Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Разваляне на договор за продажба на имот от собственик.

Публикувано от djbran 
Анонимен потребител
Re: Разваляне на договор за продажба на имот от собственик.
24-05-2013 - 09:39:52
И работя по въпроса и от продавача да не види.
-------------------
Винаги съм знаел, че ти си един прекрасен, добър, интелигентен и свестен човек ботко, за пореден път го показваш,браво моето момче, това е едно от най-умните неща, които можещ да сътвориш. Въпрос на капацитет, ти това можеш.
Re: Разваляне на договор за продажба на имот от собственик.
24-05-2013 - 11:24:58
значи тия дет не плащат комисион са тъпи а тия дет плащат са умни.така е Саше. да са ви честити 3600те сделки това тримесечие
И работя по въпроса и от продавача да не види.
-------------------




Винаги съм знаел, че ти си един прекрасен, добър, интелигентен и свестен човек ботко, за пореден път го показваш,браво моето момче, това е едно от най-умните неща, които можещ да сътвориш. Въпрос на капацитет, ти това можеш.[/quote]



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2013-05-24 12:30 от nradev.
Re: Разваляне на договор за продажба на имот от собственик.
04-06-2013 - 19:48:50
Как е господа брокери - вървят ли сделките?
Баси и студа в София, аи работа се е натрупала - 1 седмица отпуска и доста простотии са станали.
Работата по хапартамента се отлага с 2-3 седмици
Re: Разваляне на договор за продажба на имот от собственик.
09-06-2013 - 12:55:05
Има някой доста интересни факти в тази тема с които не бях запознат. Човек наистина трябва много да внимава, за да не стане някоя каша после !
----------------------
хороскоп за всеки ден
Re: Разваляне на договор за продажба на имот от собственик.
12-06-2013 - 09:24:16
Е добре защо човека е подписал ексклузивен договор ? В НК какво пише на първа страница - непознаването на закона не ви освобождава от наказателна отговорност.... или интерпретацията е сляп карти не играе... той подписал такъв договор после друг бил крив... Е да ама не е така ... инъче типично по български да се надцакаме да видим кой е по-голям тарикат.... ще дойде време и това вече няма да минава..

[www.register-imoti.com] -> ЕДИНЕН РЕГИСТЪР ЗА НЕКОРЕКТНИ НАЕМАТЕЛИ, НАЕМОДАТЕЛИ, КУПУВАЧИ И ПРОДАВАЧИ НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ
Re: Разваляне на договор за продажба на имот от собственик.
10-07-2013 - 00:32:21
avatar
Малко си объркал заглавието на темата трябвало е да напишеш - как да разваля посреднически договор. Аз съм от групата на брокерите... Към автора - вие с брат ти не си ли говорите? Пишеш, че сте в добри отношения, но явно не се чувате много често щом не си му споделил за продажбата. Ако му беше споделил нямаше да искаш да подписваш никакви договори с никакви агенции нали? Защо чак на третия месец брат ти реши да ти купи имота? Аман от ганьовщини ама явно още дълго време ще е така. Аз продавам имоти от десетина година и също имам и голям опит с ганьовщини - прескачали са ме много пъти преди да си науча урока на кой да се доверявам и на кой не докато стана ясно - само договори за изключителни права или слагам имота в графата един от многото... Много лесно се разбира кой кога и на кого е продал с една бърза справка в АВ, която всеки брокер прави от компютъра в офиса си. Принципно всеки брокер може и да извади копие от нотариалния ти акт и да види дори с кеш ли са ти купили имота или с кредит, но това не е толкова важно. И ще ти кажа и най-неприятната новина - има осъдени ганьовци подписали такива договри и неизпълнили ангажиментите си и аз лично съм чел решенията по няколко такива дела, а аз самия също имам дела от подобен характер. Ясно е - ти ще продадеш на брат си, но е редно да отидеш в агенцията и да платиш 1/3 от това за което сте се разбрали когато продадеш. Ако брати ти купи от теб за 40 000 евро имота 2.5% са 1000 евро, които иначе щеше да платиш на агенцията ако са ти намерили купувач, но реално ти не им позволяваш да си свършат работата и искаш предсрочно да развалиш договора - ок плати им 1/3 от 1000 евро - 300-350 евро. Но не се измъквай като...

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Разваляне на договор за продажба на имот от собственик.
10-07-2013 - 01:09:48
avatar
Quote
pres7o
Quote
spgufi
Прекрасно, поредният пример на някой, който е поискал определена услуга от някого, подписал си е договор и иска да го преметне, браво ! Брокер съм, при това от много години, нагледал съм се на такива "тарикати", тук е пълно с такива като бота и нрадев, които ще те подкрепят с цялото си сърце и душа, действай, това е типично за тъпия,мрънкащ българин ! Ако въобще си имал и ти е останала малко съвест, постави се на мястото на другата страна и тогава вземи решение.

Насилствена услуга поради лиспа на избор ! Това е !
Тарикат е, че иска да продаде апартамента на брат си ? Агенцията ли му намери купувач, за какво да плаща комисион.
Комисиона е реално 2.5% от 2-те страни, тоест 5% ... за 50К евро това са точно, 2500евро. Забравяте, че минималната заплата е 150евро в България, или че това са 16.6 минимални заплати или година и половина минимален труд.

Та, драги ми вие добронамерен изглъган и изстрадал така наречен брокер, за какво искате този човек да ви плати толкова труд. Какво свършихте да оправдаете плащането ? Качихте обявата в интернет ?

БРОКЕР да ми говори за СЪВЕСТ е най-голямата НАГЛОСТ която съм виждал някога !!! Ти се постави на мястото на неговата и кажи за какво да даде 4800-4900лв, дали няколко огледа с лъжливи описания струват толкова. НАГЛЕЦ !

Дааааа имало е и други ганьовски изказвания... Насилствена услуга няма никъде. Ти идваш при мен и казваш искам да си продам имота ще ми свършиш ли работа? Да ок ще ти свърша работа, но тъй като това отнема време - половин - една година аз искам да съм сигурен, че като ти свърша работа ще си получа договореното и е необходимо да сключим договор, защото няма как на честна дума да работя за някой 6 месеца или една година. И от момента на подписването на договора аз вече започвам да "кредитирам" своя клиент собственик на имота по няколко начина:

1. Оценявам имота ти безплатно (срещу очакваната от мен бъдеща комисионна) иначе оценката би струвала поне стотина лева нали така?

Но ти не ми ги плащаш сега, а се разбираме, че това е включено в цената на тези бъдещите за мен 2.5%.

2. Оферирам имота за своя сметка - в нета, в пресата, изготвям индивидуални оферти, които предлагам на свои клиенти и на мои колеги.

Но ти не ми ги плащаш сега, а се разбираме, че това е включено в цената на тези бъдещите за мен 2.5%.

3. Извършвам огледи за своя сметка - всяко движение е разход.

Но ти не ми ги плащаш сега, а се разбираме, че това е включено в цената на тези бъдещите за мен 2.5%.

4. По време на предлагането на имота аз полагам труд да те консултирам своевременно какво е движението на цените на конкурентните на твоя имоти и какви са нагласите на купувачите с които обикалям по огледи, която информация ти няма иначе от къде да си набавиш, а е доста важна когато се чудиш дали да свалиш цената или да изчакаш още малко.

Но ти не ми ги плащаш сега, а се разбираме, че това е включено в цената на тези бъдещите за мен 2.5%.

5. Водя преговорите за цената когато се появи купувач. Това е най-ценното според мен, но в случая не се е стигнало до там брокера да покаже какво може в тази насока (ако го може разбира се).

6. Съдействам за ваденето на документите (но и до това не се е стигнало).

Има и един друг момент, който вече влиза в графата "рискове на професията" и той е, че когато аз дойда на първоначален оглед да ти оценя имота ти можеш да ми кажеш добре ще си помисля дали да работя с теб и ако реша ще сключим договор утре ще ти се обадя. Реално една трета от работата вече аз съм я свършил за теб БЕЗПЛАТНО, защото съм ти казал цената - реалната цена според пазара в момента. От там нататък аз вече съм ти спестил 2 години на безрезултатно предлагане и на опити - проба/грешка. И да не се заблудиш ако се обадиш на оценителите те ще ти вземат пари примерно 120лв за апартамент и ще ти направят оценка, но ако те са професионални оценители тоест се занимават само с това - реално правят оценки основно за банките, а там нещата са по-различни от гледна точка на обективност. Тоест искам да кажа, че оценката от брокер е много ценна от тази на оценител колкото и откачено да ви звучи оценителите ни звънят да ни питат този или онзи имот за колко може да се продаде.

Та дори и в твоя случай кажи сега с ръка на сърцето за да се навиеш да продадеш на брат си с когото иначе сте в любящи отношения ти реално как се ориентира в цените? На гърба на агенцията разбра, че реално 50 000 евро няма кой да даде за твоя имот, защото сигурно и огледи не е имало и след третия месец вече спокойно можеш да кажеш на брато - да ок няма да се мина като ти го продам на 40 000 евро winking smiley Редно е 1/3 да им платиш за да не те осъдят и за да спиш със спокойна съвест. Също така искам да ти кажа, че аз лично съм правил проверки на мой клиенти, които са се отказвали от продажбата - отивам до апартамента в неделя вечер (4 месеца след отказа от продаване) и звъня на вратата и търся тях (предишните собственици) все едно съм им затрил телефона. И ако случайно видя човек, който аз съм водил на оглед докато съм предлагал имота, а моя клиент се е отказал, защото уж няма да продава...нали се сещаш каква неприятна среща може да се получи. Та ако наистина питаш за брат си ок, а ако си поредния класически ганьо имай си едно наум да не ти загрее някой врата както си ходиш по улицата smiling smiley)) Последното изречение е за автора на темата, а и наистина внимавай да не те припознае някои то това е единствения смислен форум за имоти аз лично в друг не влизам smiling smiley

pres7o - тези глупости с минималната заплата не ги пишеш сериозно нали? Ако пък си сериозен започни собствен бизнес и предлагай услуги на цени на минимални заплати може пък и да ти се получи. Това от една страна, а от друга страна - ако се бе продал имота до края на договора демек около шестия месец за 50000 евро 2.5% са 1250 евро, които обърнати в лева са 2444лв ,а минималната заплата казваш е 310лв следователно за шест месеца работа това е времето през което се е оферирал имота, правени са огледи, отделяно е време за него и за се харчели пари дори и малко да са те - шест месеца по 310лв = 1860лв и като извадим от сумата 2444лв и разходите и май излиза, че брокера работи аз около една минимална заплата и това ако имота се продаде до 6-ия месец, а ако зависи година и половина? А знаеш ли, че съм имал имоти на които съм правил по над 70 огледа в различни дни... Но разликата между получаването на минимални заплати и комисионната на агенцията се крие в това, че реално не се плаща месец за месец както се изплаща всяка една заплата, а се получават накрая след 4-ия, 8-ия или пък 18-ия месец. Е я стой ти година и половина без заплата да те видим...и после ми говори за минимални заплати...и други безумни коментари...

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2013-07-10 01:33 от Продавач.
Re: Разваляне на договор за продажба на имот от собственик.
13-07-2013 - 09:58:04
Брокерчетаааа, га ядохте кюфтета не ревахте, сега като ядете дървото и стоите гладни - ОЛЕЛЕ ...
Да ви направя една кръчмарка сметка - да кажем че имаш само един имот да продаваш и си направил споменатите 70 огледа за 6 месеца.
Еми по 1 час загубени по огледите - 70часа и си взел 2400лв - че това са 35лв на час - И МРЪНКАТЕ. И проститутките не вземат по толкова.
И добре си изредил какви услуги предлагате - еми направете си ценоразпис и работете.
1) Оценка на имот - да кажем 100лв - само дето да вадите и официален документ, който да може да ти послужи пред ВСЯКА друга институция - май не правите такива неща, ами си ги смучите от средния пръст.
2) Оферта на имота в нета - дайте му план на собственика, толкова обяви в еди кои си сайтове, еди колко си дни, ще струва 100лв.
3) Огледи - еми вземай си по 5лв от купувача ти него развеждаш. от къв зор искаш от продавача
4) консултация - то адвокатите в БГ не могат да си вземат ти искаш за сладки приказки пари да вземеш.
5) водите "преговори за цената" - Вие като говорите слушате ли се. Че това е било и най-важното което правите !?!
6) вадене на документи - ОК - струва 50лв макс
Анонимен потребител
Re: Разваляне на договор за продажба на имот от собственик.
13-07-2013 - 17:10:57
ботко, хем си злобар, хем представа нямаш, що се пънеш ?!
Re: Разваляне на договор за продажба на имот от собственик.
13-07-2013 - 19:54:23
avatar
Quote
bota156
Брокерчетаааа, га ядохте кюфтета не ревахте, сега като ядете дървото и стоите гладни - ОЛЕЛЕ ...
Да ви направя една кръчмарка сметка - да кажем че имаш само един имот да продаваш и си направил споменатите 70 огледа за 6 месеца.
Еми по 1 час загубени по огледите - 70часа и си взел 2400лв - че това са 35лв на час - И МРЪНКАТЕ. И проститутките не вземат по толкова.
И добре си изредил какви услуги предлагате - еми направете си ценоразпис и работете.
1) Оценка на имот - да кажем 100лв - само дето да вадите и официален документ, който да може да ти послужи пред ВСЯКА друга институция - май не правите такива неща, ами си ги смучите от средния пръст.
2) Оферта на имота в нета - дайте му план на собственика, толкова обяви в еди кои си сайтове, еди колко си дни, ще струва 100лв.
3) Огледи - еми вземай си по 5лв от купувача ти него развеждаш. от къв зор искаш от продавача
4) консултация - то адвокатите в БГ не могат да си вземат ти искаш за сладки приказки пари да вземеш.
5) водите "преговори за цената" - Вие като говорите слушате ли се. Че това е било и най-важното което правите !?!
6) вадене на документи - ОК - струва 50лв макс

Чета ти коментарите и напълно те разбирам - ти нямаш представа с какво са полезни брокерите на купувачите и на продавачите. Разбирам те има и други хора, които си мислят, че са направили сделката на живота си като се похвалят пред приятели за колко са купили или продали се смеем с глас, защото знаем винаги когато лъжат и поукрасяват нещата.

35 лв на час а - ама аз да не работя разводач бе брато??? Физическата разходка е неизбежна и да отнема ми от времето и ми харчи от парите, но аз не работя само за да правя огледи и съответно не ми се плаща само за това то е близко до акъла ама...

1. Оценка на имот правим всякаква не се притеснявай и документи издаваме и те важат на всякъде и не си ги смучем от средния пръст нито от безименния.

2. Дайте му план на собственика - те на само сайтовете има и други места които се посещават от потенциалните купувачи според таргета на купувачите и според имота. Има и един друг момент и той е, че аз съм харчил хиляди левове преди да разбера къде в коя медия от рекламата ми има най-голям ефект и тази информация не я предоставяме на никой. То много ясно ако пуснем оферта по БТВ или Нова ТВ ще има най-голям ефект, но комисионната ни ще се увеличи с около 20-ина хиляди евро и не е рентабилно.

3. Огледите са ми включени в комисионната за която съм се договорил със собственика на имота, защото се разхождам да показвам неговия имот, а купувачите най-често си идват с техните брокери и от тях не се получава комисион. Най-често по това се различават така наречените "туристи" от другите клиенти - сериозните купувачи, които вече са взели решението да купят не обикалят сами, защото вече са разбрали, че ако са сами ще плащат комисион на брокера на продавача. А тези, които обикалят сами или са прескочи кобилковци - ганьовци или нямат сериозни намерения. Поне това показва моя опит със зяпачите, които като им пуснеш телефона в гугъл се оказва, че продават тристаен панел в Дружба 2 за 90 000 евро и преди да са си го продали вече ходят да гледат 4-ни в Гео Милев, които имат доброто намерение да закупят веднага щом намерят някой ненормален да им купи имота за не по-малко от 80 000 евро. И подобни огледи се правят ежедневно...

4. Относно конслултациите за движението на цените на имотите на горе или на долу и нагласите на купувачите как мислиш кой се среща по-често с продавачи и купувачи - аз брокера или бракоразводния адвокат? Адвокатите си имат достатъчно хранилки и са един на 100 тези, които разбират от имоти повече от всеки един брокер със стаж повече от пет години по простата причина, че брокера с това си изкарва прехраната, а адвоката с много други неща като наказателни дела, бракоразводни дела, търговски дела и всякакви други неща, които нямат абсолютно нищо общо с имотите.

5. Относно воденето на преговори там хората са най-зле и като ти казвам най-зле имам предвид точно реакция на човек като теб. Когато си бил преговарящ и от двете страни на барикадата и то по над 100 пъти научаваш доста интересни неща от практиката, които не се преподават в нито един юридически факултет. Това да спестиш на някой 8000 - 10000 евро повече от колкото е предполагал е доста добра реклама и препоръките след това от този човек са повече от добри. За да знаеш как да подходиш, какво и как да го направиш - е това ми е включено в тези 2.5%, които се възвръщат многократно, а не по 35 лева на оглед smiling smiley))

6. Ваденето на документи 50лв...пожелавам ти успех с чакането опашки, излизането от работа, връщането от гишетата по 8 пъти, защото незнаеш какво да попълниш и какви документи да приложиш. Загубено време от незнание при ваденето на документи може да ти струва в най-добрия случай само изгубено време, а в най-лошия да върнеш двойно капаро, защото имаш срок за ваденето на документи записан в предварителния договор. И ако примерно имаш проблем със скицата и нещо не ти наред, но вече си взел капаро, а проблема ти не може да се реши технически за по-малко от три месеца ти пожелавам успех с тези 50лв winking smiley Но ти няма как да ги знаеш тези неща нали? А ако знаеш още колко има...winking smiley

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2013-07-13 23:24 от Продавач.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход