Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Комплекси затворен тип

Публикувано от alana 
Re: Комплекси затворен тип
16-10-2010 - 11:33:33
Алана,
Не си разбрала май какво иска да каже Имотко ...
та аз ще ти го кажа право в ОЧИ и грубичко.
Отговори си на един въпрос - сърби ли та или та боли?


Разбери и опиши какво искаш, ако трябва една вечер си нахвърли критерии/изисквания - 20-30 и си задраскай всички без 3-4. задай си и бюджет - сметни си възможностите. И тогава гледаш дали има нещо да отговаря на критериите ти.
Не губи и своето и на брокерите времето (колкото и да не ги долюбвам последните). По добре ходи на фризьор/маникюр и си клюкарствай - поне по приятно ще си изкараш.
Re: Комплекси затворен тип
16-10-2010 - 15:42:09
Бота, а аз сто пъти ли трябва да повтарям, че не губя ничие време? Аз живея в Созопол, и ако трябва да ходя да оглеждам всеки апартамент, за който питам, до края сигурно ще си го платя два пъти! Така че, задавам въпроси, свързани с неясноти по обяви, които са ми направили впечатление. Това, че съм "обиколила" виртуално кварталите на София, не знам какъм проблем за брокерите може да бъде. Разбира се, че няма да ги разкарвам напразно, по простата причина, че покрай тяхното разкарване, моето ми излиза в пъти по-скъпо.Не знам колко пъти съм обяснила на интересуващите се, че ходя до София, само когато ми се съберат няколко обяви, които действително искам да видя, така че, не ги мислете брокерите, пазя им спокойствието... Само че, като влизаш в този форум на входа ясно пише" форум за взаимопомощ, свързан с покупко-продажбата на имоти). Тоест, аз съм на правилното място и задавам въпросите, които е допустимо да задам. За разлика от много от вас, които са тук, за да се наричат " говеда, идиот, тъпак" и да си разменят селски лафове. Който има желание и е компетентен да ми отговори на въпросите, да го направи ако иска, на който не съм му приятна-да не ме чете. И аз не припадам от възторг, като отворя дадена тема, вместо конкретни постове да ставам свидетел на словестната престрелка на потребителите, но не правя саркастични коментари.
Re: Комплекси затворен тип
18-10-2010 - 11:20:20
alana,
само един малък коментар от моя страна - Младост 4 си е като цяло един комплекс от мнооого затворен тип - за да се придвижиш до друг район на София ти трябват часове, гледай за хеликоптерна площадка - вероятността да си купиш хеликоптер (ако нямаш още) е по-голяма от тази да оправят транспортната мрежа и нормалния достъп до този квартал (не само до него за съжаление). А иначе Созопол е чудесен град, особено стария град и старата част на новия, където няма много комплекси от затворен тип.

kasak
==============================
Да ставам ли брокер на НИ или не!??
[monitori.start.bg]
[projektori.start.bg]
[blog.kasakov.com]
Re: Комплекси затворен тип
18-10-2010 - 14:07:11
Alana, ако можеш приеми искрените ми извинения.
Но само погледни темите и как се луташ в хиляди въпроси и подробности (затворен комплекс, панел, епк па и колко е стар и т.н.)
Като един уважаваш себе си статистик - единствения извод който мога да си направя е че не знаеш какво искаш.
Нахвърлял съм и от къде да почнеш - от себе си, от това как и с кого ще използваш жилището, помисли и за колко години ще ти трябва, дали ще им стигне след 5 години за децата (ако смяташ да имаш такива и да живееш с тях) или пък родителите ти пенсионери.
Определи минимум и максимум на жилището което ти трябва и като стаи, като площ, разположение, местоположение.
Отиди при банка да видиш в момента спрямо доходите ти колко пари евентуално ще ти отпуснат, ако е кеш колко макс си склонна на дадеш и т.н.
Гледаш цените по сайтовете - махаш 20% и ако ти харесват занимаваш брокерите.
На мен не ми харесват - направих 2 огледа (на това което искам като тип имот, не като цена) видях че искат 2 пъти повече от това което съм склонен да дам на това отгоре не ми и харесват) и не занимавам никого. Мерим си тука пи@ките за да се разсейваме от работата и толкова.
В БГ всички така наречени екстри са пунта мара - нищо не предлагат и само пари искат за тях.
Примери няма смисъл да давам = всеки се е сблъсквал с тях и не се отнася само за имотите.
И друго - ти си клиента и ТИ СИ ПРАВАТА. не се съобразявай с никакви приказки на разни брокери, накарай ги да ти търсят жилище за тебе и за твоите нужди, а не да ти предлагат залежали "коптори" ...



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-10-18 14:09 от bota156.
Re: Комплекси затворен тип
18-10-2010 - 15:30:02
avatar
Перефразирайки една крилата фраза,ща кажа-"Ориентирането на неориентирания е дело на самия неориентиран"...winking smiley
По въпроса за всякакъв вид "ново " строителство-било затворен,отворен или ...тип...качествени строежи правят само 3 или 4 фирми...И цените са им доста...солени...все още...Всичко друго е боклук...меко казано...В някои случаи дори е по-добре панел,отколкото "ново" строителство...Най-добрият вариант е стара тухла,
alana в рамките на шегата-защо не си купиш ...яхта?winking smiley
Re: Комплекси затворен тип
21-10-2010 - 21:29:42
Благодаря на всички. Не съм се обидила нито на думите на Бота, нито на Имотко. Въпрос и право на гледна точка. Купих си жилище, тоест, не още, но предварителния договор вече мина. Ето, точно това имах предвид, може и да ставам досадна с хиляди съвсем разнородни въпроси, но това не е за да губя нечие време, а напротив, точно за да спестя моето, на брокерите,както и на продавачите време в напразни, безцелни огледи. Както казах, събраха ми се две-три обяви, които действително харесах, отидох, разгледах, помислих и реших точно за едно денонощие време. Още веднъж благодаря на всички, бяхте ми много полезни.
Re: Комплекси затворен тип
22-10-2010 - 03:25:44
Алана честито! Да сте живи, здрави и да се плодите*rose*

Сега, защо не кажеш на каво се спряхте, цени и т.н.? С това може да сте полезни и на други като вас, нали!
С Поздрав*drunk*

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Re: Комплекси затворен тип
22-10-2010 - 09:54:57
В Драгалевци може би? Или в Симеоново?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход