Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Продажба на апартамент с парно по време на отоплителния сезон

Публикувано от alana 
Продажба на апартамент с парно по време на отоплителния сезон
17-12-2012 - 19:45:48
Здравейте. От октомври тази година продавам жилището си в София. Изнесохме се октомври, преди началото на отоплителния сезон.
Покрай многото ангажименти съпътстващи пренасянето, не ни мина през ума, че трябва да подадем заявление, че няма да жиеем в жилището по време на отоплителния сезон. Тези дни видях първата излязла сметка за ноември. Обадих се в Топлофикация, обадих се и на топлинния счетоводител и ми обясниха, че мога и сега да подам това заявление, до края на годината, поне оттук-нататък да не ми излизат сметки, а само задължителните такси. Проблемът е, че живеем в Бургас, трябва да дам над сто лева за път, освен това за заявлението ми са са нужни трима свидетели да се подпишат, членове на етажната собственост. Изобщо не съм сигурна, дали по време на празниците ще открия и тримата, дали ще се подпишат, и дали няма да се разкарвам напразно. Затова другият вариант беше, да не плащам нищо, докато не се появи купувач на имота, тогава да поискам междинно отчитане от Техем, и вече да си платя реалното потребление.
Затова въпросът е, знаете ли как се процедира в такива случаи, когато има покупко-продажба по време на отоплителния сезон. Дали да плащам всеки месец прогнозните сметки, или да не плащам нищо, и за чакам реалното сметки, след изравняването?
Всички ме съветват да не плащам нищо засега, защото е направо непосилно да давам по 200 лв. месечно за прогнозни сметки, в имот, в който не живея и няма как това да е реално употребено.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2012-12-17 19:50 от alana.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход