Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

чии интереси защитават брокерите

Публикувано от въпросец 
Re: чии интереси защитават брокерите
30-07-2010 - 13:11:41
Quote
2010
Quote
дами и господа
Слагай воден знак на снимката - номера на гсм-а...............

Аз слагам воден знак със снимка на Памела Андерсън - много клиенти звънят.............


*ok*
Re: чии интереси защитават брокерите
30-07-2010 - 14:37:28
Quote
dragula
Quote
jores
Quote
dragula
Quote
jores
Не искам да влизам в конфронтация, а излагам гледна точка и нямам нищо против градивна дискусия.
А като цяло пазара последен ще си каже думата.

Поздрави

В тази връзка дали успя проекта на една агенция, която взимаше фиксирана сума за сделка, независимо от стойността на имота.


Аз нямам инфо, въпреки, че ми е интересно какво се случва. Бяха с няколко офиса в няколко града, което си е заявка все пак.



[engimoti.com]
Последно са пуснали оферта на 11.05.2010г.
Мисля, че отговора е очевиден.

Разгледах набързо, има оферти от 29.07.2010 на руската версия, аз лично не мога да кажа успешен ли е или не нямам данни.
Лично ме дразни мотото за спестяването и бакалските сметки, не може това да е водещ фактор, виж ако беше ниво на услугите и освен на думи, и да е реално съчетано с добър PR би стоял добре на пазара.
За успеха на такъв проект водещо е нивото на служителите, лично на мен ми е много трудно, добрите работя за себе си, реално за да се постигне успех трябва да се търси формула с много добър мениджмънт и добри условия вкл. голям обем работа демек да се гони оборот и да няма празни ходове /под 10%/ съчетано с висок процент за консултантите /40% - 60%/.

Поздрави,



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-07-30 15:35 от jores.
Re: чии интереси защитават брокерите
30-07-2010 - 15:01:41
Кафе, разбирам те, когато продавах собственото си жилище ми се случи същото - причината е в човешкия материал, в нашата работа е точно както в твоята - има всякакви хора, мислиш ли този комплексар ASSETION например за по- свестен, възпитан, интелигентен от най-хамавия брокер ? Аз не. Та пак ще кажа - ако ти не си пускаш сам обявата, а се довериш на някой, който да върши това, няма да се занимаваш с нищо, освен да подпишеш договора накрая. Но явно още не сме дорасли да бъдем европейци, ей го , виж какво е написал АКО ИСКАШ НЕЩО ДА ТИ СЕ СВЪРШИ ДОБРЕ , СВЪРШИ СИ ГО САМ !
За съжаление за изтрили милите думички които му написах, но всъщност му благодаря че го има, защото на неговия фон мен ме харесват още повече.
Анонимен потребител
Re: чии интереси защитават брокерите
30-07-2010 - 15:17:47
Quote
dicho
Но явно още не сме дорасли да бъдем европейци, ей го , виж какво е написал АКО ИСКАШ НЕЩО ДА ТИ СЕ СВЪРШИ ДОБРЕ , СВЪРШИ СИ ГО САМ !

Май не си фен на
"Zen and the Art of Motorcycle Maintenance"



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-07-30 15:18 от Тинки Уинки.
Re: чии интереси защитават брокерите
30-07-2010 - 15:32:21
avatar
чии интереси защитават брокерите ?
Брокерите защитават законността на една сделка. При подписването на предварителния договор продавачът и купувачът си уговарят детайлно условията за покупко-продажба с цел успешно финализиране на сделката.
Когато някоя клауза не се харесва на една от страните - не се подписва. Всеки има глава на раменете си.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-07-31 20:29 от TZARS.
Анонимен потребител
Re: чии интереси защитават брокерите
30-07-2010 - 15:37:50
TZARS, и как точно я защитават?

Да кажеш, че нотариусите защитават закоността на една сделка - как да е.
Re: чии интереси защитават брокерите
30-07-2010 - 17:56:19
avatar
Quote
Тинки Уинки
TZARS, и как точно я защитават?

Покупко-продажбата, като технологичен процес включва действия, които трябва да са юридически издържани и във всеки един момент да гарантират сигурността на всяка една от страните. Не всички сделки са продажби на панелни апартаменти (възможно най-елементарния вариант), не са малко сделките, които са съпроводени с хиляди дребни и по-едри особености, а всичко е от значение. Агенцията използва услугите на своя адвокат-професионалист (а не, бракоразводен адвокат) и защитавайки името си, държи всяка сделка да е безупречна.
Често граждани продали един – два свои имота, смятат, че всичко им е изяснено.
Има ужасяващи случай, когато двете страни сключват помежду си „някакъв предварителен договор”, който е пълен с противоречия и уловки. Резултатът – кавги, караници, заплахи, съдебни искове, ангажиране на адвокати, вещи лица, запори, блокирани сметки, та дори и мутри. Всичко това е в резултат на опит за спестяване на „някаква сума” и понякога тази „сума” излиза тройна и четворна.
Само, че такива юнаци мълчат, като дупета, след такава една „показна сделка”.
Брокера е представител на агенция и в негово лице двете страни виждат човека, който ще ги предпази от неприятности с подобен характер.
Re: чии интереси защитават брокерите
30-07-2010 - 19:15:47
Quote
dicho
bibise, за 20 години съм срещал всякакви хора, нима в твоята прожесия не е така ? Или клиентите са само добрички ? Въпросът е , че вие тук се опитвате да обобщавате, при това голяма част от вас нямат никакъв, ама абсолютно никакъм опит в сделки с имоти, нито са виждали брокер през живота си, ама плюете, ли плюете.Ти също. За къй ли път ще кажа - като си направил 8-9 сделки и винаги с брокер, защо се оплакваш, защо след 2-то 3-тото разочарование не се отказа от услугите им ?
-------------
Просто това е най непрофесионално развитата специалност в България.
-----------------------
Ето ти случай на поредната тъпотия. Как го разбра ? Знаеш какво образование се изисква може би ? Или какви познания ? И да запомниш от мен - клиентите ни не са тук, такива като теб с няколко сделки през живота си тук са рядкост, нашите клиенти не задават тъпи въпроси от рода на "Чии интереси защитават брокерите?", и не употребяват израза "двоен комисион", защото прекрасно знят, че такъв термин "двоен комисион " няма / за разлика от Жорес/, а знаят, че сделката ще струва 5 - 6 % от продажната цена и се дели между страните. Самият факт, че същият този Жорес адмирира това, че някой е некоректен към някого - "Докато има мераци за двойни сделки и се взимат пари и от двете страни ще ви прескачат с право" говори достатъчно за нивото на поплювковците тук.

Защото такава е организацията и системата.Общо взето аз си намирам имота в нета.Показвам го на брокера и той ми организира оглед.До тук немога без него , защото незнам координати на другана страна.От тук нататък мога без него.Има хиляди начина да си разменя координатите и да прецакам брокера.Но интелекта и възпитанието не ми позволяват.Затова всичките ги извърших с брокер , платих си и си патих.Няма да цитирам всичките си одисеи.Само една от последните.При първата среща за купуване на парцела ми се стори доста подозрително държанието на агенцията , която представляваше и двете страни.На всеки един мой въпрос ми се отговаряше " Ама то така се прави , ти какво разбираш ".Прекратих я.На другата отидох с моя адвокат , на когото платих допълнително.Оказа се , че щях да бъда измамен.Незаличена ипотека , сграда в рамката на парцела , която ако не се събори няма да получа строителна линия / сградата е на 1/2 в моя имот / и още други изненади.Хайде сега ми кажи " КОЙ ИНТЕРЕС ОБСЛУЖВАШЕ АГЕНЦИЯТА "

А и вие в този форум се навъдихте все брокери на " едро ".Какъв процент са ти случайнте клиенти и какъв постоянните.И най вече , какъв е процента на клиентите препоръчани от друг.От мен той е 0 %.Като гледам мненията на другите и там клони към 0 %.
Re: чии интереси защитават брокерите
30-07-2010 - 19:54:50
avatar
Мда агента ме пази от продавача ? а кой ще ме пази от агента?
Как аз да се доверя на непозната агенция ?
Не са ми никакви - те искат да спечелят от мен?
как аз да им се доверя че те пазят моите интереси ?
Те ми казват ще проверим всичко, но аз как да съ мсигурен че те няма да напоравят всичко през пръсти - щото те нямат полза от развалена сделка?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!
Re: чии интереси защитават брокерите
30-07-2010 - 22:13:17
Ползвайте само познати агенции, какво ви пречи?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход