Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Как концесията на летищата ще повлияе нацените на терените до тях

Публикувано от agenta 
Как концесията на летищата ще повлияе нацените на терените до тях
08-06-2006 - 11:51:15
Колко ще поскъпне земята около черноморските летища след концесионирането им?
струва ми се че вече за трети път на различно място в този форум чета този въпрос от тебе и вече е мисля време да се отговори. нали знаеш колко неточни могат да бъдат прогнозите, тука има всякакви хора, дето знаят колкото мене и тебе, но пишат съвети все едно са били 10 години мениджъри на компании за недвижими имоти. така че не можеш 100% да вярваш, просто можеш да четеш различни мнения, но кое от тях е достоверно и дали ще се сбъдне е невъзможно да се знае предварително.

за да ти каже някой дали ще ти поскъпне земята е много, ама МНОГО важно да се знае къде се намира точно. дали попада в някакви бъдещи строителни граници, дали там ще се изгражда логистична или индустриална зона, изобщо какъв ще бъде статута й в обозримо бъдеще. ако се намира просто близо до някое летище, но си остава земеделска, тогава цената и би следвало да следва ръста на земедеслките земи в района.

Изобщо цената на земята има много пряка връзка със доходността която можеш да изкараш от нея. Т.е. ако можеш да строиш нещо на тази земя и да печелиш пари, то цената й автоматично става поне 5-10 евро на квадрат. Но ако си е земеделска, декара си до 200-300 лева и се покачва с темпа на земеделската земя. Препоръчвам ти да разбереш къде са точно земите ти, да намериш някакъв общ устройствен план на територията (на община бургас или общ. варна, зависи кое е летището) и там си има защриховано коя територия как ще се развива и какво ще има там след време.

Но самата концесия няма как да промени цените на земята около летищата, пак повтарям - няма ли изгледи земята да се използва за някакво застрояване няма как да е по-скъпа от нормалната земеделска земя в региона, защото тя си е точно обикновена земеделска земя.
Това е моето мнение, не разбирам много, ама се надявам да не съм те излъгал. Колегите ще кажат прав ли съм.
Re: Как концесията на летищата ще повлияе нацените на терените до тях
08-06-2006 - 18:20:57
Благодаря за мнението.Съвпада донякъде с моите наблюдения.Там вече има построени неща,и са започнати нови строежи.Относно плана на Бургас има вероятност много скоро да бъде обявен.Разрастването ще е най вече в северна и южна посока,а моите наблюдения на офертите показват,че цените са в много широк диапазон.Започват от 30-35евро и стигат до над 300евро.Разгледах написаното относно генералния план за развитието на летище Бургас като терминал за пътниците и карго терминала.А относно концесията си мисля,че след като се обявят намеренията на концесионера ще има яснота накъде ще има разрастване.Относно мястото като позиция е между пътя и летището, което е добре за строеж и не попада в забранена зона.Това е проверено вече.Забелязах, че темата не се коментира почти никъде в медиите,което е странно и ме провокира да задам някои въпроси.Публична тайна е че бургаското летище е второто по големина на полуострова по някои показатели засега.Само остава да видим как смятат да го развиват в бъдеще.Наблизо има комуникации, което е добре.Ако искаш да допълниш нещо-давай.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход