanimava ili da se prestruva che se zanimava da izdeistve njkakav kredi na njkogo si.

vseki dolu-gore gramoten chovek,moghe da otide v 2-3 banki,da pogovori s kreditnijat inspektor,da si na pravi 2-3 prosti smetki koja banka mu predlaga po-izgodni uslovija i da deistva...

kakto i da si svali sam ipotekata i oste 2-3 prosti deistvia ot tosi porjadak...

ili da si proveri teghestite naprimer.....

ima-njama za edna sedmiza,moghe da se svarshi zjalata tasi profannost,kojato e

pretvorena veche v njakakvo sakralno,svrahduhovno i nedostapno za prostite dishasti

sastestava ot ochevidno mnogo zainteresovani subekti smoking smiley smoking smiley smoking smiley :crazy: :crazy: :crazy:
Анонимен потребител
Re: Ей аман от разбирачи бре...
02-02-2007 - 09:30:23
Ти не ме разбра - аз нямам мищо против една Агенция да предлага комплексни услуги - отиваш казваш й търси и тя търси, урежда документи, урежда кредит, назначава часове при нотариус - както се казва ти само трябва да си харесаш и да се подпишеш.

Аз съм против това този служител на АНИ дето те развежда по калищата или пък вдига телефона да ти дава правна консултация или пък да ти урежда кредит.

Аз искам следното - обаждам се по телефона и служител, който "може да говори" (ако искаш сложи някоя мацка с охкащ глас) ми обяснява за имота. После искам да се видя с някой дето да ме развежда, ама точно да знае каъде отиваме, не да търсим половин час по картата. След това ако си харесам да ида при някой в кабинет с вратовръзка дето има вид, че мига за по 30 лева да ми даде съвет и да оформи документите. После в съседния кабинет при кредитен консултант - ама някой запознат с банките не някой с една елка дето стои и цъка - за толкова пари - такава вноска. Като го питаш тази банка финансира ли този строител да не почне да мънка.
А и най-важното с което човек първо се сблъсква макар че не вижда човека - обявите в нета да се пишат от грамотни хора и да се наблегне на характеристиките на имота не на "прилагателните". Затова също си трябва отделен човек.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход