Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Много интересно интервю за бъдещото развитие.

Публикувано от Boby 
Много интересно интервю за бъдещото развитие.
27-10-2005 - 11:31:49
Хубаво си направил, че ги пусна тези неща. Чух, че има нещо ивтересно и мислех да го търся.

Наистина е събрана много полезна и важна информация на едно място.
За много неща дори сме се лутали и гадали - ето ти го тук!
Ние никога не сме се стремяли да стигаме до някакво общо мнение (то не е и възможно), но констатирам, че преобладават вижданията, които сега се потвърждават и от застъпените становища на "капацитети". В кавичките не влагам никакво съдържание, просто не познавам повечето хора.

Струва ми се, че все пак, когато се говори за бъдещите развития, следваше да се изтъкне, че става дума за един от възможните сценарии.
Когато се явяваш пред доста широка публика със собственото си име, даването на сценарии не прави мнението по-малко експертно (поне такова е моето усещане).
Все пак нещата са твърде индивидуални.


Re: Много интересно интервю за бъдещото развитие.
28-10-2005 - 13:04:09
Аз лично мисля, че "ЛИНДНЕР" имат най-правилна стратегия за развитие. Особено в частта с това, че трябва да се внимава от прекалено бързо разширяване на дейността.
Хубаво ще е ако големите компании почнат да копират този модел. За момента е най-добър.
Ама наистина някои се уливат - купуват техника, наемат работници и в даден момент ще се окаже, че техниката не може да се използва пълноценно, работната ръка няма достатъчно работа.
Давам си ясна сметка, че много често разговорите ни са прекалено общи, но с оглед на ситуацията (форум все пак) това е напълно приемливо.

Имам само един леко критичен коментар по повод на горните статии - визирам основно анализа на Кемалов (май така беше името?).
Буквално в един абзац са натрупани едно през друго - добавена стойност (брутна добавена стойност), национален доход и брутен вътрешен продукт.

Ако данните са верни и коректно цитирани, то тогава в това не би имало кой знае какъв проблем. Все пак ми се струва, че за целите на въпросния анализ е можело да работи с една от величините и кратко да я обясни или поне да аргументира, защо точно нея ползва. Така посланията му щаха да стигнат убедително и разбираемо до по-голяма аудитория.

Иначе разликите са "тънки" и това е смилаемо само за хора, които имат специализирана подготовка и също специализирана работа.
Е, ако статията е само за тях - всичко си е о;кей!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход