Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Re: Защо агенциите не обявяват точните адреси?
21-09-2010 - 22:28:02
Quote
Перловец
Quote
bibise
Quote
Перловец
Quote
bibise
Quote
dedepene
Всичките "брокерски" теми са се превърнали в "книга за оплаквания", но нека да поразсъждаваме фокусирано тук - защо всъщност агенциите се свенят да посочват точните адреси на предлагани от тях имоти? Бърз преглед на обявите показва, че не повче от 10тина % от обявите имат точни координати, като това важи за продажби, наеми, търговски или жилищни. Защо?

Първият който спомене страх от "прескачане на брокера" според мен не е прав, защото нищо не ми пречи да отида на оглед на обява без адрес и след това да се върна, да разпитвам съседите за собственика и да се опитвам да си играя на "прескочи брокер", така че не е това. Защо тогава?

Защо не слагат адресите?

Защото това им е най - ценната информация.И това им е " работата " в момента - да водят клиента на оглед.

Ако най - ценното в една АНИ , беше това да обслужат клиента по най - добрия начин.Ако правеха така , че да защитават по най - добрия начин интереса на клиента си.Ако работейки по една сделка , гарантираха истинноста и във времето.Ако бяха професионалисти.То тогава адреса на имота , щеше да е най - маловажната информация.

Но това не е така.

Според мен ние трябва дя търсим АНИ , да ни усигури " чиста " сделка а не да ни дава адреса.


Защо не четеш предишни мнения, а повтаряш глупостите на хора,които НИКОГА не са купували или продавали имот?!"Истинността във времето...":] И до кога Бай Ганьовците и Андрешковци в тази държава няма да проумеят,че информацията е една от най-скъпите стоки?!Или никога не гледате телевизия и не слушате радио?!Папагали...Точно заради споменатите"митични" герои не се публикуват...Заради спокойствието на продавачите-за да не плъпнат знайни и незнайни "купувачи" с "предложения"... Лично аз съм имал случай да ми звънят на вратата такива...цървули и да ми казват-абе ти искаш ..80000 ..ама аз имам 50000,ама КЕШ:] Чули ,че цените падат,та ...жабата си вдигнала...гьола и дошла в София...

А ти господин АНИ как ще реагираш ако купиш имот , който агенцията е проверила.Но се оказва , че има тежест - ипотека , незаличена и неизплатена.Агенцията не и пука , че не са си свършили работата.Направо ме разкараха от офиса си , връщайки се да им търся отговорност.И въпреки всичко , досега съм бил адски коректен към АНИ.Но не и от тук нататък.При следваща сделка , непрофесионалистите наречени АНИ , ще бъдат елеминирани.И то точна заради представители като теб - заядливи и некомпетентни .......................

Ако ти дойдеш при мен.Няма да е ценно , дали мога да ти нарежа , кантирам и сглобя кухнята - защото това може да ти го направи и Пешо майстора.Ценното е съветите който ще ти дам - във функциалноста на кухнятя , дизайна който ще ти предложа , предложенията които ще ти направя относно използваните материали.А адреса на Пешо майстора , ще ти го дам още при влизането при мен.Ходи ако искаш при него и се оправяй.


Прав се оказах...Никога не си купувал или продавал...Ако беше,щеше да знаеш някои неща и да не пишеш други...Или си попаднал на някакви измекяри...А аз няма да дойда при теб...Не работя с дребни търговци...

Откъде знаеш дали съм дребен или едър.И понеже е интернет пространсво , ще си трая - тук всеки може да е велик.Но ако ти беше наистина професионалист в областа си , щеше да си запознат и със свързаните с твоя бизнес.И щеше да знаеш , че качествено обслужване и качествена мебел НЕ СЕ ТЪРСЯТ при големите.Нито Айко , нито Лабиринт , Арон и т.н. могат да ти предложат добрата стока и обслужване.Съвсем дребните също.Къде е истината - сети се сам.
Re: Защо агенциите не обявяват точните адреси?
21-09-2010 - 22:44:41
Quote
dicho
А, и друго, имот, който се продава от приятел, е обявен от агенция на двойна цена. На въпроса защо, отговора - и ние трябва нещо да ядем.
-----------
Някоя друга простотия да измислиш ? Прав е човека, нека се придържаме към темата. А това, че след като брокер ти е показал имота, пък след това се оказва, че имате общ приятел със собственика нищо, ама съвсем нищо не означава. А ти щом питаш дали брокера получава процент от сделката, значи си съвсем бос. Виж нещо по темата ако имаш да питаш / ама да питаш, не да казваш/, питай.

Там е работата, че не е простотия.
Също така моля най-покорно да ми бъде обяснено къде отиват тези 3%, които следва да платя на брокера.
Re: Защо агенциите не обявяват точните адреси?
21-09-2010 - 22:52:03
avatar
Quote
goro
Малко извън темата и от ежедневието...

Миналата седмица се пребирам - гости... От дума на дума... подхвърлям, че клиента ХХХ е оставил днес на един от колегите 300е бакшиш!
- 300 ЕВРО? - ококорва се "малката".
- Да - отвръщам - но са му останали сто и няколко, щото е имал заръката да ми купи една бутилка дом периньон - сигурно е чул, че го пия, пък рядко си го купувам... smiling smiley
- Ма... 300 ЕВРО? - продължава да е възмутена моята гостенка - аз трябва да работя седмица и половина!
- Има и такива хора - казвам и после разговора се отплесва на другаде...

С ХХХ си говорих около 30 минути в офиса за имот който му предлагал - да речем - "комшията" и за др...
После обядвахме долу в ресторанта за моя сметка (40- евро).
После дойде колегата и ги изпратих да видят 1 нещо, колкото да не е хич...

Знам, че за момента ХХХ няма да купи нищо, но някой ден със сигурност ще ми се обади... Знам също, че не искаше да ми остане длъжен до този "някой" ден за ... разговора... Не за обяда. Има и такива хора.
Пък тука разни отворковци ми разказват вица, че най-ценното което съм продавал било "адреса"!!!

Много хубаво, само дето в България такива работи като почерпка с обяд няма. Тук има неща като "имате ли стационарен, че на мобилния ми е скъпо да ви се обаждам", "може ли да ме заведете на огледа с вашата кола" и т.н. И размисли от рода на "Знам, че за момента ХХХ няма да купи нищо, но някой ден със сигурност ще ми се обади... " изобщо не важат за нашите брокери (и за българите изобщо) - целта е да се вземе комисионната...

Ей затова и аз мисля, че най-ценното нещо за продаване е адреса.
Re: Защо агенциите не обявяват точните адреси?
21-09-2010 - 22:57:46
Quote

"имате ли стационарен, че на мобилния ми е скъпо да ви се обаждам", "може ли да ме заведете на огледа с вашата кола"

О, тези "дреболии" въобще не ги споменавам, редовно се сблъсквам с подобно отношение на кокошкари.....
Re: Защо агенциите не обявяват точните адреси?
22-09-2010 - 08:20:48
Quote
kalin72
Quote

"имате ли стационарен, че на мобилния ми е скъпо да ви се обаждам", "може ли да ме заведете на огледа с вашата кола"

О, тези "дреболии" въобще не ги споменавам, редовно се сблъсквам с подобно отношение на кокошкари.....

Я гледай ти! Тука едни баровци, дето не им пука от сметките за телефон и бензин, ако трябва друг да ги плати!!! Само от комисионните!
Пък тез бльокери, не стига, че искат тлъсти комисионни ами и едни стиснати, стиснати... Кокошкари!


Злостурчо,

да не си помислиш, че всички са ХХХ? 0-лите човек се учи да ги различава и не на обяд ги кани, ами преди да им каже "добър ден" и "адреса" - им показва вратата.
Няма как да се съглася и с (и за българите изобщо) - целта е да се вземе комисионната... Щото хем познавам някой и друг българин все още, хем знам, че "целта не е да се вземе само комисионната" единствено!

Вярно е, че до такава истеричност нещата са доведени единствено в Бг и вероятно в по-голямата част от бившия соц. лагер...
Един случай!
Преди година, поръчах и купих през интернет от чужбина разни дреболии за деца от училището на сина. Гърците си ги платиха преди още да е дошла поръчката, някои - когато си я получаваха. От 4 деца (негърци - небългари и от бившия соц лагер) 3 все още нито поръчката са си платили, нито са се появили да кажат, че нямат пари... пък и то едни пари -11 евро на човек заедно с доставката... Някои даже училището вече смениха...
И не става въпрос за бедност... За манталитет става въпрос - това е поведението на родителите им!

Не знам как се формира подобно отношение и такова НЕЗАЧИТАНЕ НА ДРУГИЯ последните 20 години. (А може би и повече години? - сещам се за бай ганювото "имал си бол пари платил си" )
Понякога ми се ще да мисля, че това е резултат главно на неолайнярската политика последните години пропагандираща дарвинистичен антагонизъм и с единствено верую - мамона! Без съпричастност, без състрадание, без етика, без правила, без Бог!
Парата - универсален измерител на всичко!!!
Само, че по света не е така.
Света, който не е преставал да живее в капитализма е "имунизиран" в някаква степен срещу подобна нелепост. Единствено на бившия соц-труженик и днешен капиталист му се привижда там, където става въпрос за елементарна справедливост и човещина, социализъм и комунизъм! И гледаш, как нашия българин-капиталист обвинява в социализъм гръци, френци, немци и пр... Станал по-католик и от папата!!!

Незачитането на другия нарича кокошкар нормалния човек, който си прави сметката и пести от разговорите по-мобилен телефон...
Незачитането на другия, на неговия труд (колкото и да е той!) стига в този форум до дълбокомислени Додо-Злостурковски скудоумия от рода на "Той е длъжен, като му се обадя по телефона да ми каже всичко, вкл. и адреса. На него му плаща продавача за да ми свърши работа на мен!"

Слава Богу, не всички българи и не всички от соц.лагера са прокажени!
Буря е. Ще премине!
Re: Защо агенциите не обявяват точните адреси?
22-09-2010 - 09:31:10
bibise , информацията , която имаме за имотите не е само адреса , нещата, които вършим за всяка сделка естествено не е само запознанство, ама ти тези неща няма как да ги знаеш, едно си баба знае, едно си бае. Имам договор за продажба на апратамент в Хиподрума, заведох майка и дъщеря на оглед, след два часа те се върнаха и поискаха да ни прескочат, собственичката ми се обади и отидох веднага, естествено не купиха жилището, следващите двама клиенти направиха същото, само че този път жената се представи като колежка, използувайки името на колежка , която представа си няма и името на агенция, за която само е чувала, собственичката пак ми се обади , оттогава този имот върви само за ч.л., когато се обади клиент за оглед, първо идва в офиса, подписва протокол за оглед, евентуално и посреднически договор, след това го закарвам до адреса, отключвам апартамента, показвам го, отиват си, връщам ключа на собственичката, която чака в кафето до блока и си заминавам. Правя всички тези гимнастики за да предпазя себе си от прескачане и собственичката от измамници, защото тези последните бяха точно такива, това е ежедневие в нашата работа .
------------
.Аз знам.При сделка с имот , наеми си адвокат и си му плащай , след това спи спокойно.
--------------------
За колко случая за измамени от брокери си прочел досега и за колко от адвокати ? И отново повтаряш тази простотия с "Естествено бил измамен , със фалшив документ за тежести , в мафия с общината", сякаш не знаеш, че след брокера има нотариус, има съдия в АВ , че брокера само предоставя документите, не е негова работа да ги проверява, няма пълномощия за това. Ако не знаеш това, ти си абсолютен лаик, ако го знаеш, си поплювко.
Re: Защо агенциите не обявяват точните адреси?
22-09-2010 - 11:09:45
avatar
Goro,
Във

"И размисли от рода на "Знам, че за момента ХХХ няма да купи нищо, но някой ден със сигурност ще ми се обади... " изобщо не важат за нашите брокери (и за българите изобщо) - целта е да се вземе комисионната... "

почервеното трябваше да означава, че услугите в България са на много ниско ниво, сравнено с нормалните държави.
Никой не си прави сметки какво допълнително може да направи за клиента с цел евентуална (но не много сигурна печалба) в бъдеще. Тук бизнеса е основан на правилото - дай да одерем клиента бързо и максимално, пък нататък кавото стане. Примери мога да дам много.
Има и изключения, но не са много, за съжаление.

Останалите ти дрънканици няма да ги коментирам, пак започваш в стил от темата за Гърция, където си много, ама много зле...
Re: Защо агенциите не обявяват точните адреси?
22-09-2010 - 11:20:46
Quote
dicho
bibise , информацията , която имаме за имотите не е само адреса , нещата, които вършим за всяка сделка естествено не е само запознанство, ама ти тези неща няма как да ги знаеш, едно си баба знае, едно си бае.

Извинявай ,че пиша пак , но съм провокиран от нещата които си писал.

Ти прочете ли ми всичките постове.Дори и да не си , един да си прочел , и ако си средно интилигентен , ще установиш , че аз всъщност това твърдя.Имате много информация за сделката и как трябва да протече тя.И това трябва да продавате , а не адреса на имота.Неотричам , че има голяма опасност да бъдете прескочени.Неотричам и това , че трябва да си връзвате гащите.Но да Ви търсим за адреса , а не за професионализма Ви , сти си виновни вие.Тук отварям скоба , че можи и да има сред Вас такива , които се отнасят сериозно към работата си , но в четирите си покупки и множеството наемания , несрещнах такъв.
Re: Защо агенциите не обявяват точните адреси?
22-09-2010 - 11:41:16
Quote
dicho

.Аз знам.При сделка с имот , наеми си адвокат и си му плащай , след това спи спокойно.
--------------------
За колко случая за измамени от брокери си прочел досега и за колко от адвокати ? И отново повтаряш тази простотия с "Естествено бил измамен , със фалшив документ за тежести , в мафия с общината", сякаш не знаеш, че след брокера има нотариус, има съдия в АВ , че брокера само предоставя документите, не е негова работа да ги проверява, няма пълномощия за това. Ако не знаеш това, ти си абсолютен лаик, ако го знаеш, си поплювко.

Тук пак местиш фокуса , към други лица.Хубаво е , че браниш реномето на бранша си.Но пред мен никога не ще успееш, няма да успееш и с много други.Разходи се из форума и ми дай положително отношение към вашата работа , но не от колега , а от клиент.И недей да търсиш едно или две - дай масовото мнение.Ако примерно в сайта на фирмата ми имаше , толкова много отрицателни мнения - щях да се замисля какво да промена.Вярно е че тук говорим за много фирми не за една , но негативното отношение е факт.

А по конкретния случай.Да АНИ нямат оторизация , да проверява документа.Но тя е тази , която го вади.Това е едно от техните задължения.Нотариуса неможем да го виним - той получава документ , с печат на общината и всичко останало - за него той е валиден.Не е длъжен нотариуса , да ходи в общината (или агенция по вписвания - всъщност незнам , не ми е работа) и да проверява.Истината в случая е , че продавача и Ани са знаели за незаличената ипотека.И са решили , имайки човек в малката община , да прецакат купувача.Направи ли са го.Не ги съдих по две причини - времето което щях да си загубя , и почти безболезненото решение на проблема.
Re: Защо агенциите не обявяват точните адреси?
22-09-2010 - 11:57:08
goro, извинявам се, но точно това, което съм написал по-горе за телефона и колата, е признак на кокошкарство, на стиснатост, не на икономия. Щото аз, заради икономия, съм на телефонен план, който включва безплатни разговори към всички оператори. Да, плащам повече месечна такса, но съм спокоен, че имам минути, и не издребнявам, пускайки стрелички, както много хора правят....
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход