Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Как виждате бъдещето на кв. Кремковци.

Публикувано от vale1963 
Re: Как виждате бъдещето на кв. Кремковци.
18-05-2009 - 20:11:02
Купувач, ако пак си остане промишлена зона, но нещо подобно на силконова долина, то няма проблем там да има и жилища, офиси, развлкетелни центрове и тн.Въпроса е да няма тежка индустрия-унищожитиля на природа и хора.Защо на хора?Аз сега се вгледах в писанието на Салводор и той е много прав.Освен че това производство осакътява здравето на хората, то ги осъкатява и като личности.Те се инстуционализират по зле и от служителите в МВР!!!Те друго не признават вече, погледнете тези които 10-20 години са работили как като някои лумпени обикалят цял ден и пречат на движението, накрая налетяха и на бой.Вместо да се хванат да си търсят друга работа, но не - те вече друго освен каторгата не виждат.Представям си 2-ро поколение такива типове ако се бяха пръкнали какво щеше да е.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-05-18 20:11 от hhristov.
Re: Как виждате бъдещето на кв. Кремковци.
18-05-2009 - 20:54:34
Мисля, че затварянето на Кремиковци е със съществено значение на само за съдбата на едноименното място, но и въобще на целия район, разположен на Юг от Стара планина, около Северната дъга на околовръстното.
По оценките на много урбанисти това е най-добрата посока за развитие столицата, където могат да се построят истински елитни квартали - прекрасно поле, простор, река, езера, южни /слънчеви/ склонове на планина - а не кимизарника и теснотията на Бояна и Драгалевци. Чудесна възможност да се строи на базата на модерна планировка и по начин, по който никога не се е строяло досега в София.
Е, комунистите бяха оклепали подобаващо това хубаво парче от софийските околности. Сега имаме шанс в близките 5-10 години да развием истинско елитно строителство там.
Моят съвет към потенциални инвеститори е да пазаруват все още евтините парцели в района - околностите на Чепинци, Локорско, Негован и пр. само след десетилетие ще бъдат златни.
Re: Как виждате бъдещето на кв. Кремковци.
18-05-2009 - 21:06:07
hhristov Написал:
-------------------------------------------------------
> Купувач, ако пак си остане промишлена зона, но
> нещо подобно на силконова долина, то няма проблем
> там да има и жилища, офиси, развлкетелни центрове
> и тн.Въпроса е да няма тежка индустрия-унищожитиля
> на природа и хора.Защо на хора?Аз сега се вгледах
> в писанието на Салводор и той е много прав.Освен
> че това производство осакътява здравето на хората,
> то ги осъкатява и като личности.Те се
> инстуционализират по зле и от служителите в
> МВР!!!Те друго не признават вече, погледнете тези
> които 10-20 години са работили как като някои
> лумпени обикалят цял ден и пречат на движението,
> накрая налетяха и на бой.Вместо да се хванат да си
> търсят друга работа, но не - те вече друго освен
> каторгата не виждат.Представям си 2-ро поколение
> такива типове ако се бяха пръкнали какво щеше да
> е.
>
>
Настроен съм песимистично, че там може да стане нещо друго или някой да го промени!!!-за това пиша , че там ще си остане това което е-промишлена зона.

А, около София има много свободна земя и ако някой иска да развива някакво екологично чисто производство, или лека промишленост, моля....шопите на драго сърце ще си продадът земята, има за всички...желаещи няма.!!

А и на всеки инвеститор или предприемач ще му трябват много по-малко средства, да строи на зелено, от колкото да влага безумно много пари, да събаря нещо огромно, да го рекултивира и да строи нови сгради!!!-това може да се направи там където няма друга земя и едно събаряне на стари сгради(или фабрики)си заслужава средствата.

А относно хората:системата ги направи такива, те не са виновни, че са се родили и работили в "развития социализъм" - човек не може да си избира три неща:-родители, родина и година на раждане!


Re: Как виждате бъдещето на кв. Кремковци.
18-05-2009 - 23:42:48
Локалното загиване на тежката индустрия е нормален процес.Тя загива локално,за да се възроди някъде другаде и така продължава да осигурява значителна част от благоденствието на хората в глобален мащаб.Сложничко е за разбиране ако гледаме от нашата си камбанария.Лошото в случая е,че било заради частни интереси,било заради липса на опит...смятаме,че случващото се при нас е уникално,че сме единствени и че със затварянето на Кремиковци ще преживеем невиждана трагедия.Нищо такова няма да се случи.Но за да станат нещата по лесния начин,трябва да се действа разумно.Има достатъчно време да се проучи чуждия опит.Не е за първи път да се закриват мини,металургични комбинати и т.н.Това е непрекъснат процес-тоя бизнес е такъв,че това непрекъснато се случва някъде.А другаде се отваря нов завод.И не,не ги правят само в Африка.Просто тежката индустрия дава възможност за светкавично повишаване на благосъстоянието на нацията в трудни периоди.Както у нас,така и в целия соц лагер след ВСВ индустриализацията е преминала сравнително успешно.Така е протекъл този процес и в ЕС,където първата организация,станала по-късно основа на бъдещия политически съюз е Европейската общност за въглища и стомана.Така се е развил процесът в Индия,Китай...изобщо където се сетите.Проблемът възниква поради зависимоста количествените натрупвания да водят до качествени изменения.
Бая време рових за пример,който да е най-близък и прост за разбиране как всъщност изглежда подобен процес.Така попаднах на това...мисля,че е доста подходящо:
[www.minus273.org]
Re: Как виждате бъдещето на кв. Кремковци.
19-05-2009 - 06:10:40
avatar
Ей така се прави, имат имотче хората и са си спретнали сайт за Кремиковци с новини покрай другото и реклама на имота (няма да го пиша, за да не правя реклама).

Та все още се търсят баламурници. Др.Иванов, бягай да купуваш, преди да са се вършили.
Re: Как виждате бъдещето на кв. Кремковци.
19-05-2009 - 07:30:02
Кремиковци отдавна е "финалист" и причината е само една:
произвежда евтина продукция (екологията вълнува само еколозите)
същата схема се приложи и при приватизацията на НХК Плевен.
Някога работех там , произвеждаха се масла на европейско качество , заплатата ми не падаше под 750 лв/месечно ,премиите бяха по-редовни от мензиса на жена ми.......
но яви се един "патриот/родолюбец" , който го продаде директно на враговете и след две год мъка го затвориха.Кремиковци - също се продаде на врага , но чрез сламен човек.........уж да е по-........но никой не гледа "доведени" деца
София няма на къде да расте-освен към Казичене / Елин Пелин ........към Кремиоквци е доста далечн аперспектива,може би след 15-20 год
проблемът на българия са "Заличителите / патриотите/родолюбци" , но пък в шопско вече се изграждат и първите заводи с чисти производства , ........едно умира/друго се ражда...

...............................................
за всеки балон - ИГЛА , за всяка дупка - ЧЕП
Радой Ралин winking smiley
Re: Как виждате бъдещето на кв. Кремковци.
19-05-2009 - 07:37:59
Влизаме в дългогодишен период на ценови спад при имотите. Единственият шанс на строителите е да строят големи красиви комплекси с много зеленина, инфраструктура, междублокови пространства ... на минимална цена. Това може да стане само там където:

1. има много свободни терени
2. терените са евтини

София ще се разраства на север, друг вариант няма.
Re: Как виждате бъдещето на кв. Кремковци.
19-05-2009 - 09:05:22
Не е ли крайно време София да спре да се разраства, а да започне да се облагородява.
Не ли крайно време да се оформи периферията на столицата с къщи с дворове, а не с блоци - комуналки,строени навремето за крайно нуждаещи се. Такива вече имаме бол.

Да се облагородява настрани, пък ако ще и до Пазарджик да стигне. Ама с къщи, ниско строителство, квартали за средната класа, на голяма площ, а не на по два-три декара редови къщи.





Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-05-19 09:09 от optimistko.
Re: Как виждате бъдещето на кв. Кремковци.
19-05-2009 - 12:55:06
avatar
greenbul Написал:
-------------------------------------------------------

> София ще се разраства на север, друг вариант няма.


Това е най- добрата и правилна посока. Ама, кой да каже на "умниците", нацвъкани по северния склон на Витоша и изживяващи се като хайлайф? :]

Мозъчните гънки не се виждат, ама като ги няма,си личи!

За прост човек и силен вятър, прегради няма ...
Re: Как виждате бъдещето на кв. Кремковци.
20-05-2009 - 20:45:29
Ами аз гледам глобално.Лондон например е бил като едно село,а сега е 25-30 милиона неофициално,така че и със софия ще се случи същото.Рано или късно ще се разрастне-перник и другите градове и села около нея ще станат едно цяло и цените ще се изравнят почти навсякъде.


хамалски услуги
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход