Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Кражбите на снимки продължават

Публикувано от СИБИЛЛА 
Кражбите на снимки продължават
13-05-2010 - 10:07:02
Здравейте колеги,
На 28.04 получих едно писмо от г-н В. Петров, който ми написа следното:
"Не е моя работа да се бъркам, но или сте допуснали грешка или има нещо НЕРЕДНО ?

Става въпрос за вашата обява с номер - 1571796 - за продажба на апартамент-Карлово-тристаен- 64500лева Вижте линка, като същите снимки ги има публикувани за друг апартамент с друго описание за съвсем друг град ???!! Вижте линковете !

[www.karlovo-imoti.com]

[www.topobiavi.com]

Има нещо нередно, така ,че доуточнете - снимките , които са публикувани в сайта ви ДЕЙСТВИТЕЛНО ЛИ ОТГОВОРЯТ НА ОПИСАНИЕТО НА АПАРТАМЕНТА ИЛИ НЕ ??!!!!
СТАВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ - ЕДНИ И СЪЩИ СНИМКИ ЗА ДВА РАЗЛИЧИНИ АПАРТАМЕНТА В ДВА РАЗЛИЧНИ ГРАДА.
Аз като обикновен човечец виждам нередност ,а какво остава за тези които разбират от компютри,веднага ще засекат грешката .Друг е въпроса дали и съзнателна или не ,но щом се повтаря няколко пъти- значи не е случайна ! Доуточнете се !!!!
"
Когато се поразрових в нет-а открих, че колегата от Съни Пропъртис е успял да пусне офертата с моя снимка на апартамента в Карлово на още доста места:
[www.napazar.eu]
[www.bitak.net]
и т.н.
Изпратих писма до поддръжката на сайтовете, но няма реакция, защото е много удобно да се скриеш зад "Собственикът на страницата не носи отговорност за съдържанието на обявите". Единствено в topobiavi.com беше свалена...

Харесал си е човекът ( Skype: vanko.ivanov2004) тази снимка и решава, че по-лесно ще продаде апартамента, ако той изглежда добре (в този случай се съмнявам, че колегата е посещавал и виждал апартамента, който продава!).
След като обясних на г-н Петров, че тази снимка е открадната от оферта на СИБИЛЛА, той ми отговори:
"Добре !Съгласен съм с Вас !
Тогава какви мерки ще се приемат срещу този,който е публикувал Вашите снимки /без ваше знание и разрешение /, като "продава" друг" апартамент в друг град с друга цена и т.н.
Явно има доста такива злоупотреби и въпросът е -Какво да се направи ,за да не се допускат !!!!
Това хвърля лошо петно и върху Вас и върху името Ви !
Ако искате обадете на този ,все едно сте потенциални купувачи и да Ви прати снимки -вижте какво ще се получи и реагирайте !
Кой знае в колко много сайта са публикувани -не може да обхванете за съжаление всичките !
Просто срещу такива злосторници трябва да има наказания.
"
Лошото е,че и частни лица го правят,но при един такъв случай в imoti.net реагираха светкавично на моя сигнал и свалиха снимката, за което им благодаря!
Ако имате информация и за други некоректни колеги, моля пишете!
Виргиния Димитрова

тел.0335/95630, 0898/979962
www.karlovo-imoti.com
Re: Кражбите на снимки продължават
13-05-2010 - 12:38:05
Неприятна е историята, но за съжаление се случват такива неща.

Моята препоръка е да слагате воден знак на снимките, които качвате с името на вашата фирма, това би предотвратило такива посегателства.
Може да се направи автоматично при пускане на снимките на сайта или да го правите ръчно за всяка снимка поотделно и тогава да ги пускате на сайта.

Моралния казус няма да го коментирам, много е говорено по въпроса ... истината е че винаги ще има такива хора и някой докато не е казал "българска черта", ще избързам да кажа не е "българска" това го има навсякъде, затова е добре просто да го приемем като даденост и да се предпазваме по съответния начин, има една стара поговорка: "Покритото мляко, котката не го лочи".

Пускайки снимки с резолюция 640 Х 480 и без воден знак, просто правите безплатна услуга на конкурентите си, спестявайки им усилията, разходите и времето за отиване до съответния имот и осигуряване на собствени снимки.
Re: Кражбите на снимки продължават
13-05-2010 - 20:43:02
Е па то тука човек и оная работа да си остави,и нея ще му я откраднат.
Re: Кражбите на снимки продължават
13-05-2010 - 21:28:12
Само воден знак спасява нещата, иначе няма оправия нито с колеги, нито с продавачи.
Сайтовете също не реагират подобаващо.
Re: Кражбите на снимки продължават
13-05-2010 - 23:51:39
Приеми го като комплимент за хубавите ти снимки. Явно на "крадците" са им харесали. Такива посегателства са най-малкото което може да споходи нормалния продавач или купувач. Какви по-неприятни неща се случват......
Така, че здрав бъди!

[zdravbadi.com]
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход