Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

чии интереси защитават брокерите

Публикувано от въпросец 
Re: чии интереси защитават брокерите
12-08-2010 - 20:27:43
Ей ама вие още ли сте в този безмислен спор?

Ето ще ви дам 2 примера от опитът ми с брокер на НИ:

1. Търся си място за еднофамилна къща, като вече съм се спрял на населеното място и съм ограничил търсенето до идеалният му център. Точно 1 седмица в сайтовете на имоти.бг и хоп ето го моето местенце. Обаждам се на брокерката, получавам точни координати и описание. Правя си разни др. проучвания. Взимам си билет за аероплана и си правя среща със същата брокерка в деня на пристигането ми. Видях имота и вече знаех че това е нашето място, но отидох и на още 2 огледа е така да видя какво се предлага. На следващия ден сключих предварителен договор и тъй като нямам свой брокер взех че си наех адвокат, специалист в областа. Той свърши работата си професионално и бързо. Адвоката любезно, но твърдо отклони предложеният ни служебен нотариос и изповядахме сделката при негов човек. Плащане 100% по банков път. И всичко това точно за една седмица.
Е, какво да кажа? Има ли от какво да съм недоволен? Няма, защото съм напълно удовлетворен от крайния резултат.
*write**drink1*

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Re: чии интереси защитават брокерите
12-08-2010 - 20:32:23
Quote
dicho
Вие как определихте вашата комисионна? Защо да е 3%, а не 0.3%?
---------------------
Защото така сме преценили и нито е твоя работа, нито си капацитет, пред който да обясняваме защо така сме решили.
tino76,това - "значи според дичката и проверките не са работа на брокера " къде го прочете злобчо ?
"българският брокер е див балкански субект " - после ще казвате, че съм дразнител, че обиждам, четеш ли това, което пишеш ? Или смяташ, че ние сме такива, а ти - не ?! Ти си озлобен неудачник.

ми чети си писанията ве мен, аз ли да ти обяснявам, да не сме в училище.
Що се касае до комисионната - еми ще обясняваш как няма като искаш да ти дам няколко хиляди трябва не само да обясняваш ами и да си много убедителен щото пак казвам за една препрочетена обява от вестника и за някакви смешни проверки е напълно безсмислено да се дават пари. Аз писах в кои случаи има полза от брокера/агента/посредника или каквито и там синоними да се използват. За обикновени сделки си е чиста загуба на средства.
Всеки от изброените професионалисти - адвокат или нотариус има застраховки проф. отг., които покриват определени рискове. Ползата от това, е че ако настъпят някакви вреди за клиента в резултат на адвокатска небрежност , примерно, щетите се покриват от застрахователя директно без дела, а той от своя страна завежда обратен иск срещу адвоката. Така клиентът си спестява ходене по мъки и безконечни дела с десетилетия. Ама ходи обяснявай на хора с втори клас....
Анонимен потребител
Re: чии интереси защитават брокерите
12-08-2010 - 20:48:58
Хората за добро или за лошо са различни.
Едни са добри в дадена дейност, други не чак толкова, едни са отговорни, друга не.

Една фирма или организация не може да си позволи качеството на продукта, който предлага да зависи в голяма степен от това кой го е произвел. Затова има производствени практики, технологии и т.н.
Спазването на технологията и практиките гарантира, че качеството на крайния продукт не е зависимо от конкретния субект, който го произвежда.
Re: чии интереси защитават брокерите
12-08-2010 - 21:23:32
avatar
Quote
Тинки Уинки
Една фирма или организация не може да си позволи качеството на продукта, който предлага да зависи в голяма степен от това кой го е произвел. Затова има производствени практики, технологии и т.н.
Спазването на технологията и практиките гарантира, че качеството на крайния продукт не е зависимо от конкретния субект, който го произвежда.

Тинки, малко заводско се получава сякаш, но е така.
Брокера е само едно звено от целия технологичен процес.
В процеса са включени и адвоката на агенцията, нотариуса (все хора с опит).
Сделките с кредит са поставени "под лупа" и от банката кредитор (още една доза сигурност).
Една агенция няма интерес "да претупа" една сделка, защото всяка фирма пази името си и държи да се утвърди на пазара, като запазена марка.
Re: чии интереси защитават брокерите
12-08-2010 - 21:28:06
Тинки, правиш ли разлика между производителя ,собственика на жилището и посредника по сделката ? За фалшив нот. акт кой е отговорен, за прикрити недостатъци на жилището кой е отговорен, за това, че десетки пъти съм стоял като изтукан по един час вкл. в събота и неделя и клиента не идва и не си вдига телефона кой е отговорен ? Мога да изброя десетки случаи на прости, тъпи, незнаещи какво искат клиенти, на хора, които искат само да се разхождат, но това не ми дава право да казвам, че всички са идиоти, нали ? Не го и правя. За разлика от вас. Да съм надничал в твоето канче и да съм казвал, че взимаш малко или много ? За разлика от вас. Да съм коментирал нечие образование ? За разлика от вас.
Анонимен потребител
Re: чии интереси защитават брокерите
12-08-2010 - 21:32:29
Проблемът е, че аз не виждам при АНИ и брокерите в частност някаква технология или добри практики, които се спазват.
От доста време апелирам всяка АНИ да си изработи един въпросник и всеки имот да бъде описан по него. А не за имота дето Иван му снел описанието да се знае колко е квадратурата, а за този описан от Драган да не се знае. За Иван 2-ри етаж да значи едно нещо, за Драган друго. Не може информацията за имота да е в главата на някой брокер и като се обадиш да не могат да ти обяснят нищо, защото колегата го нямало.

Ясно е, че доста хора участват при процеса на покупко-продажба, но не може един от участниците да се усланя на това че другите един вид ще го "покрият".
Re: чии интереси защитават брокерите
12-08-2010 - 21:34:00
tino76 , твоите писания ли да чета бе неудачнико ? Твоите, дето се държиш като олимпийски шампион, а не си, дето едва ли имаш и две сделки през живота си , от теб ли акъл да взема ? И друг път съм го писал, заради теб ще повторя - за 20 г. по една сделка на година да съм правил, по една подробност от сделка да съм научил, пак знам повече от теб, ти ли ще ме учиш и ще кажеш колко пари да получавам ?! Недоучило злобно човече си ти. Уточнявам - недоучило, защото доколкото разбирам се пъчиш с висше образование /макар да не знаеш моето/, а това млади момко ти дава определени знания в определена област, но не ти дава обща култура, интелект и възпитание. Както е видно.
Re: чии интереси защитават брокерите
12-08-2010 - 22:10:07
Тинки, ти в АНИ влизал ли си някога ? Вероятно не, иначе щеше да знаеш, че офертите са прилежно описани и подредени и всеки брокер има достъп до тях. Какъв въпросник те гони ? Друг е въпросът, че няма как един човек да знае всичките триста имота, които например рекламира моята АНИ, ти познаваш ли такъв ? Ние не можем ли да излизаме в отпуск ? Ако личният ти лекар е в отпуск, този, при когото те препраща знае ли всичко за теб ? Колко години още вие ще обръщате всяка тема в място за плюене по нас , докога ще се обясняваме като ученички пред всякакви неудачници защо и какви пари взимаме ? Не може ли тук да се дискутират неща, които биха били полезни на потенциални клиенти, вместо някакъв нещастник да казва, че ще ни беси примерно ? Не ми отговаряш на въпросите, ама хич.
Re: чии интереси защитават брокерите
12-08-2010 - 22:14:18
avatar
Quote
Тинки Уинки
Проблемът е, че аз не виждам при АНИ и брокерите в частност някаква технология или добри практики, които се спазват.

Тинки, гледаш само от едната страна, а това е грешно.
Поработи няколко месеца, като брокер и доста от твоите писания ще ги преосмислиш.
Ще разбереш с колко несигурна стока се работи. Защо все брокерите са Ви виновни.
Вчера намерих купувач на апартамент продаващ се от 5 месеца, представил съм го досега на десетина "кандидат купувачи". През целия период продавачът си държеше твърда цена, нямало е натиск за "компресиране на цената". След 5 месеца и наличие на кешовик готов за сделка, то продавача реши, че щом има купувач, значи той е губещ. Прекрати продажбата окончателно. Купувачът не можеше да повярва на ушите си.
Готино, а?
Анонимен потребител
Re: чии интереси защитават брокерите
12-08-2010 - 22:15:50
Точно поради факта, че попадаш на различни хора като клиенти трябва да имаш изградени практики.
Това че не можеш образно казано да се справиш с клиентите означава че нямаш технология на работа.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход