Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Защо агенциите не обявяват точните адреси?

Публикувано от dedepene 
Re: Защо агенциите не обявяват точните адреси?
28-09-2010 - 19:12:45
avatar
Дичи обясни ми?
Защо се сърдиш за това че съм казал че две крави са ми искали 10 ЛЕВА ЗА ОГЛЕД?

1. Защото в твоята и на Продавача жените вземат по 10 лева на оглед?
2. Женени сте за крави?
3. Просто ей така искаш да се заяждаш ?

Кажи ми с какво предизвиках обидите ти ? За да знам с какво съм наранил крехката ти душица и за в бъдеще да избягвам да правя такива неща?

в твоята фирма вземате ли пари за огледи ?

и Дичо защо казваш че съм прошляк? при положение че имам толкова пари колкото ти не си изкарал през целия си живот?
Наистина не разбирам злобното ти и завистливо отношение ? Съжалявам че не ти върви в бизнеса и в живота... И аз съм женен за Ламя ама не се оплаквам smiling smiley

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!
Re: Защо агенциите не обявяват точните адреси?
28-09-2010 - 23:02:34
Quote
dicho
Модераторите нямат вина нито за нечия простотия, нито за нечие лошо възпитание, но са длъжни да реагират при наличието на такива изкази като "две крави" от прошляци.

"Двете крави" не е виждал два лева на цяло.
Re: Защо агенциите не обявяват точните адреси?
29-09-2010 - 09:29:27
Защо се сърдиш за това че съм казал че две крави са ми искали 10 ЛЕВА ЗА ОГЛЕД?
-----------------
Нищо подобно, кой казва, че се сърдя ? На теб всичко ти е простено, не си виновен. Ти просто няма как да разбереш.
Re: Защо агенциите не обявяват точните адреси?
29-09-2010 - 11:58:40
Защо си разменяте обиди, а не си признаете че всяка професия има и много лоши и много добри представители. Когато свободния пазар отсява лошите, това става бавно, а в случай че самата професия не вижда интереса си да въведе регламентация и да помогне на това отсяване, става още по-бавно и по-мъчително. Аз съм имал случаи в които брокерката ме е водила в жилище, на което тоалетната е в при асансьора (извън жилището), разбира се без да ми каже, така че изгуби времето на 4 души (нейното очевидно не беше толкова скъпо).

И аз съм на мнение, че поне докато не заработят по-добре полицията и съда, публикуването на точния адрес създава рискове и за собствениците и за апартамента. Това публикуване може да стане факт едва след като българското общество се поразвие. В интерес на истината повечето нови строежи се публикуват със снимка на блока, така че лесно могат да бъдат намерени и, следователно, някои адреси вече се публикуват. А и винаги ще има хора, които ще отказват да бъде публикуван адреса на имота, които продават, дори с цената на това да бъде ограничен кръга на купувачите.

Това което ме дразни е, че брокерите упорито твърдят, че могат да работят за двете страни по сделката, след като са повече случаите, когато интересите на двете страни не могат да се представляват от едно лице, поради очевиден конфликт на интереси. Какво ви пречи да се задоволите с процента, който си договорите и да работите с колеги, представляващи другата страна? Винаги използвам брокери, независимо че съм адвокат и че си правя сам някои от проверките. Но искам мой брокер да работи за мен, а не брокера на купувача/продавача. Всички сме заинтересовани да стане сделка. Тази ни заинтерсованост не изглажда автоматично мнoгoбройните противоречия и проблеми, с които е съпътствана една сделка.
Re: Защо агенциите не обявяват точните адреси?
29-09-2010 - 12:33:35
Ако употребявам понякога обидни думи, то винаги е в отговор на нечия простотия, макар да съзнавам, че по този начин падам на нивото на съответния поплювко и се старая да използвам възможно най-милите думи, които знам. Колкото до Вашето твърдение /извън темата тук/, че има "очевиден конфликт на интереси", то този въпрос е дискутиран също многократно тук и се учудвам, че един адвокат може да твърди това. За разлика от Вашите клиенти, нашите не са врагове и имат една и съща цел, нашата работа е да ги накараме да си стиснат ръцете при приемливи за двете страни условия. Ако аз като брокер съм съдействал за това, купувач и продавач да подпишат ПД, това не значи ли, че двете страни са преценили, че интересите им са защитени в максимална степен ? Къде видяхте конфликт на интереси ?
Re: Защо агенциите не обявяват точните адреси?
29-09-2010 - 13:55:26
Дичо, не се правете че, не разбирате. Вашите "безконфликтни" сделки водят до повече клиенти за мен, но това не ми пречи да виждам ясно конфликтите на интереси когато един брокер работи за двете страни по сделката. Случаи, когато такъв конфликт липсва има, но са много малко на брой.

Например, брокерът на продавача премълчава недостатъци на апартамента пред купувача, само за да стане сделка. После му казва, " аз ви заведох и вие гледахте, сам сте си виновен че не сте гледали добре". Това разбира се се прави с хорица, които не са спекуланти, а купуват жилище един или два пъти в живота си. Затова е още по-грозно.
Re: Защо агенциите не обявяват точните адреси?
29-09-2010 - 14:04:24
Ха, ха, ха, я бързо всеки продавач и купувач да си хване по един адвокат, който да ги отвори за всички правни и фактически недостатъци на имота и сделката.
Ако се окаже, че един адвокат не е достатъчен, за да бъде развалена сделката, да се наемат още колкото е необходимо, та работата да не стане. Вие, адвокатите, сте професионално деформирани, затова строителите по времето на бума ви гонеха от офисите си като мръсни котета.
Re: Защо агенциите не обявяват точните адреси?
29-09-2010 - 14:25:01
klara , макар да не сам аз този, който се прави , че не разбира, ще помоля да ми дадете съвет при следния казус :
Мой клиент купувач ми е обявил параметри за имота, който търси, не щеш ли се оказва, че точно такъв имот имам в своято база данни, т.е. продавач ме е наел да му продавам точно такъв имот. Как да постъпя, чии интереси ще наруша, ако го предложа на купувача, стане сделка, от кого и защо да не получа комисион ? А това - "Вашите "безконфликтни" сделки водят до повече клиенти за мен, " е такава измислица, че само някой абсолютен лаик може да се върже на Вашите изсмукани от пръстите "проблеми". Вероятно си мечтаете да стане някога това, няма как да стане адвокате, досега съм прочел безброй пъти за адвокати, участвали в имотна измама и нито веднъж за брокер, участвал в такава, а Вие?Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-09-29 14:56 от dicho.
Re: Защо агенциите не обявяват точните адреси?
30-09-2010 - 16:48:56
Много ви се радвам Дичо и Дедепене. чудесни сте. Мечтата ми за компетентност, почтеност, логика. Значи адвокатите са професионално деформирани и участват в измами, а брокерите са ангелчета невинни, не са професионално деформирани и изобщо изглежда са каймак на обществото! Вие не можете дори една дискусия да водите. Жалки сте. Арогантни и некомпетентни. Не заслужавате усилията да се говори с вас. Но сте добри да увъртате и да обиждате. Е, добре, продължавайте, но сами.
Re: Защо агенциите не обявяват точните адреси?
30-09-2010 - 17:50:39
avatar
Klara не си прав/а -напротив заслужават да водят дискусия, но само с такива като мен... на тяхната простотия,да им се отвръща с двойно по голяма smiling smiley Остави ги тези екземпляри на мен.. аз се забавлявам и разтоварвам докато си мерим пишките по форумите smiling smiley
А те се пенят и злобеят на воля... каквото повикало такова се обадило smiling smiley

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход