Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Кв.Панчарево или защо да избера него?

Публикувано от Rosen956 
Кв.Панчарево или защо да избера него?
03-06-2016 - 18:37:15
Кв.Панчарево или защо да избера него?

На първо място: Защо и какъв е смисъла на тази тема?

Смисълът на тази тема е: Да изразя своето мнение относно този квартал на София, защо мисля, че е добро място за живеене и инвестиция.

Сигурно много от вас, които не са от София, дори не са чували за него, а пък тези, които са от София, със сигурност се сещат за едно от любимите им места, за разходка през уикенда.

Първо, нека да разкажа за този квартал на хората, които не са от София .

Панчарево е квартал в София-град, балнеологичен курорт и административен център на район Панчарево.

Кварталът е разположено на 12 km югоизточно от центъра на София, между Витоша и Лозенска планина, в края на Панчаревския пролом на река Искър. Намира се в близост до Околовръстния път на столицата, кв. Горубляне и Бистрица. Непосредствено под кварталa Бистришката река, която се спуска стръмно от най-високите части на Витоша, се влива в Панчаревското езеро.

Панчаревското се застроява предимно със съвременни луксозни къщи,затворени комплекси,спортно атрактивни съоръжения и имения. Обхваща и парк-комплекс „Камбаните“ в подножието на Витоша, където е изградена базата на Англо-американското училище и тренировъчна база на ЦСКА. Едни от най-живописните части на Панчарево са велоалеята около езерото,панорамната пътека над езерото и меандърът Урвич, обявен за природна забележителност, разположен в пресечната точка на планините Лозенска, Плана и Витоша, където при Дяволския мост Железнишка река (Ведена) се влива в Искъра. На това място се намира Урвичкият крепостно-манастирски комплекс, част от Софийската Света гора. Панчарево има много удобни комуникации към Бизнес парк София в столичния ж.к. „Младост“, бул. „Цариградско шосе“, Летище София, гр. Самоков и курорта Боровец.

В района се намира най-старата ВЕЦ в България и на Балканския полуостров – ВЕЦ „Панчарево“, както и пречиствателната станция за питейна вода „Панчарево“ с капацитет за пречистване на 4,5 m3/s води от яз. Искър.

Красивата природа, здравословният климат, наличието на водни площи и минералните извори са главните фактори за заселването на панчаревското землище още в древността. Панчарево e толкова древнo, колкото е древно заселването на плодородната Софийска котловина. От решаващо значение за ранното заселване в региона са били термалните извори, край които са открити материални следи от времето на древните траки и римляни. Немалка роля е изиграло кръстопътното местоположение, както и развитието на древното рударство. Знае се, че още в далечното минало от всички витошки реки се е промивало речно (самородно) злато. Речно злато се е промивало и от големия наносен конус на река Искър, пръснат след изхода от Панчаревския пролом между подножията на Витоша и Лозенска планина, и далеч на север.

И както споменава Вазов в един свой пътепис за Софийската долина:

„Ето, от изток Панчарево със старата си римска баня, сгушено в един прелестен кът, там, дето Искър, като излазя из пролома си, пълни с шум околността. Срещу него, през реката, върху един канарист рът стърчи средновековният Урвич, прославен от преданието за последните борби с турците на издихающата българска независимост."

Панчарево е част от петте жилищни крайградски перли на София. (Бояна-Драгалевци-Симеоново-Панчарево-Бистрица)


След като ви запознах накратко с този квартал, ето и защо мисля, че е отлично място за живот и инвестиция.

1) Това е престижен квартал на София. Съответно покупката на имот гарантира добра възвръщаемост и печалба, от гледна точна на продажба след време.

2) Кварталът се намира на 20 минути (през пиково време) от Центъра на град София. В същото време създава невероятно усещане за спокойствие и уединение.

3) Най-зеленият и екологично чист квартал на София.

3) Летище София се намира на 25 минути.

4) Невероятно близо е до бизнеса. Най-големият бизнес парк "Бизнес парк София" се намира на 7 минути. Също така в невероятна близост се намира и новоизграждащият се бизнес парк на Цариградско Шосе, който е дори по близо - на 5 минути.

5) В кварталът се намират множество спортно атрактивни комплекси. (басейни,тенис кортове,велоалеи,футболни игрища и планински пътеки)

6) Най-новата и дълга велоалея в София се намира в центъра на квартала. Това, което прави тази велоалея най-добрата в София е, че обикаля яз.Панчарево и предоставя възможност за невероятни панорамни гледки към Витоша, и язовира.

7) Голф игрище "Св. София" се намира на 10 минути.

8) The Mall, Метро и Кино Арена са само на 5 минути!

9) Кварталът има много паркови зони. Една от тях е парк "Камбаните".

10) Кабинков лифт Симеоново - само на 7 минути.

11) Комплекс Боровец на 40 минути разтояние!

12) Кварталът разполага с много детски градини и училищата (частни и обикновенни). Именно в Панчарево се намира едно от най-елитните училища в страната - Англо-американското училище (AAS-Sofia)

13) яз.Искър - 20 минути разтояние!

14) Природен парк Витоша - 10 минути разтояние!

15) Цени като тези в центъра на София!
Re: Кв.Панчарево или защо да избера него?
03-06-2016 - 19:33:12
заради точка 7 задължително ще си купя там,хихихи голем смех. ти да нямаш някой трудно продаваем имот там или да си брокер.

Панчарево за мене си е село
Re: Кв.Панчарево или защо да избера него?
03-06-2016 - 19:36:52
кефи ме и точка 2. аз от Младост 1 до СУ не мога да стигна за 20 мин. в пиков час, ама ти предполагам с хеликоптер пътуваш
Re: Кв.Панчарево или защо да избера него?
03-06-2016 - 19:50:15
Първо нали знаеш, че всички квартали в полите на Витоша са бивши села? Говориш за село след като ти самия си от някое село,което дори сигурно не е близо до София. Как знам ли? Еми ти каза Младост там в панелките са само преселници от Тошово време.А за времето пътуване - Нали знаеш че Панчарево директно излизаш на Самоковско и от там ти е само на прав... имаш най-много 1 светофар. Какво да ти кажа.. в тва село явно живеят само известни личности... тия телевизионни звезди и световни шампиони сигурно са много зле, че не харесват панелките в Младост.Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2016-06-03 19:52 от Rosen956.
Re: Кв.Панчарево или защо да избера него?
04-06-2016 - 02:00:20
защо бивши, за мене са си настоящи села
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход