Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Застраховка на селска къща

Публикувано от bota156 
Застраховка на селска къща
06-04-2012 - 17:06:25
Имам предложение за селски имот на 50км от София.
Понеже едва ли ще мога да съм постоянно там искам да се застраховам срещу набези и кражби.
По застрахователните компании е 150-200лв годишно за 20к евра.
Въпроса е дали някой е правил?
И какво застрахова и вероятно изплаща застрахователя.
Какви изисквания за обезопасяване се изискват
Примерно за разбити/откраднати врати прозорци, ....

Всякаква конкретна информация е добре дошла.
Ако не мога да си защитя имота и без пари да ми го дават няма как да го взема.
Приемам и други предложения - за гарантиране на спокойствие срещу 200-300 лв. годишно



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2012-04-06 17:07 от bota156.
Re: Застраховка на селска къща
07-04-2012 - 10:42:05
avatar
Аз съм правил много застраховки за имотите на мои клиенти. Цената на годишната застраховка зависи от покритието и от това до колко е защитен имота - решетки или кепенци по прозорците, блиндирана входна врата, аларамена система и т.н. Ако питаш мен едно от най-добрите решения е комбинацията от застраховка с добро покритие + договор с местната охранителна фирма, която е лидер в района. Ако имота е на по-недостъпно място или в района няма охрана с автопатрули има едно много добро решение и то е мощна алармена система. Продават се много такива и инвестицията ти е еднократна - много е важна външната сирена да е голяма, силна, бронирана и поставена на високп и недостъпно място. Също е важно сирената да има и буркан, който да свети като полицейските и да се вижда от далеч. Тези аларми дори и да не са вързани към местната охранителна фирма вдигат много шум и гонят апашите - кокошкари. Естесвено за професионалистите това не е проблем, но доколкоро разбирам няма да държиш там сейфове с пари и ценности или скъпа техника...? Прозорците ако има начин да се обезопасят с кепенци или ролетни щори и да си сложиш блиндирана врата с добра ключалка /герда примерно/ и локална аларма - всичко това е еднократна инвестиция, а си решаваш проблема генерално. После вече според зависи - компютър с камерка и си наглеждаш имота през интернет от растояние.

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Застраховка на селска къща
07-04-2012 - 19:39:06
Има ли апаши, няма спасение.
На близък роднина му окрадоха вилата като пробиха дупка в стената, нищо, че имаше блиндирана врата и решетки на прозорците.
На моята вила направиха опит да влязат през покрива на пристройката: бяха разместили керемидите, но явно нещо/някой ги е уплашил и са спрели дотам.

Освен СОТ с време на реакция 5 до 10 минути, не виждам друга мярка.
Re: Застраховка на селска къща
08-04-2012 - 20:34:14
Никой нема да те застрахова ако нямаш СОТ
Re: Застраховка на селска къща
09-04-2012 - 15:49:17
От личен опит със застрахователи. Като дойде време за плащане пиши ги бегали. Имам малка вила в Балкана, която е застрахована. Тая зима имаше над 2 метра сняг и стрехата на покрива не издържа - почти всички мертеци се пречупиха на ръба. Дойде вещо лице и записа - увредена част 1.2х9 метра (а тая част на покрива е 4х9 метра. Няма начин да се поправи повредената част). Застрахователна оценка - 500лв. Пуснахме опровержение и още нищо не сме получили. Като трябва да ти вземат парите, застрахователите грешка нямат, ама като трябва да ти платят...
Re: Застраховка на селска къща
09-04-2012 - 17:36:17
Имам застрахован селски имот и изплатена щета. Застраховката е в Булстрад. 35 лв. годишна за 25000 лв. - включва кражба, вандализъм, земетресение, пожар и всякякви природни дивотии, даже ако ми падне авион отгоре. Единствено изискване - да ги извикаш до 72 часа от събитието. И са много коректни.
Re: Застраховка на селска къща
29-06-2012 - 18:35:57
Хубаво е да си има застраховка.

[ruse-remonti.alle.bg]
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход