Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Дилема за закупуване на жилище

Публикувано от Ivan_Mihov 
Дилема за закупуване на жилище
01-09-2017 - 00:46:57
Здравейте. Живея в София от 3 години под наем. Имам добър доход, доста над средния, но все пак не изкарвам 15 хил на месец и ще тегля кредит за да купувам.

В момента съм под наем в Студентски град. Живея в този квартал откакто съм в града, харесват ми удобствата, готовата храна и разнообразието на магазини и услуги.

Замислям се вече сериозно за покупка на жилище. В момента съм пуснал един малък недовършен апартамен за продажба в родния си град, но от там ще паднат само около 25 000 евро.

Бих искал да си купя жилище в студентски град. Като цяло почти никой от познатите ми не харесва квартала. От всякъде чувам само лоши мнения за него, особено като кажа, че искам да купувам тук.

Като цяло ми се иска да взема жилище с две спални, макар и да не е много голямо - между 70 и 90 квадрата чиста площ мисля ще ми бъде ОК дори и с идеята за семейство(за момента съм сам). Много зависи как е разпределено. Обаче в студентски град тристайни жилища има малко. Повечето апартаменти тук се продават в сгради на Бароко, за които знам, че качеството е ужасно. Хубавите сгради се продават на зелено, а не ми се рискува с това.

Един познат пък ми каза в този квартал да си търся двустаен, защото има най-добра ликвидност, лесно се продавал и се давал под наем. Наистина е възможно един ден да не ми се живее повече тук, но засега квартала ми харесва. Друг пък познат ми каза, че заради многото строителство се очаква до около година да паднат цените и в момента не трябва да се купува.

Как бихте ме посъветвали да подходя? Дали е по-добре да търся жилище с две спални или една?

Някой има ли наблюдения върху строителството на Бароко, толкова ли са зле? Могат ли недъзите в изпълнението да се поправят с изолация и други методи след покупката? Предполагам сте усетили, че не разбирам от строителство.

Поздрави



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2017-09-01 00:48 от Ivan_Mihov.
Re: Дилема за закупуване на жилище
08-10-2017 - 18:54:30
avatar
Здравей Иване,

и аз незнам какво му харесваш на Студентски град, но зависи покупката на имота за какво е - с инвестиционна цел да го даваш под наем или ти да го ползваш. Другата въпросителна е имота от който предполагаш, че ще вземеш около 25 000 евро дали наистина и кога ще ги вземеш. Продажбата на имот извън София изобщо не е лесна работа освен ако не си с някоя топ локация и цена по големите градове. Когато купуваш имот с кредит /ипотечен/ това обикновенно е дългосрочна инвестиция и трябва да се обмисли добре. Незнам на колко години си и какви планове имаш за бъдещето, но точно от твоите планове зависи в какво смяташ да инвестираш. Ако ти предстои семейство и деца и си купиш двустайна кутийка състояща се от две стаи по 12кв.м. коридор и баня с тоалетна това няма да бъде жилище в което да можеш да създадеш семейство, а ако изплащаш кредита 15 години трябва да помислиш на колко години ще си когато го изплатиш за да можеш да си купиш друг имот и т.н.

Иначе Бароко само отрицателни отзиви се чува за тях от всякъде. Моят съвет е НЕ инвестирай в Студентски град, защото ще станете много инвеститорите там и в един момент познай какво ще стане.

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Дилема за закупуване на жилище
12-09-2018 - 20:09:13
Предстои ми закупуване на апартамент в сграда на фирма ТОБО намираща се на ул. Бунтовник . Знаете ли нещо за фирмата и сградата
Re: Дилема за закупуване на жилище
21-09-2018 - 20:46:38
Сградата не я знам , но съм купувал от ТОБО в манстиерски ливади 2005 година . При положение , че е същата фирма нямал съм проблеми с тях .
Re: Дилема за закупуване на жилище
01-10-2019 - 21:56:05
Трябва да дадеш на брокер или адвокат да провери документите на сградта . Продавал съм от 1998 година апартаменти на ТОБО в много сгради . Не знам клиент да се оплакал от тях.
Re: Дилема за закупуване на жилище
03-10-2019 - 12:58:26
Провери си хубаво нещата, защото документацията е много важна. Клиент съм на Тобо и съм доволен с изключение, че за един документ ме бавиха 1 месец.
Re: Дилема за закупуване на жилище
14-03-2021 - 19:06:33
С риск да се повторя документацията е изключително важна и не трябва да се бърза в подобни ситуации


https://humerson.com/blog/kakvo-e-seo-optimizatsiya/
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход