Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Защо агенциите не обявяват точните адреси?

Публикувано от dedepene 
Re: Защо агенциите не обявяват точните адреси?
11-10-2010 - 09:46:16
Quote
dicho
да откажете хората
-------------
Ти ли си "хората", а блонди фло ? Смешко.

Куха лейко,аз въобще не ползвам търчи-лъжи агенти!Тъпанар смотан!
Re: Защо агенциите не обявяват точните адреси?
11-10-2010 - 10:25:47
Има немалко случаи, в които за да не се "набута" с някой лев комисионна продавача прави сделка сам. Нито е невъзможно, нито е толкова сложно и трудно. За разлика от доматите на пазара обаче, където като продавач можеш да хвърлиш едно око на съседните сергии и да свериш цената, тук не можеш. Може да си гледаш обяви, средни цени и т. н., но това няма да ти даде точна представа. Няма да ти даде представа и за търсенето в района. Много възможно след като ти писне от огледи на висока цена да отидеш в другата крайност и да продадеш под пазарната и то доста. Нагледал съм се на такива случаи. "Ама е без посредник". Това звучи гордо, но не винаги! Аз бих избрал варианта да работя с агенция и по-точно с конкретен брокер, на когото мога да имим доверие за всичките тези неща.
Re: Защо агенциите не обявяват точните адреси?
11-10-2010 - 11:00:38
А дали брокера не е заинтересован да го пусне на по ниска цена и да си вземе комисиона по-бързо? Дали ще посъветва продавача адекватно за възможността да се продаде? А къде ще рекламира имота и защо продавача сам да не си пусне реклама там?

Ако е имот който не обитавам и нямам време да се занимавам с това разни хора имащи-нямащи пари да ми се мъкнат по огледи, да може би бих ползвал посредник. Иначе не вярвам че друг ще представи имота ми по добре от мен самия.
Re: Защо агенциите не обявяват точните адреси?
11-10-2010 - 12:26:50
Чакайте сега да се разберем: аз по принцип си мислех да ползвам посредник при продажбата. НО точно заради писанията на двама брокери, подсказах за това в какъв контекст са изказванията, аз започнах да се разколебавам.

Защо ме обвинявате мен? Вие брокерите (поне тези които пишат тук) от време на време, в момент в който си изпускате нервите пишете неща, за които може после и да съжалявате, НО фактите са факти.

И Дичо веднъж го е писал това и го бяха разкатали направо в инвестора.
Сега същият начин на мислене го видях черно на бяло и при Имотко.

Всичко друго са празни приказки. Истината е там - написана е черно на бяло. И 100 поста да изпишете след това - все тая.

И друго - че има "брокери" и "брокери" - също е вярно.

Светнахте ми лампичката просто.Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2010-10-11 12:40 от Potential_Buyer.
Re: Защо агенциите не обявяват точните адреси?
11-10-2010 - 13:06:59
Не съм брокер, само за уточнение. Така и не разбрах какво толкова лошо съм казал. Хубаво е да има повече светнати лампички.
Re: Защо агенциите не обявяват точните адреси?
11-10-2010 - 13:15:33
Ей това ме издразни на макс, написано от Имотко:

"Всеки посредник сам си преценява във всеки конкретен случай как да постъпи и като всеки друг търговец си носи риска.
Ако продава гарсониера в Младост-1 с ключ от собственика, който е в Канада, ще продаде на купувач без комисиона на кукуво лято. (тук Имотко е в ролята и на посредник на продавача, но ще ти търси и комисионна от купувача).
Ако продава тристаен в Лозенец от 6 месеца, ще го продаде и без комисиона. Ако реши да не го продаде и не дочака сделка с двойна комисиона, продавачът ще си изтегли офертата и посредникът ще духа супата. Дали може много супа да духа или не, всеки сам си преценява. " (тук Имотко "решава" САМ, дали да "дочака" сделка, от която да одере две кожи. Къде е интересът на продавача?)

Подобни писания съм виждала и от Дичо, но не ми се рови - достатъчно добре го бяха разкритикували тогава в инвестора.

Чак ме карате литерутни анализи да ви пиша за ОЧЕВАДНИ неща и разсъждения.

И веднага се поставих в ситуацията аз да съм продавача: Продавам собствен апартамент без тежести, с А16 и с добри характеристики. Не се лакомя и не желая да го изцедя на максимум, защото съм реалист. Харесала съм си друг апартамент по-голям и т.н. НО защото брокери като Имотко или Дичо си "чакат" САМИ двойната комисионна. А има клиенти, които примерно не желаят да ги дерат, защото вече е на мода "без комисионна от купувача". И примерно аз изпускам апартамента, който съм харесала, защото моят брокер си чакал "двойната комисионна".

Ей за това ще си отварям очите на 100, ако ползвам брокер и ще го следя как и къде ми обявява имота. И веднага ще го шъткам, ако усетя и грам некоректност.

Не съм виновна аз. Вие сте си виновни с коментарите, които самите вие оставяте тук.

После - те клиентите били "глупави", "бедни", "отвратителни", "андрешковки", "злобни" и т.н.
Re: Защо агенциите не обявяват точните адреси?
11-10-2010 - 13:17:53
Добре де, Имотко. Ти не си брокер. Но Дичо си е брокер и е писал подобна схема 1 към 1.

То не е за 1-ви път да го видя това. Просто сега реагирам. Това е.
Re: Защо агенциите не обявяват точните адреси?
11-10-2010 - 13:37:49
Друго което ми прави много лошо впечатление и за съжаление е коментирано многократно. Арогантното отношение на брокерите към техните потенциални клиенти (дори и тук във форума). Ами извинявайте, но който и да е търговец, ако не покаже и "грам" уважение към човека, на когото желае да продаде каквото и да било, за мен не е никакъв професионалист.
Мен в "sales trainings" са ме учили - когато продаваш каквато и да е стока или услуга помни, че винаги първо "продаваш" себе си и после стоката/услугата, която продаваш. Че има 100 хиляди похвати после за продажба е отделен въпрос.

Така че Broki не тръгвай със злоба към мен, защото от злоба не се печелят пари.

И тук не става въпрос за пари, а за това дали ще бъде свършена работата, или аз просто ще потроша много нерви и време в безмислени занимания.Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-10-11 13:39 от Potential_Buyer.
Re: Защо агенциите не обявяват точните адреси?
11-10-2010 - 13:50:36
Би трябвало потенциалните клиенти да са ми благодарни, защото съм им отворил очите от извора.
Не да не търсят брокери, а да внимават какво правят тези брокери. Най-накрая сте ме разбрали.
А за "двете кожи" не е съвсем така, ама нейсе, никога няма да го разберете.
Re: Защо агенциите не обявяват точните адреси?
11-10-2010 - 15:19:37
Potential_Buyer , тук и за , и други колеги сми описвали безброй пъти начинът си на работа, факта, че все още ползваш тази простотия "двоен комисион" показва, че нищо не си разбрала. Да не говорим как се връзвате на тази безогледна лъжа на една известна АНИ - "без комисион от купувача", това отново показва непознаването на основни неща в нашата работа. Няма как да се засегна на твоите писания относно мен, защото за мен е важно, че работя тази работа от 20 г., давам хляб на немалко хора, клиентите ми се множат, толкова. А какво е отношението ми към клиентите няма как да знаеш, затова моля не го коментирай.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход