Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Какво ви е мнението а кв."Надежда"?

Публикувано от petrovv 
Re: Какво ви е мнението а кв."Надежда"?
19-04-2010 - 23:24:16
Quote
petrovv
Защо се води за толова непрестижен?Има си всичко.Близо е до центъра ,особено сега като пуснат метрото.Какво му е толкова лошото?

Двете дупки в София са "Надежда" и "Дружба", а къде се събира мръсотията? winking smiley
От друга страна след като пуснат метрото ще има бърз достъп до центъра на града и източните райони. Само едно е сигурно, ако трябва да избирате между кварталите "Люлин" и "Надежда" изберете последния. Стар квартал с голямо между блоково пространство и много зеленина, е това до някъде компенсира мръсотията от промишлената зона. Но имайте напредвид и друго, че тази зона тепърва ще се разраства в сравнение с източната промишлена зона на София.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Когато всички мислят еднакво, някой не мисли достатъчно.
PMP
Re: Какво ви е мнението а кв."Надежда"?
19-04-2010 - 23:36:25
всички се друсате тук smiling smiley..че и аз покрай вас
Re: Какво ви е мнението а кв."Надежда"?
20-04-2010 - 00:41:33
rosi_apostolova, чета и не вярвам на очите си, честно.
По-нелепи причини да живееш в долнопробно място не съм чела.
Заведения с тъмни стъкла, кожени канапета и кръчми в квартала... И това че в магазините е скъпо, някакъв престиж ли е? Да те цакат на дребно бакалиите било признак за... и аз не знам какво.

В тия "престижни" заведения нали пак бачкерите и селяците седят? После като се прибереш в панелката, нали пак тях ги слушаш, делиш входа с тях и им гледаш сеирите. Да си пиеш уискито можеш и в центъра в наистина прийатните заведения, но е трудно да го обясниш на човек, който държи да си прекарва времето в кварталното кафе...

Убеждавам се, че всеки квартал си има хората, които са му баш лика прилика...
Re: Какво ви е мнението а кв."Надежда"?
20-04-2010 - 14:37:23
Clever,и моята информация е ,че на тази зона предстой бурно развитие.spinning smiley sticking its tongue out
Re: Какво ви е мнението а кв."Надежда"?
21-04-2010 - 11:26:54
Ами може би не всички са сноби като теб, за които съществува само центъра.
Re: Какво ви е мнението а кв."Надежда"?
21-04-2010 - 11:35:22
Роден съм в София и за разлика от повечето ми съграждани и други хора от градове, които не се намират на морето, никога не съм харесвал морето. Мръсната вода, която е зелена, а не синя и в която плуват разни мръсотии, още по-мръсния пясък, пълен с боклуци и фасове. Не мога да разбера хората, които всяка година ходят на море и то по нашето точно - да биеш 500 километра заради едната почивка? Че тя Гърция е по-близо до Западна България, от колкото черноморието. А пък Боровец е още по-близо... Черноморието хич не ми е красиво, никога не е било на нивото на Беломорието. Да не говорим за нескопосаното обслужване и по-скъпите цени. Но както вече казах предпочитам планинските курорти - Велинград, Боровец. Там човек наистина може да си почине по-добре от колкото в лудницата на "Големия гьол", в който плуват нечии акита (веднъж на Ахтопол видях дамска превръзка във водата :]) Но все пак нека не отклоняваме темата, нещо което е типично за всеки български форум. Темата е за Надежда, не за созопол.



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2010-04-21 11:42 от kanemski.
Re: Какво ви е мнението а кв."Надежда"?
21-04-2010 - 12:54:53
Да,темата е за "Надежда",не за Созопол,но използвах Созопол като пример за това,че престижът за едни е ад за други...Искам да кажа на Mishlence,че навсякъде има кръчми,в които е пълно със селяци и простаци.Защо си мислите,че това е характерно само за "Надежда" не знам...Пак ви казвам,не съм живяла там,и не ми е целта да защитавам конкретно този квартал,но ме дразни факта,че подценявате толкова жителите му.Най-добрата приятелка на майка ми е от Надежда,оперна певица,гастролира из целия свят,в Созопол се занимавам с хотелиерска дейност,всяко лято ни гостуват цяла фамилия от Надежда,които са съответно-инженер,юристка,културолог и актриса.Една от най-известните ни журналистки-Маргарита Михнева(Честит рожден ден,Марго*drink1*)също е оттам,актьорът Филип Аврамов,няколко не толкова известни репортери в БНР,БНТ,БТВ....Всички тези хора измет ли са,селяни ли са,простаци ли са?...Да не мислите,че като живях известно време в масивен,тухлен блок,който се намира на бул.България и Гоце Делчев,бях заобиколена от префинени и интелигентни хора?До мен живееха семейство от Врачанско,по-диви и прости хора не бях виждала,над мен семейство от Елховско,които си хвърляха боклука директно от балкона,по-надолу имаше от Грудово,Ямболско,Радомир...Градинката зад блока редовно беше зарите в боклуци,всичко,което се консумираше там,се хвърляше директно на тревата...Що се отнася до циганите,неколкократно съм имала"щастието"да съм обирана,нападана,измамена с пари,нито един от хората не беше циганин,нито един от тези инциденти не ми се случи в "непрестижен"квартал,а в центъра на София,в домът ми в Бургас(три пъти,пак в "най-престижния квартал),в Созопол(ПЕТ ПЪТИ!).Така че,стига вече с тази снобария,и аз живея и винаги съм живяла на т.нар.престижни места,но никога не съм си позволявала да обиждам и подценявам по този начин хората от периферията.Най-малкото е въпрос на възпитание.
Re: Какво ви е мнението а кв."Надежда"?
21-04-2010 - 15:11:27
Хората в Надежда може да са всякакви но пак са по-добре от тези от жк. Дружба (без значение в кой град) и гетото жк Тракия.
Re: Какво ви е мнението а кв."Надежда"?
23-04-2010 - 21:30:45
alana, позволявам си да имам мнение, тъй като съм родена в този квартал, баща ми и дядо ми - също. Смея да твърдя, че три поколения могат да формират някакво мнение. Никой не е казал, че няма читави хора в квартала. Баща ми е учил с Михнева в една гимназия, доколкото знам. И какво от това? Това не променя общата маса в квартала. А горното мнение репликирах, защото то е типично надежденско - важни са кварталните заведения и къде да си пиеш уискито - типични забавления за голяма част от местните, които не си подават носа навън от гетото, освен "да сменят обстановката" и да усетят за пореден път, че животът в другите квартали никак не им понася, защото не се вписват в него.
Re: Какво ви е мнението а кв."Надежда"?
09-10-2010 - 00:31:48
хахахахахах Случайно попаднах на тази тема ,ама абсолютно случайно.Толкова глупости пише ,че трябва всеки един от вас да се чуе отстрани.Аз съм ученичка и съм запозната с много от кварталите на София ,да не кажа почти всеки квартал.Живея в Надежда и когато и само и единствено когато отида в централните части на София ,като Борисовата градина,Раковска,Гурко и малките преки на уличките се чувствам добре!!!! Всеки един квартал си прилича със следващия друг по нещо (положително или отрицателно).Надежда определно преди беше по-спокоен квартал и никога не съм се замисляла откъде да мина ,за да се прибера ,дали ще има кучета по тази улица или дали има наркомани в тази отбивка ОБАЧЕ -ТОВА Е ВЪВ ВСЕКИ КВАРТАЛ ,независимо дали ще е куче или наркоман или мутра или крадец ...
В Надежда ,аз мога да си намеря транспорт до много места ,колко е читав не обсъждам ,защото няма квартал ,който да се гордее с прекрасните си автобуси и трамвай с климатици,има аптека да си купя лекарство НАЛИ,има поликлиника,за да се прегледам НАЛИ,има супермаркети ,за да си купувам топли хлебчета НАЛИ,има кафета за през зимата ,в които не ходя НАЛИ,има парк,който ми е на с точност 10 минути и мога да се разходя с желание много пъти,да си пафкам цигари ,да си пия бира и да си пуша тревата,НАЛИ и много от вас горе грешат с наркоманите в Надежда,бих казала ,че има много тревомани и ДИЛЪРИ-наркоманите са в Люлин!!!
Друг пък писа горе,че нямало млади хора и всички били някакви стари пенсионери от времето на Соца ...хахахахаххаха -еми има доста училища в Надежда и повечето са пълни с надежденски деца и от това ,което виждам като живея тук ..ммм МАЙ ИМА ДОСТА МЛАДИ ХОРА!
След като уча в центърът ми е приятно да прекарвам времето си там и би ми било добре да си купя един апартамент на пам.В.Левски и да се разхождам по жълтите павета вместо по ЛОМСКОТО ,ПО КОЕТО НИКОЙ НЕ СЕ РАЗХОЖДА И ТО НЕ ЗАЩОТО Е В РЕМОНТ ,А ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ СИ Е ВДИГНАЛ ЗАДНИКА 15 ГОДИНИ , ЗА ДА ГО РЕМОНТИРА ИЛИ ПРЕУСТРОИ !!!
Аз гледам позитивно на нещата все пак съм на 18 и ми остава бая живот ,за да правя сравнение на Софииски квартали ,които са едно към едно ..И Надежда има едно последно предимство ,гарата е близко и веднага можеш да хванеш влака и да отидеш да си починеш на река , на море , А ЗА ТЕЗИ ,КОИТО СА ОТ СЕЛО ,не да си ходят на почивки там ,А ДА СЕ ВЪРНАТ ТАМ smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход