Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Жилище без мазе/таван/килер

Публикувано от KaiZen 
Жилище без мазе/таван/килер
04-11-2015 - 09:57:50
В процес съм на закупуване на жилище.
Оказва се обаче, че в апартамента няма обособен килер, няма тавани в сградата, а мазето ми се предлага да закупя като опция, тоест отделно от цената на апартамента - по желание.
Въпросът ми е това законно ли е? На практика съм принуден да закупя мазето, а Законът, доколкото проучих, гласи:
"Чл.40. (1) Всяко жилище трябва да има самостоятелен вход, най-малко едно жилищно помещение, кухня или кухненски бокс и баня-тоалетна, както и складово помещение, което може да бъде в жилището или извън него. Допустимо е помещенията да бъдат пространствено свързани с изключение на тоалетни и бани-тоалетни. "

Моля за съвет!
Re: Жилище без мазе/таван/килер
04-11-2015 - 23:31:36
здравей , само гледай да не ти пробутат ателие вместо жилище а иначе няма ново строителство с безплатни мазета всеки си го плаща на определената от строителя цена
Склад
Всяко жилище (апартамент) трябва да има склад. Това може да е мазе, таван или килер в самото жилище. Тези площи също не бяха харесвани от предприемачите. По-скъпо се продават жилищни площи, отколкото складови площи. В сутерените се изграждат необходимите подземни паркинги и ако остане място се проектираха и мазета, но рядко достигаха за всички апартаменти (жилища). Така част от тях отново ставаха ателиета.

Лавирайки между нормативите и изискванията на предприемачите да няма складови площи, архитектите изобретихме гардероб-ниша-склад! Ако имате апартамент по документи, но се чудите защо нямате мазе, таван или килер – това е защото вграденият гардероб, който имате в коридора, колкото и малък да е, всъщност по проект е наречен склад.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход