Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

...и пак за брокерите и професионализма

Публикувано от elline 
Re: ...и пак за брокерите и професионализма
17-09-2010 - 00:29:28
Мале леле почна се с епитетите.
Според мен най добре е да се предлагат имотите по един и същ начин с упоменати кв. чжп и общи части. Естествено че общите части не са без пари. Но ако аз обявя старо строителство с изчислени квадрати на база на общите части и сервизните помещения какво става? Като дойде клиента по акт не пише такива квадрати. Иначе гарсониера с 45кв. чжп излиза долу горе 62 с общите части. В момента живея в апартамент от 85 кв чжп и имам 32 кв. сервизни помещения, ами общите части... Цената на кв става супер нали? Затова е коректно брокерите да предоставят и такава информация.

dicho, интересува ме светлата площ и малко брокери имат представа колко е, защото при огледи виждам голяма стая с прилична кухня и две спални от по 10.75кв. и 11 и нещо другата и др. Нали се сещаш че новото строителсво е 3 метра от тухла до тухла, като се сложи картона и статнало 2.90м на 3 и малко. Е кво да сложиш в тая спалня, като то въздух няма. Плащаш за голяма стая с кухня и два "килера". И така два месеца почти всеки ден и само от една агенция ми дадоха размери. Голяма разходка беше. Накрая си взех от строител, но той ми каза да 3 метра е по едната страна, но най-малката ти стая е 5.6 м. Затова ме интересува и това. Спестяват се много време и пари. Част от тези парите можех да ги дам на брокер като персонална премия, ама не се намери толкова подготвен. Ако погледнеш обявите купува има такива с изискване от минимум 3.4 метра от стена до стена.
Ако ти си брокер пробвай, предложи на купувачите пълна информация, преизчислена за различни имоти за да сравняват ябълка с ябълка а не с диня. Ще се учудиш какво може да прави полученото доверие.
Re: ...и пак за брокерите и професионализма
17-09-2010 - 03:43:54
Quote
elline
Доколкото знам, безработен е този, който е напуснал, или е бил освободен от работа. Най-вероятно терминът е олицетворение на твоя живот. Аз просто не работя, никога не съм работила и никога няма да работя. ...


...Утре този същия миризливко, ако ви дойде с капаро, може и свирка да му направите. Нищо чудно да сте я докарали там. Слуги сте, приятелче, просяци, факт е, приеми го.

Оппа... Докъде стигнах, да "защитавам" брокерите на НИ... Ще прескоча формалностите и ще пиша на "ти" (така си общуваме тук). Та...виж ся... и на мен не ми харесва начина, по който се представят НИ в БГ (квадратури, общи части, алабализми и пр.), както и много други неща , но както се казва "тва е положението како Сийке, take it or leave it". Ако искаш нещо, се съобразяваш с реалността, иначе просто не го искаш, ама да си го изкарваш на двама съфорумци, някак си не е сериозно.

Щом ти остават 20+ годинки до менопауза, значи си младо момиче, горещо ти пожелавам да работиш нещо, което да те увлича и да ти е интересно, че иначе е голяма скука, всичко друго омръзва. Каквото и да имаш в момента, имайки предвид възрастта ти и годинките, които ти остават (да си жива и здрава), повярвай ми, може да ти се наложи да бачкаш не само каквото ти харесва, ами и каквото ти се наложи (свирки и пр.), няма нищо сигурно на този свят (голям к*р лапни, голяма дума не казвай), а ако нямаш професия и/или сериозни умения, в един момент и свирките не вършат работа (извинявам се за езика, но виждам, че нещо няма свян в тази област и при теб).

А, като влезеш в един форум, вземи, че чети известно време, виж кой какво, как и тогава "изхвърляй мнения", ама нали си младо момиче, има време да се научиш, важното е да имаш желание. Не, че правилото тук се спазва, но Интернет форумите са предимно за размяна на инфо и мнения... Ае, жива и здрава *drink1*
Re: ...и пак за брокерите и професионализма
17-09-2010 - 09:52:49
Има и една народна приказка по този повод.

КОГАТО КАРТАТА И ТЕРЕНЪТ НЕ СЪВПАДАТ, ВЯРВАЙТЕ НА ТЕРЕНА.
Стара военна аксиома
Re: ...и пак за брокерите и професионализма
17-09-2010 - 10:18:23
kris66, ще продължаваме ли да се въртим в кръг ? Според мен няма смисъл. Като те интересува светлата площ, ходи си с ролетката по огледи, както правят някои клиенти, които за разлика от теб са наясно, че изключително малък процент от купувачите се интересуват от точните размери на стаите, но не очаквай брокерите да го правят, по вече обяснени ти причини. Безброй пъти тук е обяснявано и това, че в рекламата няма как да се опише всичко, там се казва най- важното, ама не според твоите критерии за важно, а според нашият опит и практика. Явно не можеш да схванеш най -важното , което за хиляден път ще кажа - няма цена на кв м !!!! Такава цена е измислена и се предоставя в сайтовете само да може потенциалните купувачи да погледнат примерното движение на цените, реалността, а когато човек реши да купува, важните неща също са описвани хиляди пъти тук, но те не включват такъв термин "цена на кв м".
Re: ...и пак за брокерите и професионализма
17-09-2010 - 10:22:42
Ле-ле, ле-ле, Елино моме, ти си по-каруцарка от каруцарите ! Ако някой ти каже , че си умничка на мама, кажи му да се застреля !
Re: ...и пак за брокерите и професионализма
17-09-2010 - 10:35:06
Мерси за подкрепата, оставете я каката, да е жива и здрава, акъл ще й дойде, а ако не й дойде, нито ще е първата без акъл, нито последната.
Светлата площ по новите строежи може да я има като таблица на одобрения проект горе вдясно на всеки лист /по обекти за съответния етаж/, ако архитекта си е направил труда да я сметне. Виждал съм го няколко пъти.
По мое мнение цената на кв.м. е ориентир, който поне в България засега се наложи като за бърз начин да се придобие представа дали нещо ни е по джоба или не, както и за сравнение между сходни оферти. Оттук следва вече подробно разучаване на всяка една оферта, и в тоя процес цената на кв.м. вече няма такова голямо значение, каквото й се отдава.
Re: ...и пак за брокерите и професионализма
17-09-2010 - 15:04:20
Quote
elline
Обяснявам, защото май е забравил къде му е мястото- в стаичката на обслужващия персонал, там където държат парцалите. Та да му напомня, че май много се е взел насериозно просякът...Ти, Светльо, не бъди сигурен, че с това държание имот няма да купя. Само да му кажа " Купувам, мухльо". Ще ми отговори" благодаря ви, че ми казахте мухльо". А може и хоро да заиграе, нали е със здрави селски корени. Къде да си избият гнева от ежедневно унизяваното си достойнство, или липсата на такова, тук, разбира се. Ако има още желаещи просяци, да заповядат. Ще им отговоря подобаващо.

Това съм го пропуснал eye popping smiley. Като кажеш "Купувам мухльо" ще трябва да извадиш и парички. Ама истински, не като тия дето ги развяваш тук. Да е жива и здрава кратуната, дето те издържа, че ако нещо го сполети ще трябва да се връщаш на предишната си месторабота на околовръстното.
Re: ...и пак за брокерите и професионализма
17-09-2010 - 17:35:52
От Явлена сериозни ли са? Говорих с една брокерка, хареса ми...но това на първо четене все пак.
Re: ...и пак за брокерите и професионализма
17-09-2010 - 20:12:30
Елинке, мислих, мислих, па накрая реших, че си абсолютно права да не работиш по две причини :
1. Виж ме мене - след толкова години работа едни пари и една хубост ми останаха, какъве смисъла се питам ?!
2. Маймуните са станали хора работейки, ма ти па като не щеш работиш........
Re: ...и пак за брокерите и професионализма
17-09-2010 - 21:39:08
Щом ги избираш, като че ли ще се жениш за тях, гледай някой брокер да ти хареса, дали от Явлена, дали от Мавлена, няма значение.
Мани я брокерката.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход