Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Къща с дворно място, в Нотариален акт без описание на къщата

Публикувано от Valenaa 
Къща с дворно място, в Нотариален акт без описание на къщата
05-01-2014 - 17:24:39
Здравейте,
Предстои ми покупка на къща с дворно място, има Нотариален акт с който е закупен от настоящия собственик. Сградата е строена 60година.
Притеснява ме следното: В нотариалния акт е записано на описание на имота: описание на парцела, „заедно с простроената в имота жилищна сграда”. Без да е уточнено жилищната сграда с каква квадратура е, на колко етажа, стаи и др. В скицата има отбелязана сграда.
Искам да си разширя съществуващата къща и достроя етаж, обаче не зная дали е законна къщата, да не стане така че да купя един парцел с незаконна къща. Моля за съвет, къде трябва да отида да проверя дали е законна къщата и какви документи трябва да има? Дали да купувам къщата в този случай?
Re: Къща с дворно място, в Нотариален акт без описание на къщата
31-01-2014 - 10:19:10
Къщата не е узаконена - няма акт 16 - или удостоверение за ползване.
Аз купих такава къща - със всички документи за строеж си е къщата, но те са от 90-те и собственика не си е вадил актовете (след акт7 мисля беше), за конструкцията само до последна плоча и така е заебал къщата - свършила е далаверата, щото е строена без пари. А покрив и дограма без пари не е намерил.
При разговора ми с 2-ма адвокати, община и т.н. за да си извадиш акт 16 си ти трябват едни 3-4к лв. и всички документи се правят постфактум - т.е. след като си построил всичко (става номера).
Извади си за успокоение удостоверение за търпимост от общината - не я прави законна къщата но няма как да ти я бутнат.
Ако е преди 2000г - никой от обшината не се дърпа и се вади документа без никакви въпроси.
Проблеми по скоро ще имаш при ЧЕЗ - ще искат промишлен ток за строителен обек да ти пускат
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход