Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Най добрия брокер в гр.София

Публикувано от NikoletaV 
Най добрия брокер в гр.София
21-10-2014 - 18:45:42
Здравейте,
Казвам се Николета.
Бях решила да напиша една доста негативна тема тук с която да опиша личното ми преживяване с търсенето под наем на имот в гр.София ползвайки услугите на агенции за недвижими имоти.
Понеже обаче съвсем случайно изкарах голям късмет за мое щастие,"казуса ми" с наемането на имот се разви в доста благоприятна за мен посока от първоначална стеклата се.Затова и ще я развия в другата посока.
Аз и семейството ми живеем понастоящем в провинцията.За наша голяма гордост синът ни го приеха студент в УНСС.Относно нуждата на сина ми да пребивава в София,аз се заех със задачата да му намеря прилична квартира която да използва за себе си,в близост до университета.И понеже никога не ми се е налагало до този момент да пристъпвам към такава процедура по наемане на имот,бях спокойна за реализирането на задачата.
Да, но нищо подобно.Сблъсках се с какви ли не перипетии и мъки докато наема"заветния" апартамент под наем.Все още не мога да проумея как въобще всички брокери работещи в София печелят заплати под формата на комисионни след като работят в пълен ущърб на клиента си,незачитайки и неуважавайки по никакъв начин неговата нагласа за бизнес отношение с тях.Тук няма да се впускам в дълбоки подробности за арогантните,лъжливите и хитрите прийоми които изполват повечето софийски брокери,и които аз вече научих на изуст.Наистина са много на брой.Само да спомена че съм стояла на една среща за оглед късно вечерта под дъжда чакайки поредния некоректен брокер да дойде на срещата, а той дори не си вдигна телефона да се извини че няма да дойде.Пълен кошмар.Направо се бях отчаяла.След не малко изминато време реших че няма да мога да се преборя лесно с това.В сайтовете за имоти е пълно със стотици привлекателни оферти с некермански снимки,за които в последствие аз разбрах че са фалшиви,и тези оферти стоят там, само и единствено с цел да могат агенциите да зарибяват по този начин нови клиенти,като после казват че тези конкретни обяви на които примерно се е спрял клиента вече са наети,или собственика е спрял от продажба имота и пр. и пр.куп брокерски лъжи.И клиента започва да се върти в един омагьосан кръг без изход от него.Обяви 30 страници в сайта за имоти,а шанс да наемаш нещо реално от всичките тях почти нулев.
На всички некоректни брокери искам да кажа че бизнес не се прави по такъв начин,и че вашите клиенти са тези които ви хранят и плащат месечните ви консумативи.Аз също работя в сферата на услугите в частния бизнес.Предлагам услуги по същия начин както и брокерите.Всеки ден аз контактувам с мои различни по характер клиенти.Но никога не съм позволявала мой клиент да остане незадоволен от услугите на фирмата ми,или пък разочарован.В офиса си имам книга за похвали и оплаквания,като една вече се изписа цялата,и сега съм отворила нова.В изписаната няма нито едно оплакване от мен.Ето така аз мисля че се прави правилен бизнес.За съжаление,повечето агенти на имоти не са дорасли да осъзнаят това.Те са хора които биха те "прецакали" без капчица съвест,само и само да се доберат до своята комисионна.

Та точно когато се бях отчаяла много,и обмислях някаква друга стратегия по наемането на имот в гр.София,аз съвсем случайно попаднах на определено най добрия и коректен брокер,който си има реални оферти и за които не лъже в сайтовете.Този брокер направо ме изуми с начина си на подход към клиента.Дори бих могла да направя една заемка от нейния начин на общуване с клиенти,и да го приложа с моите.Брокера е млада жена която си е и управител на нейната фирма.Искам да кажа тук обществено на нея едно ОГРОМНО благодаря.Какво голямо облекчение е че в такъв отчаян момент аз попаднах точно на този брокер,не на някой друг.
Тази брокерка ако искате вярвайте но тя впряга наистина всичките си сили и старания за интереса на своя клиент.Защото този клиент тя иска да остане доволен от нея и нейната работа.Тя пренебрегва всички свои неудобства,които произтичат от интереса на клиента.И това го прави със хъс,и желание.Возила ме е с личния си автомобил на огледите за своя сметка,"за да не студувам по спирките".Будила съм я сутрините много рано,вечерно време сме замръквали пак заедно,но нито един път не се отнесе към мен с пренебрежение.Възхищавам се на таланта,мотивацията,и коректността на този човек.Тя има огромен потенциал,такъв какъвто останалите некоректни брокери дори и капцича не притежават.Момичето ми свърши чудесна работа.В нейните ръце минах през цялата процедура с лекота.Намери ми най хубавата квартира за сина ми.И на драго сърце казвам за нея че е една ФЕЯ! Това е истински педант в своята работа.Всичко изпипа съвсем професионално.Когато един човек вземе присърце проблема ти,и направи всичко по силите си да го реши,и това му донесе повече удовлетворение от самият хонорар,аз на това казвам истински професионалист.Много ми се иска да кажа името на агенцията и,за да могат евентуални бъдещи отчаяни търсачи на наеми като мен да попадат на този брокер,ако прочетат тази тема,и начинанието им да им се стори едно приятно изживяване,а не кошмар какъвто имах аз в началото си.Но най вероятно ще се възприеме като скрита реклама.Затова няма да го правя,но не мога да удържа желанието си да и назова поне името и.Казва се Спаска Шарланджиева и офиса и е в Младост 1 на бул.Йерусалим.Такъв брокер като нея не трябва да остава скрит нейде из софийските агенции за недвижими имоти.Такъв брокер като нея не трябва да остава незнаен.Този професионалист трябва да бъде носен на ръце от клиентите си на които е свършила педантно работа.
Благодаря ти мило Спасче за това че освен че свърши перфектно работата си,си намерих и вярна приятелка.
Чакам те да ми дойдеш на гости в моето скромно хотелче.Ще постеля червен килим специално за теб на посрещане! :-)



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2014-10-21 18:58 от NikoletaV.
Re: Най добрия брокер в гр.София
22-10-2014 - 21:46:38
Quote
NikoletaV
....Возила ме е с личния си автомобил на огледите за своя сметка,"за да не студувам по спирките".Будила съм я сутрините много рано,вечерно време сме замръквали пак заедно,но нито един път не се отнесе към мен с пренебрежение...

Малиии, и цялата тая епопея за наемането на студентска квартира. Че чак по нощите замръквали.
Мога да си представа, ако трябваше да купувате имот в София, какво повествование щеше да последва.
Война и мир пасти да яде.

Напомняте ми на онзи тип, безкрайно критични персони, които могат да отделят седмица търсене на конец, с който да си пришият копчето на дънките.
Get a life.
Re: Най добрия брокер в гр.София
13-11-2014 - 12:31:39
avatar
Леле... мисля, че щеше да е достатъчно да й йзкажете всичко това в едно писмо, мейл или там, както ви е най-добре да комуникирате с познатите си. Малко ми е несериозна цялата тази работа. Та някой ако ви излекува от хрема...недай боже от нещо по-сериозно.. не ми се мисли какво ще последва.
Re: Най добрия брокер в гр.София
21-11-2014 - 12:37:31
avatar
Quote
nadigen
Леле... мисля, че щеше да е достатъчно да й йзкажете всичко това в едно писмо, мейл или там, както ви е най-добре да комуникирате с познатите си. Малко ми е несериозна цялата тази работа. Та някой ако ви излекува от хрема...недай боже от нещо по-сериозно.. не ми се мисли какво ще последва.


smiling smileysmiling smiley Да бе вярно smiling smiley
Re: Най добрия брокер в гр.София
25-11-2014 - 10:46:44
avatar
Да определено си има хора, които си вършат съвестно работата. За жалост са все по-голяма рядкост, което е разбираемо имайки в предвид в какво общество живеем. Хубаво е, че сте написала това благодарствено писмо, към тази жена, дано и тя самата да го прочете.
Re: Най добрия брокер в гр.София
05-12-2014 - 13:03:52
Споделям мнението на НиколетаВ.Аз също съм използвал услугите на същата тази брокерка.Само че моето беше много по сложно като задача от тази на авторката на темата. Аз със жена ми и детето ни трябваше по спешност (заради шибани съседи-извинявам се!) да се пренесем в ново жилище.За целта трябваше едновременно да си продадем старият апартамент в който живеехме,и да купим друг като миграцията от стария към новия трябваше да стане възможно с най малки сътресение за мен и семейството ни.Под наем не искахме категорично да излизаме.Е, жената успя съвсем нормално да реализира тази наша сценка.Но в повече подробности както е направила авторката на темата,аз лично не бих искал да се впускам,а и нямам и време.
Благодаря ви.
Re: Най добрия брокер в гр.София
08-12-2014 - 13:28:43
avatar
Радостно е че все още се намират отговорни личности, които да си вършат добре работата. Това дава някаква надежда...... А и е добре, че има хора, които да споделят с нас.
Re: Най добрия брокер в гр.София
15-12-2014 - 12:54:17
avatar
Не я знам, но ще се поинтересувам, щом толкова я хвалите.
Re: Най добрия брокер в гр.София
18-12-2014 - 11:28:45
avatar
Стига деееееее. Засичал съм я , не съм останал чак с такова уникално усещане от тази жена.Мисля, че е малко пресилена цялата тази хвалба.
Re: Най добрия брокер в гр.София
02-01-2015 - 22:41:17
avatar
Колежката е читава потвърждавам. Аз съм от конкуренцията, но я знам и е стабилна може да се разчита на нея. Сега дали хвалбата е пресилена и дали не си я е писала тя самата това също незнам, но и така да е може да и се доверите ако търсите под наем.

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход