Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Внимание ! ! ! КАПАН ЗА КУПУВАЧА .....

Публикувано от Clever 
Re: Внимание ! ! ! КАПАН ЗА КУПУВАЧА .....
22-06-2006 - 09:05:56
VІ. НЕУСТОЙКИ
Чл.8. /1/ Неустойка за неизпълнение за сключване на окончателния договор от страна на ПРОДАВАЧА – 10 % от договорената стойност.
/2/ Неустойка за неизпълнение за сключване на окончателния договор от страна на КУПУВАЧИТЕ - 10 % от договорената стойност.
/3/ При забава на КУПУВАЧЪТ за внасяне на някоя от дължимите вноски по чл.3, същите дължат на ПРОДАВАЧА неустойка в размер на 1 % на ден върху размера на неплатената вноска, при положение, че ПРОДАВАЧЪТ не се е позовал на разваляне на настоящия договор на основание чл.4 от същия.
/4/ При забава на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ на сроковете за строителството по този договор, дължи неустойка.в размер на 150 лв /сто и петдесет лв/ месечно.

VІІ. ДРУГИ УСЛОВИЯ
Чл.9. Всяка от страните запазва правото си да иска обявяването на настоящия договор за окончателен, по реда на чл.19 ал.3 от ЗЗД, чл.297 и чл.298 от ГПК.
Чл.10/1/ Всички разноски по сключването на окончателния договор, включващи държавни такси, местен данък, нотариални такси, са за сметка на КУПУВАЧЪТ-ВЪЗЛОЖИТЕЛ.
Чл.11. Превъзлагането на строителството от страна на ИЗПЪЛНИТЕЛ на трети лица – подизпълнители не освобождават същия от задълженията му по настоящия договор към КУПУВАЧА поради направения от него “лош” избор на подизпълнител.
Чл.12/1/ При настъпване на форсмажорни обстоятелства, сроковете по настоящия договор спират своето действие. За “форсмажорни обстоятелства”, страните по договора се съгласяват, да се считат освен установените в съдебната практика и обичая такива, и настъпване на авария с причина ел.-или водопроводен източник.
/2/ Освен в изрично уговорените случаи, този договор може да бъде прекратен и едностранно от изправната страна с писмено предизвестие до неизправната такава по правилата на чл.87 и следващите от Закона за задълженията и договорите /ЗЗД/.
/3/ Договорът може да бъде прекратен и по взаимно съгласие на двете страни.
Чл.13. Всички спорове по тълкуването и изпълнението на настоящия договор ще се решават чрез писмени споразумения между страните, а при невъзможност д а се постигат такива – пред компетентния Пловдивски съд.
Чл.14. този договор поражда права и задължения и за правоприемниците и наследниците на страните, които са го подписали.
Re: Внимание ! ! ! КАПАН ЗА КУПУВАЧА .....
26-06-2006 - 12:54:46
В това има смисъл! Само дето такова понятие, като "Стоп капаро" не съществува. Казва се депозит, който се оставя за определен срок и при определени условия поставени от Купувача. В случай, че условията не се изпълнят за определения срок депозита се връща.
ida
Re: Внимание ! ! ! КАПАН ЗА КУПУВАЧА .....
27-06-2006 - 20:10:44
Искате ли да споделя с вас аз как процедирах при намиране на апартамент?
Обиколих с колата кварталите в които желаех да закупя апартамент. До всеки строеж има билборд,това всеки го знае...а на всеки бил билборд-телефонните номера на строитената фирма! Еее така избегнах разправии и комисионни със всякакви брокери!
Намерих си сама апартамент и съм много доволна!
Re: Внимание ! ! ! КАПАН ЗА КУПУВАЧА .....
27-06-2006 - 22:37:37
Браво, Ида! Все пак трябва да отбележа, че ти или имаш нужните познания сама да защитиш интересите си, или си попаднала на свестни строители, които да не злоупотребят като сключват договора.
Re: Внимание ! ! ! КАПАН ЗА КУПУВАЧА .....
28-06-2006 - 09:29:11
Само не ми обяснявай, че брокерите те предпазват от строителяsmiling smiley
Re: Внимание ! ! ! КАПАН ЗА КУПУВАЧА .....
28-06-2006 - 09:35:15
Днес четох някъде, че посредниците, които намират работа, ще могат да вземат комисионни само от работодателя, но не и от търсещия работа. И ще отнемат лиценз за нарушения. Може би и на брокерите трябва да се забрани да вземат комисионни от купувача, освен ако нямат сключен договор.
Анонимен потребител
Re: Внимание ! ! ! КАПАН ЗА КУПУВАЧА .....
28-06-2006 - 13:20:13
аз съм за това да вземат от който им е възложил работата. Ако продавача каже продавайте - той плаща, ако купувача каже търсете - той си плаща.
Re: Внимание ! ! ! КАПАН ЗА КУПУВАЧА .....
28-06-2006 - 14:05:20
Въпросът е че нито един не им е възложил, те искат пари и от двете места. Или поне се опитват.
камелия
Re: Внимание ! ! ! КАПАН ЗА КУПУВАЧА .....
28-06-2006 - 14:33:13
Нещо не ми е ясно....ако нито продавачът им е възложил работа,нито купувачът,по какъв начини тези двамата се свързват,правят си огледа и т.н.? :crazy:
Re: Внимание ! ! ! КАПАН ЗА КУПУВАЧА .....
28-06-2006 - 15:17:43
Горе-долу така:

Брокерът отива при строителя и му иска оферти за жилищата на съответния строеж. Строителят, естествено, не му отказва - ако пробута нещо - ок, ако ли не - здраве да е, и без това не разчита на него. Брокерът, ако е по-нагъл, дори пита може ли да си сложи, примерно, по 50 евро на квадрат отгоре. Щото е лаком и знае, че няма да получи комисионна от строителя. Строителят му отказва, струва ми се. След което брокерът започва да пуска обяви че продава жилищата на строителя. Купувачът среща една такава обява, обажда се, харесва си имота по схемата и като се стигне до серизония разговор, му пробутват да подпише едно листче, че дължи 2,5% на брокера. Подписва го или не - все тая. После тегли една майна на брокера и отива да се разбере със строителя.

А огледи не се правят, щото може и да видиш табелата!



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2006-06-28 15:18 от kiko.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход