Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

стъпки и процедури при покупката на имот

Публикувано от Potential_Buyer 
Re: стъпки и процедури при покупката на имот
15-10-2010 - 14:24:17
Quote
dicho
Две неща и спирам. Не приемам лично нападките, не приемам да се обобщава. Едно от личните ти обвинения към мен бе, че не мога да смятам, още ли го твърдиш, или ще признаеш незнанието си по въпроса с брокерския комисион ? Доста други въпроси ти зададох, не отговори на нито един, защо ? Сега аз отивам да похарча някой лев от работата ми като брокерски шеф, теб оставям да мислиш върху отговорностите брокерски през това време, хубав уикенд !

Дичо! Голям шев си голямо нещо! Евала!
Това обаче няма нищо общо със НЕРАЗБИРАНЕТО ТИ как трябва да бъдат нещата и как неминуемо ЩЕ БЪДАТ един ден. Аз ти пуснах няколко пъти как е в америката. Ти мъдро отсече че не съм бил откривал топлата вода и че това било дъвкано 10ки пъти вече. Ами как аджеба като е дъвкано не ти светна лампичката бе друже? Капацитет си безспорен, фирма, шев, едно-друго, това добре. Ама как все въртиш-сучеш и на конкретни въпроси не отговаряш. Веднъж казваш че работата на брокера била да обслужва самата сделка, после казваш че "ама то много рядко се случвало" да има само един брокер в сделката, какво излиза? Двама брокера да "обслужват сделката" smiling smiley. Те 2те страни не били на съдебен процес, напротив имали една и съща цел. Брех как не се бях сетил, че е точно така smiling smiley Аз лично съм бил и продавач и купувач и брокер за купувач и брокер за продавач/ последните 2 само в чужбина/, т.е. на всички възможни позиции и явно съм много прост, ама ми се струва че интереса на продавача и купувача се разминават диаметрално относно основното- колко пари ще плати продавача на купувача. smiling smiley Лукумите че видиш ли и 2те страни искали да си стиснат ръцете и за това съдействал брокера / или 2та брокера, хаха/ наистина са несериозни. Просто фокусираш на грешното място smiling smiley

В нормалния свят, от който претендираш че взаимстваш правилата, всяка страна си е представена от брокер. И всеки брокер се бори за интереса на клиента си. Могат да се изредят още ред неща, но едва ли е нужно. Смятам че всеки който прочете темата последователно ще му стане ясно кой-кой е и къде е истината. Жив и здрав.

П.С. Извинявам се че подсъзнателно съм те зашил. Не се хващай за това smiling smiley



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2010-10-15 14:32 от Kom_Emine.
Re: стъпки и процедури при покупката на имот
15-10-2010 - 14:33:35
avatar
Quote
dicho
ASSETION, ти наистина си сладурче, пак ме развесели , благодаря! Ей това най ме разсмя - "Газ за колата4. Аз мойто момче не карам и няма да карам на газ, това оставям на теб.

Да се видим на кафенце щом толкова ме харесваш и съм ти сладурчи smiling smiley
Обещавам да дойда с ДЖИП НА БЕНЗИН 14 НА 100 може и да те повозя smiling smiley

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!
Re: стъпки и процедури при покупката на имот
15-10-2010 - 23:57:57
Темата започна обещаващо, но неизвестно защо се оказа поредната използвана за лични нападки. Ами спрете вече. Не разбрахте ли, че вечното противопоставяне клиент-брокер не е в полза на нито една от двете страна.
И да използвам темата, за да задам въпрос по същество. Какви са рисковете за купувача при сключване на сделката по данъчна оценка и редовна практика ли е това?
Re: стъпки и процедури при покупката на имот
16-10-2010 - 00:30:48
Quote
alana
...Какви са рисковете за купувача при сключване на сделката по данъчна оценка и редовна практика ли е това?

Редовна практика е.
Риска, освен с данъчните е, че ако сделката бъде атакувана в съда и по някаква причина развалена другата страна може да ти върне "данъчната оценка" вместо реално платената цена.
Разбира се, адвокатите правят разни номера и уж си подсигурен, ама ставаш удобен за изнудване най-малкото от данъчните служби и държавата ако се стигне до съд.
Re: стъпки и процедури при покупката на имот
16-10-2010 - 10:16:15
avatar
Quote
alana
Темата започна обещаващо, но неизвестно защо се оказа поредната използвана за лични нападки. Ами спрете вече. Не разбрахте ли, че вечното противопоставяне клиент-брокер не е в полза на нито една от двете страна.
И да използвам темата, за да задам въпрос по същество. Какви са рисковете за купувача при сключване на сделката по данъчна оценка и редовна практика ли е това?

Дори много редовна практика,но не Ви съветвам...Защото спестявате някоя и друга хилядарка,но иначе при реална цена си гарантирате спокойствието...Алабалистиките в Нотариалния акт от рода на-При евентуална евикция , то купувачът има право да получи обратно платената цена плюс неустойка в размер на ...... -са несъстоятелни,поради факта,че доста често реалната цена ,надминава близо 2 пъти дан. оценка...Никой съд не би приел такава неустойка...Да не говорим,че подлежите на съдебно преследване от данъчните власти...
Re: стъпки и процедури при покупката на имот
16-10-2010 - 11:35:23
Това обаче няма нищо общо със НЕРАЗБИРАНЕТО ТИ как трябва да бъдат нещата и как неминуемо ЩЕ БЪДАТ ( -------------------------
На това му викам висша форма на комплексарщина , да имаш наглостта да кажеш "как ТРЯБВА" ДА БЪДАТ" , кой си ти ? Бих се опитал да те разбера , ако говореше за нещо познато за теб , ама ти тук си лаик. Последният ти пост също показва тотално неразбиране на нашата работа при все, че доста подробно ти обяснявах , както се казва "Ти му думаш Куме Иване, то търчи".........
Re: стъпки и процедури при покупката на имот
16-10-2010 - 12:21:25
Дичо ти си нещо като партиен активист на 09.09.1989- пламенно вярващ в правотата си и светлото бъдеще... Живей в твойта си реалност до безкрай, но уж претендираш че си умно момче, шеф , едно-друго, а не сцепваш че рано или късно пазара ще се регулира и ще възприеме правилата които са се наложили по белия свят.
Агресивния ти подход ясно очертава разклатени нерви и неувереност в собствените тези. Говори за моите комплекси с личния си лекар, може да ти назначи лечение.

И НАЙ-ВАЖНОТО!!!!

Прочети в собтвената си лицемерна тема какво НАИСТИНА искат хората и сам ще се сетиш какво ще стане и какво неsmiling smiley

Поздрави, бъди здрав и звънни на личния за каквото говорихме smiling smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-10-16 12:42 от Kom_Emine.
Re: стъпки и процедури при покупката на имот
18-10-2010 - 18:26:46
Kom_Emine, няма как да се засегна от твоите определения и въпреки , че си непреклонен и не искаш да научиш нещо от някой, чиято работа е това, понеже съм известен с добротата си, за последен път ще се опитам да ти обясня кротко . Разбира се, че не всичко е идеално в нашата работа, разбира се, че в нея работят най - различни хора, разбира се, че може и по-добре, въпросът е кой може да раздава акъл, от каква позиция и с какъв тон. Самият факт, че ти самият си брокерствал /както сам сподели/, без това да ти е работата, говори, че не е чудно как по време на бума всички администраторки и тасиметрови шофьори по морето се правеха на брокери, е как искаш в нашата работа да работят само специалисти ?! Основните неща, които тук се обсъждат с години са две - размера на комисиона и отговорностите на брокера. По въпроса с комисиона не възнамерявам да кажа каквото и да било, защото за мен е непонятно и по комунистически да се гледа в канчето на другите, аз не го правя, не допускам и та да го правиш с мен, моето заплащане не е твоя работа, има си данъчни за това да проверят дали си плащам данъците, а не колко съм изкарал. По въпроса с отговорностите ще ти кажа следното - тотално неразбиране на това що е то "посредник" показва факта, че искаш някакви така и неуточнени отговорности от нас /не си едниствен/, все едно да търсиш отговорност от кръстника на сватбата си за разпадналия ти се брак. И тъй като за мен нещата са простички и ясни, не проумявам напъните на хора, претендиращи за нормална доза интелигентност, не ми се връзва някак. Бъди здрав и някой ден кажи какво работиш, да ти светна какво да промениш.
Re: стъпки и процедури при покупката на имот
31-10-2010 - 06:04:59
Привет,

Ако се филтрират личните нападки, някои много интересни неща се изписаха в тази тема. Аз като бъдещ купувач и продавач бих искал да знам какви са процедурите, хронологично и подробно, и от какво един потенциален купувач (а в друга тема, продавач) да се пази. Такъв постинг е лесно да напише всеки от вас (въпрос е на желание), защото знете подробностите от пазара и в крайна сметка това работите. Това биха искали да намерят хората които влизат тук, освен редовните посетители.

След като прочетох темата си мисля, че никой нормален човек няма да каже, че брокерите не заслужават комисионна. Проблема в дискусиите идва в това, че не е ясно точно за какво се плаща. Не смятам за нормално някой да иска 3% за запознанство без поемане на никаква отговорност при сделката. Аз, като купувач примерно, искам да съм сиурен, че всички документи са проверени колкото пъти трябва, и мога да бъда сигурен, че няма да има документални проблеми. Това е работа на брокера. За това му плащам. Подписването на някакъв правно невалиден документ (ПД), не изчерпва работата на брокера.

Другия проблем за които колегата спомена по-горе - един брокер да работи за двете страни е абсурдно. Съжалявам, но в нормалните страни на които толкова искаме да приличаме, купувача дори не се вижда с продавача. Брокера на купувача "преговаря" с продавача и неговия брокер по параметрите зададени му от купувача. Така, интереса е защитен и на четирите страни. Така трябва да стане и у нас.

Другото - брокерски ценз се дава само след доста учене, явяване и взимане на стандартизиран и труден изпит. Лиценза също се и отнема. М/у другото не съм брокер - имам познати приятели такива.

Да ви кажа честно, човек страх да го хване да купи/продаде нещо ако се зачете по форумите у нас smiling smiley

Явор
Re: стъпки и процедури при покупката на имот
31-10-2010 - 08:05:19
avatar
Quote
Yavor@


Другия проблем за които колегата спомена по-горе - един брокер да работи за двете страни е абсурдно. Съжалявам, но в нормалните страни на които толкова искаме да приличаме, купувача дори не се вижда с продавача. Брокера на купувача "преговаря" с продавача и неговия брокер по параметрите зададени му от купувача. Така, интереса е защитен и на четирите страни. Така трябва да стане и у нас.

...

Да ви кажа честно, човек страх да го хване да купи/продаде нещо ако се зачете по форумите у нас smiling smiley

За всичко си има цака smiling smiley щом като брокера се натиска да е за двете страни, няма проблем, смяташ си 6-700 лв за адвокат + комисионната на брокера. и при пазарлъка искаш отстъпка здрава поне 2000 евро повече. ако не стане търсиш друга фирма или друг имот.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход