Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Договор за посредничество... още при първи оглед?

Публикувано от hys 
hys
Договор за посредничество... още при първи оглед?
08-06-2016 - 08:48:28
Здравейте,
понеже от скоро търсим жилище за живеене и за дадени обяви съм звъняла на различни фирми. По принцип нали при оглед се попълва някакъв протокол само, но една от фирмите ме накараха да се разпиша на "Договор за посредничество при покупка на недвижим имот", обясниха ми, че с този договор се съгласявам да им платя 3% за услугата... разбира се ще им платим % за дадената услуга, но нормално ли е още при оглед да се попълва такъв договор и в него не пише нищо особено, има едно приложение, където се описват адресите на кои жилища сме ходили за оглед и ако решим да закупим жилище и е описано в това приложение им дължим да платим 3% от стойността...
Ако някой се е сблъскал с подобна кауза нека да сподели и да изясни, дали това са само формалности или трябва да се притеснявам?!
Re: Договор за посредничество... още при първи оглед?
08-06-2016 - 20:03:33
е какво да се притесняваш,щом искаш да им плащаш. то е нормално да искат договора предварително,защото ако си харесаш жилище и нямат договор може да изгорят. съветвам ви ако не ви е ясно какво подписвате да не подписвате.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2016-06-08 20:10 от nradev.
Re: Договор за посредничество... още при първи оглед?
11-06-2016 - 09:50:44
avatar
Напълно нормално е да има протоколи за оглед и договори за посредничество, защото по този начин агенцията може да защити труда си. В същото време както вие се ангажирате с тях така и те с вас със същия този договор.

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход