Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Имот или влог

Публикувано от ? 
Re: Имот или влог
21-01-2010 - 15:31:08
avatar
Затова на брокери не вярвам!!
За малко да повярвам в една мацка, но тя не успя да защити интересите ми!!

Друг пък един си мрънкаше под носа. Симпатяга да, ама като не умее да те убеди, че черното е бяло - не става winking smiley !!
И ако аз си знаех - нямаше да съм в тоя форум smiling smiley !!!!!!!



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2010-01-21 15:32 от Асусена.
Re: Имот или влог
21-01-2010 - 15:37:31
avatar
Quote
ТОРТКО
Quote
2010
ТОРТКО, оти ми се струва, че ти в тази далечна Канадия здраво те е налегнала носталгията по родината.
Как ке се оправи нашта Татковина бе човек. Бягството не е решение, а само опит за спасение поединично.
Недей приканва младите да бягат, че кой ше остане тука - само "зрели социалисти" и малцинства.
Що не се опитаме да си вкараме Българията в правия път. Тука деца се раждат, що да не са щастливи у нас.
Що всяко нормално семейство да си няма по една къщичка с две лехи отпред, това лошо ли е.

За каква носталгия говориш? В моя речник такава дума няма! Ти това мясо прокълнато Татковина ли го наричаш? Да обичам я Канада защото ми е дала много повече от мястото където съм имал нещастие да се родя, в хиляди пъти повече, милиони пъти повече. Те такива като тебе търсят в западна Анадола "патриоти" с голи задници че да могат да острижат вълната и от там. Никой вече небяга хората си сменят пощенският код защото знае че няма да мирише на кенеф. За младите които имат някакви умения направо ги агитирам да напускат, да остават такива като Камито вечно преклалифициращи се специалисти с разговорник 3в1. Е колко години опити бре 20 години ялови опити за тези години мъж щеше да забременее бре. Деца се раждат по целия свят ама средата е отровна в Бг. Намери филма с Еди Мърфи "Смяна на местата" да видиш как влияе средата. А думата нормално семейство в Бг. няма как да се прилага защото средата е неподходяшта за създаването на такова. Аи със здраве и умната с инвестициите.

Хи,хи! Като я няма думата " носталгия" в речника ти, чий, с извинение, го търсиш по цял ден в български форум? Дали си безработен, или шефа ти плаща да наливаш акъл наляво и надясно? Като ти е дала толкова много Канада, що не си споделяш радостта с новите съотечественици, а лееш жлъч и избиваш комплекси тук?
И още да те питам- там, у канадско, дали пък не ти се наложи да се преквалифицираш? Щото, български не си могъл да научиш от рождението си досега, та явно, ученето не ти е силната страна.........:].
А за 20годишните ни опити- нямаш думата. Ти нали си би камшика и отиде наготово там, дето хората столетия са градили? Трай си и не се обаждай. Нямаме нужда нито от теб, нито от злобата, дето пръскаш.
Ай, със здраве и ти..........
Re: Имот или влог
21-01-2010 - 15:39:02
avatar
Quote
simbat
ТОРТКО, имам братовчед, живеещ в Торонто от шест-седем години.
Няма твоят "речник" - аз чета между думите и усещам, че писането ти е "особено".
Дали, пък няма да се окажем роднини.
Пиши си първата буква на Името, ако обичаш.*drunk*
.........................
Аватарчето ти, направо ме кефи - прилича ми на рускиня от тяхното БДЖ.



ТОРТКО,
Има истина в това,което казващ,но не бива да изпадаме в крайности.Че България е пълна мизерия си е вярно,но мислиш ли че средно интелигентните Българи не го осъзнават ? Затова хората с възможности си купуват имоти във Гърция,Австрия,Германия,Сащ...И пращат децата си да учат в чужбина.
От друга страна за средностатистическия емигрант,който се преврща в идеалния клиент на Евреите-бачка за да плаща къщи,коли и пазари в свободното време по моловете на еврейте-един модерен роб.Не може да напусне работа щото кой ще плаща вноските.Дават му 10-15 дни отпуска в годината,които не му стигат нито да отиде на ски,нито на море,нито акои е емигрант да се прибере до родината си.Децата губят корен,няма баба,дядо,братовчеди,чичовци,лели.И кво правим?
В България нещата също отиват на там,но понеже сме недоразвити със сравнително по-малко пари може да се направи сносна инвестиция ,с която да се осигури някаква финасова сигурност в преспектива,което е много по-добре от пенсионните фондове в Канада специално дето терпериш като вейка като акциите вземат да падат...
А за тебе ще ти кажа-кеш инвестирай всичко извъна Канада-България,Гърция,Австрия...А в Канада остро заеми.Ей тва им е една от малкото недомислени дупки на Евреите-системата им е изградена за Американци,които изпитват панически ужас от идеята,че може да фалират и да им се наложи да живеят извън Америка.


Аи да не спамим темата. Отворете темата в общи и с удоволствие ще разлая кучетата.
Re: Имот или влог
21-01-2010 - 15:44:49
Quote
Асусена
Затова на брокери не вярвам!!
За малко да повярвам в една мацка, но тя не успя да защити интересите ми!!

Друг пък един си мрънкаше под носа. Симпатяга да, ама като не умее да те убеди, че черното е бяло - не става winking smiley !!
И ако аз си знаех - нямаше да съм в тоя форум smiling smiley !!!!!!!
Е тук ще разбереш...winking smileyПълно е със специалисти по всичко...А за брокерите-нямаш избор.и да вярваш и да не вярваш...всичко минава през агенции..Или предпочиташ някой собственик да те излъже на директна продажба и да се чудиш после откъде ти е дошло?!Или-пази боже-строител?!:]Ще разбереш дали да вярваш на брокер,ако ти обясни всичко по сделката-плюсове,минуси,и т.н.Иначе си попаднала на туристическа агенцияwinking smiley
Re: Имот или влог
21-01-2010 - 15:50:10
avatar
delluxx, ти да не си брокер smoking smiley??



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-01-21 15:56 от Асусена.
Re: Имот или влог
21-01-2010 - 15:50:36
ТОРТКО ли си,какъв си не те знам...Камелия ти написа нещо.Като не ти отърва-отвори си сам тема.
Re: Имот или влог
21-01-2010 - 15:52:28
Quote
Асусена
Имот или влог? - много хубава тема. Малко позитивизъм ми внесе, т.к. последните седмици си търся жилище и уж голямо предлагане, ниски цени - е къде е това?? Все още не мога да си намеря нищо, а наистина искам да си инвестирам парите в жилище, нали уж сега е момента?!

Тъй де, малко се поотчаях, че не мога да си намеря това което искам и ми писна от тия безсмислени огледи... ха-ха - та при мене е влог, влог, влог..... пък дано скоро стане и имот, имот, имот winking smiley !!!!

Не, не е сега момента! Такава криза се задава, че след година-две цените ще са наполовина от сегашните. А като се стигне дъното /най-рано след 1-2 години/ поне още 1-2 години те /цените/ ще са том /на дъното/, а след това...... Божа работа.
Така че: влог и лихви, а не имот и главоболия.
Re: Имот или влог
21-01-2010 - 15:52:31
avatar
ТОРТКО, нека не се заяждаме. Всеки си избира своя път в живота.
И при вас и тук банките все дават някакви лихви – почти е еднакво.
Кажи сега предимствата да имаш къща в Канада, спрямо BG къща.
Как е там, има ли кражби, как са пътищата, тока спира ли, данък сгради висок ли е, каква е глобата за неподдържан двор, дай някакви цени за сравнение и т.н.
Дай материал за сравнение бе човек.
Re: Имот или влог
21-01-2010 - 15:58:35
Quote
tino76
Влогът е бързо ликвиден, но с по-ниска доходоносност. Нормална лихва 5-6-7% в зависимос от банката, размера на сумата, валутата и т.н. Тоест на 40000е ще печелиш около 300лв на месец. С тези пари можеш да си вземеш дустаен обзаведен даже(за София) и да му дърпаш по 500лв наем, че и повече на месец. Ликвидността на имотите обаче, поради пазарните условия в момента, а и не се знае дали и за в бъдеще, е много ниска. Също покрай събирането на наемите има доста разправии с некоректни наематели, съседи, данъчни и т.н. Така че в момента според мен за тези 200лв разлика не си струват главоболията и риска. По-добрият вариант е срочен влог в евро в сериозна банка.

Тино, прав си почти за всичко, само дето 500 лв. наем в момента не можеш да вземеш от апартамент, който струва 40000К. За двустаен на пъпа на София наем 500 лв. е възможен, но такъв апартамент все още не е достигнал цена 40000К /тази цена, за такъв апартамент ще се достигне поне след година*yes*/. А за неприятностите с наемателите и вечните ремонти след тях си прав - голям таралеж в гащите е.
Re: Имот или влог
21-01-2010 - 16:06:09
Асусена

Отговорих ти в лични...
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход