Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Покупка на имот на "зелено" и документи

Публикувано от I. I. V. 
Покупка на имот на "зелено" и документи
28-11-2018 - 17:08:36
Здравейте, интересувам се какъв нотариален документ се издава при изплащане на цялата договорена сума в предварителния договор преди образец Акт 14, има ли силата на нотариален акт,
необходимо ли е заплащане на допълнителни такси и издаване на нотариален акт след Разрешение за ползване. Заслужава ли си(риска) зареди по ниската данъчна оценка, суответно т. Акси
Благодаря Ви предварително.
Re: Покупка на имот на "зелено" и документи
21-01-2019 - 12:09:32
не бих купил нищо на "зелено" тука влизаш в построен блок или къща с акт 16 и нередностиите и некачественото строителство са толкова много.

[epak43.com]
Re: Покупка на имот на "зелено" и документи
06-02-2019 - 11:46:56
Здравейте, има два варианта да се сдобиете с нотариален акт за някакъв вид собственост преди АКТ обр. 14.
1. Единия е, в случай че инвеститора(продавача) прехвърля ид.ч. от земята с въпросния имот да ви ги продаде с НА (нотариален акт) със съпътстващ договор за строителство да поеме ангажимента за довършване на имота. Повечето инвеститори не биха се съгласили на подобен вариант заради съпътстващи за тях рискове.
2. Да Ви продаде право на строеж за конкретния имот (което също се прехвърля/учредява в нотарилана форма) със последващ договор за довършване на имота.
И в двата случая ще Ви е необходим договор, който да определя ангажиментите на страните и който ако заверите нотариално ще платите такси върху материалния интерес.

Получаването на ид.ч. от земята Ви дава много по-голяма гаранция за това, че ще получите непогиваща собственост но не може да Ви гарантира, че ще получите апартамент.

Проверката на продавача/инвеститора и правилно структурирания предварителен договор ще Ви бъдат много по-полезни. Спестяването на средства може да дойде от намалената цена на придобиване а не от спестените нотарилани такси.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход