Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

нова версия на imoti.net

Публикувано от admin 
Re: Предстои нова версия на imoti.net
28-02-2007 - 12:49:28
Ще помислил сериозно целия екип за рейтингите.

Да няма някакъв вирус? За това там където не се отварят районите? Какъв е този "Kevin/.."

Търсенето ще е по различно в новата версия, но още не сме го пуснали има едно настройки за кирилицата на ajax (технологията, която ще се изпозлва за новото търсене).



Re: Предстои нова версия на imoti.net
28-02-2007 - 12:50:30
Към Тинки-Уинки

Това, че не сключват предварително договор не означава, че после ни си плащат комисионните. Просто са недоверчиви и ги е страх. Сключват договори, когато се появи сериозен клиент, готов за предварителен договор. Преди това рядко се намират продавачи, които са готови да сключват договори.

Пък и тези договори не им забраняват промяната в условията, така че винаги обявата може да се окаже "некоректна", нали?
Re: Предстои нова версия на imoti.net
28-02-2007 - 12:59:34
Отговорност се носи за вина и ако успеете в тези отношения да намерите вина у агенциите съм съгласна те да носят отговорност. Иначе ще Ви помоля да обясните какво точно имате предвид. А аналогията за неполучаното Ви възнаграждание, заради Вашата несвършена работа в случая е некоректна, защото не можах да видя несвършена работа у агенцията, заради която тя да носи отговорност.

Та значи по същия начин, по който Вас не Ви интересуват проблемите на агенциите, и продавачите не ги интересуват проблемите на агенциите и на купувачите и след като е така не виждам как да стане работата идеална.

Остава сега и аз да кажа- ами мен какво ме интересуват проблемите на клиентите в намирането на коректна агенция и циркът ще стане пълен.

С други думи Вас не Ви интересуват реални резултати, ами как да си излеете негативното отношение към агенциите.

А да Ви питам нещо- след като не Ви харесват агенциите, защо не си потърсите сам имот? То не е задължително да става чрез агенция. Така хем Вие ще си опазите нервите, хем ще пощадите нервите и на посредника
smiling smiley

В този ред на мисли се сетих за допълнение към новата версия на сайта.

Да има възможност агенциите да отбелязват кои от пусналите клиенти обяви са некоректни, че да не се губи времето на колегите им.
Re: Предстои нова версия на imoti.net
28-02-2007 - 14:16:47
Съжалявам, че пиша пак, но се сетих за още някои неща:

1. Като вид имот "Парцели" и "земеделски земи", според мен, не е достатъчно. Би било добре да бъдат разделени на "Строителни парцели" и "Инвестиционни парцели", защото под земеделска земя се разбира земя, която е най-подходящо да се използва за земеделско производство. Една част от земите, обаче имат статут на земеделска земя, обаче имат къде по-интересни възможности за развитие.

2. Във вид имот "Строителни парцели" е добре да има възможност да се уточни дали парцелът е регулиран или е само в строителни граници със сменен статут, защото има известна разлика и специфики при двата вида имоти.

3. Също в "Парцели" предлагам да има допълнителна опция освен "ток" и "вода" и "ток до 100 м" и "вода до 100 м", защото не е все едно дали токът и водата са на границата на парцела или парцелът е във вилна зона, в която изобщо няма електроснабдяване и водопроводна мрежа и такава не се предижда за изграждане в близките 5 години. В момента, ако токът и водата са на границата на парцела, което е законното положение, ако парцелът е празен, трябва да се посочи, че няма ток и вода, което обаче принуждава клиентите да отварят обявите една по една, за да разберат каква точно е истината или изобщо ги отказва да проверяват. Ако пък в самото описание е вписано, че токът и водата са в съседния парцел, но се отбележи във формата, че има ток и вода някой клиент може да се почувства измамен, но как иначе да му се заостри вниманието, че токът и водата са на разположение, а не на 2 км?

4. В английската версия предлагам във видовете имоти да се добави освен "cottage" и "villa", защото едното означава вила, а другото е малка виличка, което смятам, че не е едно и също.

5. Също в английската версия предлагам също във видовете имоти да се добави и "Building land", защото "Development land" не е точно същото и не е съвсем подходящо за парцели в регулация.
Re: Предстои нова версия на imoti.net
28-02-2007 - 14:43:54
Мисля че е безсмислено да го обръщаме на кой, какво, колко и от кого. Щото ако някой не иска да мисли и чете внимателно, аз до утре мога да пиша и ефекта да е нулев!

Ще започна подред:

1. "Отговорност се носи за вина и ако успеете в тези отношения да намерите вина у агенциите съм съгласна те да носят отговорност. Иначе ще Ви помоля да обясните какво точно имате предвид. А аналогията за неполучаното Ви възнаграждание, заради Вашата несвършена работа в случая е некоректна, защото не можах да видя несвършена работа у агенцията, заради която тя да носи отговорност."
- Някой излиза на пазара, обявява че продава имота 1 за парите 2, след което клиента 3 му се обажда и той му казва, ама вчера го продадохме!!! Е тука щом не намирате нищо ненормално, мисля че го приключихме този въпрос. Само ще отбележа, че говорим за интернет и обновяването можеш да си направиш дори от телефона, докато се друсаш в трамвая или пък докато обядваш. Освен това, надявам се да не намерите и нищо ненормално, когато ви пуснат в пощата реклама за техника и като отидете да си купите хладилника, дето е на промоция, да ви отговорят, че вчера са ги продали.

2. "Та значи по същия начин, по който Вас не Ви интересуват проблемите на агенциите, и продавачите не ги интересуват проблемите на агенциите и на купувачите и след като е така не виждам как да стане работата идеална."
- Хахаха... Ама естествено, че не ме интересуват проблемите на този на който плащам. Виж проблемите на тези, които ми плащат или ползват моя услуга ме интересуват. Съжалявам за носталгията ви по народната власт грижата за другарите, но от известно време се опитваме да борим таз пущина пазарната икономика.

3. "С други думи Вас не Ви интересуват реални резултати, ами как да си излеете негативното отношение към агенциите.
А да Ви питам нещо- след като не Ви харесват агенциите, защо не си потърсите сам имот? То не е задължително да става чрез агенция. Така хем Вие ще си опазите нервите, хем ще пощадите нервите и на посредника"

- Извинете ме за острата дума, ама това са пълни глупости! Интересуват ме точно реалните резултати, а не някой да ми рекламира измислени имоти с оправданието "ама вчера го продадохме". Вярно е, че имам негативно отношение към една прослойка от наричащите себе си брокери, но това уверявам ви, ни най-малко не би ми попречило да правя бизнес, с който и да е от тези брокери, стига да имат доброто предложение, което да ме накара да плащам. Аз си търся имоти сам, но се обаждам и на агенциите, когато нещо изглежда добре. Който позволява на личното му отношение да му пречи да направи добра сделка си е негов проблем, аз съм готов да платя и неприятен за мен човек, ако има за какво. Все пак сме на тоя пазар, за да реализираме печалба, а не да се обичаме.

4. "В този ред на мисли се сетих за допълнение към новата версия на сайта.
Да има възможност агенциите да отбелязват кои от пусналите клиенти обяви са некоректни, че да не се губи времето на колегите им."

- Точно за това говоря- рейтинг за всеки, който публикува оферти, включително и частни лица. Нищо че съм споменал агенциите. Просто имах случка, която насочи мислите ми към тях и ме накара да помисля за изчистване на този проблем. Макар че, общо взето е малко вероятно някое частно лице да пусне повече от няколко имота, а имайки предвид, че рейтинга може да пада в следствие на няколко, а не само на една грешна оферта, може и да няма такъв ефект върху частните лица.

5. Смисълът на тази тема (както и на всеки брейнсторминг) е да се генерират идеи, а не да се оспорват вече дадени. Ако имате по-добра идея- предложете я. Малко ми е омръзнало да водя разговори с хора, които базират тезата си на принципа "те това не мой стане", ами добре, като не става така, предложете как да стане ограничаването на некоректните оферти. И си мисля, че ако продължим в насоката, в която тръгнахте, съвсем ще излезем от темата и затова ви предлагам, ако имате желание да си спорим- пишете ми лично съобщение и така ще си спорим за глупости до безкрая. Ще плюем в него и ще се върнем спорейки.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-02-28 14:46 от baligo.
Re: Предстои нова версия на imoti.net
28-02-2007 - 18:23:52
"Някой излиза на пазара, обявява че продава имота 1 за парите 2, след което клиента 3 му се обажда и той му казва, ама вчера го продадохме!!! Е тука щом не намирате нищо ненормално, мисля че го приключихме този въпрос. Само ще отбележа, че говорим за интернет и обновяването можеш да си направиш дори от телефона, докато се друсаш в трамвая или пък докато обядваш. Освен това, надявам се да не намерите и нищо ненормално, когато ви пуснат в пощата реклама за техника и като отидете да си купите хладилника, дето е на промоция, да ви отговорят, че вчера са ги продали. "

Наистина не намирам абсолютно нищо ненормално и в двете ситуации. Явно вие смятате, че пусната обява Ви гарантира нещо. Е, ми имам новина- нищо не Ви гарантира. Включително до подписване на нотарилания акт, собственикът може да реши, че няма да продава или да промени условия по офертата. И щом сте си намислили, че за това Ви е виновен някой друг- няма проблеми така да бъде. То така беше през "народната власт"- риска никакъв, всичко сигурно- вали гърми, малко- но сигурно. smiling smiley

"Ама естествено, че не ме интересуват проблемите на този на който плащам"
Ха-ха-ха! Вие не ми плащате да пускам обяви, а да правя сделки. Сделки с продадени имоти не правя така, че не виждам какъв Ви е проблемът :]

"Интересуват ме точно реалните резултати, а не някой да ми рекламира измислени имоти с оправданието "ама вчера го продадохме"

Защо да е оправдание. Те обявите за това се пускат- за да се продават имотите.

"Смисълът на тази тема (както и на всеки брейнсторминг) е да се генерират идеи, а не да се оспорват вече дадени. Ако имате по-добра идея- предложете я. Малко ми е омръзнало да водя разговори с хора, които базират тезата си на принципа "те това не мой стане", ами добре, като не става така, предложете как да стане ограничаването на некоректните оферти. И си мисля, че ако продължим в насоката, в която тръгнахте, съвсем ще излезем от темата и затова ви предлагам, ако имате желание да си спорим- пишете ми лично съобщение и така ще си спорим за глупости до безкрая. Ще плюем в него и ще се върнем спорейки."

Всъщност имам съществен аргумент срещу така предложената идея- как ще се контролира злоупотребата с нея. Какво ми пречи от 3 различни компютъра да пусна фалшиви сигнали срещу 3 оферти на конкурентна агенция и така да и срина рейтинга?


Re: Предстои нова версия на imoti.net
01-03-2007 - 09:08:41
Единственото ми обяснение за тоталния ви отказ да четете и мислите е, че имате лични притеснения от това да се вижда колко некоректни обяви вие имате или сте имали!

Щом не намирате нищо ненормално в това някой да рекламира нещо, което не съществува или пък да го рекламира за 50 лв, а то да се продава за 70 или пък изобщо да не го е виждал дори... ОК, значи живеем в два различни свята и просто няма да се разберем. Приключихме единия от въпросите.

другата страна Написал:
-------------------------------------------------------
> Наистина не намирам абсолютно нищо ненормално и в
> двете ситуации.

> "Интересуват ме точно реалните резултати, а не
> някой да ми рекламира измислени имоти с
> оправданието "ама вчера го продадохме"

> Защо да е оправдание. Те обявите за това се
> пускат- за да се продават имотите.

Вашето желание може би е да се премахне въобще възможността за съобщаване на некоректна обява. Но не спорете с мен, защото аз държа не само да я има, а дори и да работи по-добре! Просто си кажете "Предлагам в новата версия на имоти.нет да няма такава възможност". Тук пак сме в две различни измерения и просто няма как да се разберем. С това мисля, че изчерпваме и този спор.

другата страна Написал:
-------------------------------------------------------
> Всъщност имам съществен аргумент срещу така
> предложената идея- как ще се контролира
> злоупотребата с нея. Какво ми пречи от 3 различни
> компютъра да пусна фалшиви сигнали срещу 3 оферти
> на конкурентна агенция и така да и срина
> рейтинга?
clap:

Всъщност досега не съм видял и един съществен аргумент, а само лични нападки и доводи в стила на "те това не мой стане". Вие явно си държите да не четете и мислите! Иначе злоупотребата с така предложената идея ще се контролира по абсолютно същия начин както и до сега. Други аспекти по така предложената идея, върху които нямате желание да мислите има ли?

Аз не разбирам този начин на работа и печелене на пари, но вие явно имате някакъв стаж и бих желал да ви попитам- в момента какво ви пречи от 247 различни компютъра да пуснете 247 фалшиви сигнали срещу 247 оферти на конкурентна агенция? Обичам да се уча от хората с опит. :} В тоя ред на мисли не смятате ли, че е по-добре да се спре съществуването на имоти.нет, заради потенциалната опасност хакерите, дето хакнаха сайта на македонския президент да сложат реклама на конкурентен сайт на началната страница на имоти.нет?

И последен въпрос- докога смятате да пречим тук с глупави спорове? Дори сега ще ви пусна едно лично съобщение с надеждата този спор да го прехвърлим на лични, а не да флудим темата, защото така пречим на идеите да се появяват. Дори на собствените си за съжаление...
Re: Предстои нова версия на imoti.net
01-03-2007 - 09:47:43
Никой не те задължава да се интересуваш от проблемите на агенциите. Те са обаче над 2/3 от потребителите на този сайт и ако не са/бяха те т.нар. частни лица са облагодетелствани от факта че Имоти.нет и подобни сайтове съществуват изобщо. Последното щеше да е невъзможно ако ги нямаше агенциите. Голяма част от лошото ти впечатление към агенциите е явно от грешни/заблуждаващи оферти. Аз самия доста пъти съм предлагал да се ограничат възможностите за тези лоши практики. В интерес на истината Имоти.нет досега не са приели нито едно мое предложение. А моята цел е такива "потенциални купувачи" като тебе примерно да получават надеждна и вярна информация. Т.е. аз се интересувам от "проблемите на агенциите" защото тези пробеми водят до проблеми и разочарования за крайния клиент.

Така че моля те престани с глупавите изказвания от рода на "не ме интересуват проблемите на агенциите". Този форум е за всеки. Мене пък не ме интересуваш ти (добре ли звучи?)
Re: Предстои нова версия на imoti.net
01-03-2007 - 10:56:19
Софиянецо, знаеш ли какво е офтопик? Това е нещо, което не е по темата и се пише на лични!

sofianec Написал:
-------------------------------------------------------
> Никой не те задължава да се интересуваш от
> проблемите на агенциите.

Явно се опитвате да ме накарате да се интересувам. Аз пък отказвам.

> Т.е. аз се интересувам от "проблемите на агенциите"
> защото тези пробеми водят до проблеми и
> разочарования за крайния клиент.

Ти се интересуваш, защото печелиш пари от това, а аз плащам пари. При това много пари според моите представи. За имота, който ще купувам сега, ще платя около две хил. евро на агенцията, ако го купя чрез агенция, рабира се. Това мисля че е предостатъчно за да имам правото да не ме вълнуват проблемите на агенцията. Теб интересуват ли те проблемите в рекламата на автокъщите? Или проблемите с персонала на СОНИ? Аз съм просто клиент (бил съм и продавач и купувач) и най-малкото, което ме интересува е какви са проблемите на посредника ми. Ами ако са толкова зле нещата- да се отказва, а не да се оплаква.

> Така че моля те престани с глупавите изказвания от
> рода на "не ме интересуват проблемите на
> агенциите". Този форум е за всеки. Мене пък не ме
> интересуваш ти (добре ли звучи?)

Не, това не звучи добре. smiling smiley Но съм сигурен, че ако не съм ти потенциален клиент със сигурност няма да се интересуваш. smiling smiley За съжаление това е просто опит за манипулиране на думите ми, защото точните ми думи бяха (тука пак стигаме до липсата на желание за четене и мислене):

"Не искам да звучи грубо, но мен лично изобщо не ме интересуват проблемите на агенциите! Аз, като купувач, очаквам това, което ми се предлага да отговаря на реалната ситуация. Иначе просто се чувствам измамен и трупам негативно отношение към агенциите като цяло. За съжаление!"

Какво намираш за глупаво в тези думи?! Или пък някъде да казвам агенциите да не си дават предложенията, че ми казваш "този форум е за всеки"? Мисля, че всеки коректен потребител и коректна агенция само ще извлече ползи от това, за което говоря. Не мислиш ли?

Пак ще го кажа:

АЙДЕ ДА ПРЕСТАНЕМ С ПРАЗНИТЕ ПРИКАЗКИ И ДА СЕ КОНЦЕНТРИРАМЕ ВЪРХУ ДАВАНЕТО НА ИДЕИ, ЗАЩОТО СЕГА Е МОМЕНТА ДА МЪРМОРИМ ЗА ИМОТИ.НЕТ, А НЕ СЛЕД КАТО ГО ПУСНАТ.
Замислете се за това!
Re: Предстои нова версия на imoti.net
01-03-2007 - 11:56:11
"Щом не намирате нищо ненормално в това някой да рекламира нещо, което не съществува или пък да го рекламира за 50 лв, а то да се продава за 70 или пък изобщо да не го е виждал дори... ОК, значи живеем в два различни свята и просто няма да се разберем. Приключихме единия от въпросите. "

Много моля думите ми да не бъдат преиначавани! Аз казвам, че няма нищо ненормално в това да се рекламира една стока и докато някой се накани да отиде да се възползва от изгодната оферта, друг да го изпревари. И за това по никакъв начин не мога да видя вина в посредника. Освен това не мога да видя вина в посредника и за това, че продавачът решава в последния момент да си промени цената, например. Както казах сделки се променят и развалят дори пред нотариус и не виждам за това, че единият от участниците в сделката решава да се възползва от ПРАВОТО СИ да се договоря до последния момент, какво ще Ви е виновен посредника. Явно Вие сте от тези хора, които си търсят виновни за всичките си житейски неудачи.
Това заради, което не можете да разберете това, което Ви пиша е освен отказът Ви да мислите, е това, че Вие смятате, че някой ги прави тези неща нарочно, а аз Ви обяснявам, че това много често се получава, заради обективни обстоятелства и въпрос на късмет да се налети на такова нещо.
И изобщо започна да става смешен тоя Ваш опит да подредите света в някакъв Ваш си калъп. "Некоректна оферта"?!?!?! Ми това е смешно- водим днес на един и същи имот 5 агенции клиенти и единият от клиентите решава да купи имота и до края на деня капарира. На следващия ден решава някой от другите клиенти, че иска да купи същият имот, обаче той вече капариран. Е, кой е виновен? Сигурно пак агенцията за "некоректната обява" :}

"Вашето желание може би е да се премахне въобще възможността за съобщаване на некоректна обява"

Моите желания аз си ги казах. Ако обичате не ми влагайте думи, които не съм и помисляла да казвам.

"Всъщност досега не съм видял и един съществен аргумент, а само лични нападки "

Лични нападки?!?!?! И къде точно?

"в момента какво ви пречи от 247 различни компютъра да пуснете 247 фалшиви сигнали срещу 247 оферти на конкурентна агенция?"

Ами елементарно е, но за хора, които могат и искат да мислят, а не за хора, които като в детската градина тръпкат с краче и настояват на своето- липсата на мотивация ми "пречи". За какво да го правя? Това няма да има никакъв ефект върху него- няма да му срина рейтинга. Когато имам някаква конкретна полза от това, а именно да срина неговият рейтинг, за да излязат моите обяви над неговите и си служа с такива средства, сигурно ще го направя.


За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.