Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Как в България да се живее далеч от хората.

Публикувано от shulio 
Как в България да се живее далеч от хората.
25-05-2017 - 15:36:07
Изчетох някой от нашите закони и съм малко разочарован от това, че никой не е помислил за хора като мен. Хора които искат да живеят далеч от себеподобните си. Да живеят в съвременен дом с всичките му удобства и всичко това да е документално изрядно.

Идеята е да си купя 100дка земя и да си живея там и покрай мен да нямам никакви съседи. По закон не мога да поставя преместваема жилищна сграда в земеделска земя. Има ограничение само за увеселителни преместваеми обекти. И не разбирам какво я е грижа държавата дали аз ще имам ток и вода. Това не би ли трябвало да си е мой проблем? Може пък да не искам да имам нито едното нито другото. Да поставя там един фургон и да си живея. Аз мога да го направя, но ще съм в нарушение на закона, а само като се сетя какви са разправиите при дадена проверка и ми се отщява да се занимавам.

Може да построя стопанска сграда, но там има ограничение обитаемите помещения да са до 10% от общата площ на стопанските сгради. Тоест ако искам да имам дом от 120м2 трябва да построя 1300м2 стопански сгради. А това на мен не ми е нужно, а и не е евтино.

Остава варианта да вляза в регулация. По новия закон не мога да вкарам отделен парцел в регулация ако не е в стройтелните граници на населено място. Сами разбирате че при толкова голям имот не може да съм в границите на населено място.

Та питането ми е:

Сеща ли се някой за законен начин да живее човек по този начин в България или да се ориентирам към терминал 2?

Изключвам варианта да ходя да се запознавам с хората от дадената община да ги водя по вечери и така нататък и нещата да стават по втория начин. Просто ми е противно това нещо. Искам всичко да си е редовно.
Re: Как в България да се живее далеч от хората.
26-05-2017 - 21:23:59
Има десетки обезлюдени села/махали.
Избери си една и си ти - нищо не трябва да строиш smiling smiley
Re: Как в България да се живее далеч от хората.
26-05-2017 - 22:48:28
За това първо съм се сетил, обаче там има проблем с фрагментацията. Дворовете са по 500м2 до 1000м2. За да събера поне 50дка на едно място трябва да се разправям с 30 човека (примерно) и ако един не е съгласен ми пропада инвестицията. Отделно повечето собственици са неоткриваеми - по чужбина, по други градове. И още по големия проблем е че тези дворове никой не ги ползва, но като потърся собствениците и искам да им ги купя - цените са много добри smiling smiley .

Иначе идеята е добра за някой който просто иска да се махне от всичко и да отиде в първото обезлюдено село и да си живее без да пита никой. Просто моята цел не е такава. Искам да не ми се налага в бъдеще да се разправям със съседи, претендиращи за моята собственост, държавни чиновници и други подобни дразнители.

Просто културата ни на живот не е такава. В Канада такива имоти има колкото искаш и то на цени около $1000-1500 за акър ( 4 дка ), но тук такъв имот няма, а и не съм намерил още как законно можеш да си го направиш. Да се надяваме, че някой знаещ ще даде някаква идея.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход