Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Имот или влог

Публикувано от ? 
Re: Имот или влог
21-01-2010 - 09:59:53
avatar
Имот или влог? - много хубава тема. Малко позитивизъм ми внесе, т.к. последните седмици си търся жилище и уж голямо предлагане, ниски цени - е къде е това?? Все още не мога да си намеря нищо, а наистина искам да си инвестирам парите в жилище, нали уж сега е момента?!

Тъй де, малко се поотчаях, че не мога да си намеря това което искам и ми писна от тия безсмислени огледи... ха-ха - та при мене е влог, влог, влог..... пък дано скоро стане и имот, имот, имот winking smiley !!!!Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-01-21 10:07 от Асусена.
Re: Имот или влог
21-01-2010 - 10:03:53
avatar
И съм твърдо за ОСТАВАНЕ в България.
И тук човек може да печели и да инвестира. Не опира до държавата, а до човека!!
Явно държавата ни е на тоя хал защото ние сме си такива и никой не ни е виновен!!!!!!Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2010-01-21 10:06 от Асусена.
Re: Имот или влог
21-01-2010 - 10:07:11
Влогът е бързо ликвиден, но с по-ниска доходоносност. Нормална лихва 5-6-7% в зависимос от банката, размера на сумата, валутата и т.н. Тоест на 40000е ще печелиш около 300лв на месец. С тези пари можеш да си вземеш дустаен обзаведен даже(за София) и да му дърпаш по 500лв наем, че и повече на месец. Ликвидността на имотите обаче, поради пазарните условия в момента, а и не се знае дали и за в бъдеще, е много ниска. Също покрай събирането на наемите има доста разправии с некоректни наематели, съседи, данъчни и т.н. Така че в момента според мен за тези 200лв разлика не си струват главоболията и риска. По-добрият вариант е срочен влог в евро в сериозна банка.
Re: Имот или влог
21-01-2010 - 10:10:06
avatar
Quote
tino76
С тези пари можеш да си вземеш дустаен обзаведен даже(за София)

Кажи ми къде е тоя двустаен, даже и необзаведен го взимам?? *tired*
Аз няма да го давам под наем, а ще си го обзаведа по мой си вкус и ще си живея в него.......
Иначе лихвите са смешни... *pardon*Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-01-21 10:12 от Асусена.
Re: Имот или влог
21-01-2010 - 10:42:09
асусена - има сайтове за имоти, те съответно си имат търсачи, там се въвеждат едни цифрички - обикновенно това е цената на имота, после се избира локацията и се натиска търси. От това по-подробно не мога, а и не искам да ти обяснявам.
P.S. пунктуалността по форумите е много досадна. Не претендирам за абсолютната точност на цифрите - те могат да варират в определени граници. Затова да не се заяждаме за някое евро в повече или в по-малко. Това е ориентировъчен модел, а не частен случай.
Re: Имот или влог
21-01-2010 - 10:54:33
avatar
Да, ясно. Знам как се работи с търсачката winking smiley и съжалявам, ако тонът ми е бил малко рязък.... просто последните дни търсачки, огледи, разговори................... и всичко сама, и без резултат, и ми се понасъбра...... и затова така реагирах. Естествено, че цената се определя от редица фактори. Не е като да вляза в магазин и да си купя дънки winking smiley .....

Лека и без лоши чувства.
Re: Имот или влог
21-01-2010 - 12:05:12
Тва с търсенето по сайтове е загуба на време-от личен опит.Срещай се с повече брокери докато попаднеш на мотивиран по-възможност млад и трезвомислещ брокер от голяма агенция,по възможност такъв,който е работил предимно с чужденци.Не твоя работата да се ровиш а на брокера.той трябва да е запознат с материята,търсенето,тенденцията на пазара и да е безпристрастен.В момента брокерите имат интерес да "чупят" цената колкото се може повече за да имат документирана сделка на по-нсика цена,което да мотивира другите продавачи също да свалят цените за да има повече сделки.Брокерите в момента са на ваша страна !!!
Той трябва да е наясно какво ви трябва на вас за да отсее офертите и да не ви губи времето да ви мъкне по безперспективни огледи.

За оставането в България-не съм за,не съм и против.Всеки сам си преценява.нали вече сме в обединена Европа,всеки може да си живее където му е добре.На мен като млад човек момента е добър да съм в България поради лични интереси,но детето стане ли на възраст за училище -твърдо заминаваме за чужбина,което го подготвям от доста време.От работа за някой друг никъде не се става богат !!!Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-01-21 12:06 от simbat.
Re: Имот или влог
21-01-2010 - 13:15:34
Асусена ако слушаш "специалиста" tino76 нямаше да имаш грижи...Според него до сега да си купила 2 за 40хиляди.:]Има ги навсякъде по...северната дъга на София-Обеля,Люлин 1,2,5...Свобода...Цените на имотите падат!Сънищата са безплатниwinking smileyа след събуждането?!...А по темата-по-добре влог,отколкото скапана панелка ...Банките са стабилни,лихвите-също...Няма нерви,няма разправии...Няма инфлация...:]Ако се замисли човек сериозно- по целият свят хората,които имат пари,си ги държат в банките...Никой никъде не инвестира,защото парите имат стойност,а имотът,земята,ценностите са преходни...:}
Re: Имот или влог
21-01-2010 - 13:40:58
avatar
Делукс, усещам че се майтапиш, но си мног прав ...
знам за хора с няколко МилКИ (не хиляди), които си ги държат в банките (в БГ!) и не са хукнали да купуват ни ИМОТ, ни злато ... само ги местят от време на време на по-добрата промоция .... smiling smiley

дали са тъпи а? ... не купуваха имоти и при големия юруш 2008... не че живеят в панлеак или поднам де, ама нямат и много имоти ...
Re: Имот или влог
21-01-2010 - 13:56:36
avatar
Добре де, ама тая криза дойде изведнъж. Спомням си, че 2008 година бях решила да си купувам една панелка в Мусагеница за 72000 евро. Цветенце. Тогава всички с които говорих за съвет казваха да купувам и че цените на имотите в София няма да паднат. Ха-ха, добре че тогава нямах толкова пари и се отказах от сделката!!!!!

Та мисълта ми е - ако изневиделица нещо стане с банките, инфлация - минфлация?!?!?!?!

Общо взето съм на никъде smiling smiley . Уж апартамент търся и затова не съм си вкарала парите на срочен влог, аджаба ако си харесам нещо утре - вдругиден да мога да ги ползвам. Ама и апартамент не мога да харесам (преди малко ми казаха, че съм имала прекалено много изисквания smiling smiley ) - еми имам си, да *book*!! АМА СЪМ РЕАЛЕН КУПУВАЧ!!!!

П.П. Следя темата с интерес smiling smileyРедактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-01-21 14:00 от Асусена.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход