Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ЗАЩО СИ ГУБИТЕ ВРЕМЕТО С НАПЪЛНО НЕКОМПЕТЕНТНИТЕ???

Публикувано от FineLiving 
ЗАЩО СИ ГУБИТЕ ВРЕМЕТО С НАПЪЛНО НЕКОМПЕТЕНТНИТЕ???
25-11-2015 - 12:08:58
Намирането на професионалист в сферата на покупко-продажбата на недвижими имоти напоследък се оказва доста трудна,а често дори непосилна задача.
Всеки който някога е прибягвал до услугите на брокер/консултант в областта се е сблъсквал с не до там компетентни и корекни търговци,които позорят професията.
Ако сте от хората които ценят времето и парите си,не би трябвало да допускате да ви обслужват некачествено,та вие плащате за това и заслужавате най-доброто!!!

Какво значи професионалит?

Според тълковния речник професионалист означава човек който е превърнал заниманията си от свободното време в професия и човек, който е много добър в професията си.На колко такива попаднахте на последък???
Един истински професионалист в сферата на недвижимото имущество може да ви спести доста безценно време и пари.
Като начало ще отдели достатъчно време за да разбере вашите нужди,желания и визия за това какво искате.След това ще ви ориентира какъв е пазара в дадения момент,ще ви даде съвети и насоки и ако се наложи ще ви каже къде във вижданията си грешите.Ясно и точно ще ви опише стъпките които трябва да предприемете,какви документи ще ви бъдат необходими,колко ще ви струват нотариалните такси и т.н.
Когато цялата нужна информация бъде събрана и формулирана започва същинската работа на вашия консултант.Брокерът трябва да проучи всички имоти на пазара отговарящи на вашите изисквания,предварително да огледа тези които най-точно съвпадат с вашите желания и след това да насрочи огледи.По този начин ви спестява излишно разхождане и разглеждане на безброй жилища,които всъшност не са за вас…Така за вас остава единствено удоволствието от избора измежду най-доброто на пазара,без да се обременявате със цялата оперативна работа която предварително е била извършена.

Как да намерим професионалист,

който да свърши възложената му работа?
Може би сте чували хиляди съвети как да попаднете на добър консултант,като този да разчитате на познат или роднина който работи в тази сфера.В повечето пъти обаче този подход не се оказва печеливш.
Замисляли ли сте се някога когато работите с посрединк,какъв сте вие за него?!
Продавачите и купувачите на недвижиму имощество не са просто клиенти на брокерите и агенциите – те са техни РАБОТОДАТЕЛИ

Какво прави един работодател,

когато наема персонал и защо въобще го наема?
Нови служители се наемат за да сършат дадена работа по най-добрия начин и след това да получат съответното възнаграждение за положения труд.Когато компанията печели, печелят и трудещите се в него.
За да намерим най-дообрия работник организираме интервюта на които оценяваме интелигентността и компетенциите на кандидатите.Ако искате да спечелите поече свободно време и да спестите излишни разходи,следващият път когато имате нужда от професионалните услуги на консултант недвижимо имущество,. си представете,че сте работодател и интервюирате кандидат за ваканционна длъжност.Помислете добре на какви критерии трябва да отговаря идеалният кандидат.От какво имате нужда вие-например лоялност,честност,организираност,компетентност и т.н.Никога не правете компромис ,защото той може да ви струва прекалено скъпо…


Не губете безценното си време в търсене на вашия имот сред хилядите обяви(често фалшиви),а намерете вашия консултант.Неговата работа е да ви предпази от измамите на пазара,да ви спести сблъсака с некоректната и нелоялна конкуренция,да е до вас във всеки един момент и да ви предложи това което ви трябва на цената която сте определили.Вашите пари са изкаранис труд-това правило трябва да важи за всички!!!
Re: ЗАЩО СИ ГУБИТЕ ВРЕМЕТО С НАПЪЛНО НЕКОМПЕТЕНТНИТЕ???
29-11-2015 - 11:20:43
avatar
Подкрепям само моля да не се пише с големи букви в заглавието.

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: ЗАЩО СИ ГУБИТЕ ВРЕМЕТО С НАПЪЛНО НЕКОМПЕТЕНТНИТЕ???
07-03-2016 - 13:02:40
Разбирам, че подкрепяте изцяло казаното от FineLiving но не смятате ли, че РАБОТОДАТЕЛИ са и тези които предлагат за продажба своите имоти?
Имам опит и до момента не съм открил КОМПЕТЕНТНИЯТ БРОКЕР. За последните пет години имах огромен интерес към имота си, само защото поставих табела "ПРОДАВА СЕ". Друг е въпросът с продажбата в такъв дълъг период от време. Имотът е твърде иновативен и специфичен, както виждате сами: //woodenhousesofnewtype.blogspot.bg/2016/01/blog-post.html
За това време не ми бе доведен за оглед нито един потенциален клиент от агенция за недвижими имоти. /Работя само с две елитни агенции в СОФИЯ".
Какво става?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход