Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ФОТОГРАФИИ НА ИМОТИ - от ключово значение за доброто представяне на имотите в интернет!

Публикувано от Ivo.NovDom 
Здравейте съфорумци,

Да поговорим за ФОТОГРАФИЯТА!
Дали ще се увеличи броя на потенциалните клиенти за определен имот ако за неговото представяне в интернет се правят и публикуват снимки направени с професионална фотографска техника и умения?


снимката е направена от статив, 5 кадъра смесени с HDR


3 кадъра смесени с HDR

Много често попадам на изумителни куриози в нета. Разглеждал съм обяви за продажба на имоти за по над 1 000 000 евро, съдейки от качеството на фотографиите, снимани с мобилен телефон. Изглежда странно брокера, който очаква комисионна при евентуална продажба в рамките на 20 -25000 евро да не се погрижи да покаже въпросния имот във възможно най-добрата светлина (нямам предвид да подвеждаме)





Редактиран 14 път(и).Последна редакция на 2009-05-17 12:39 от Ivo.NovDom.
естествено че е важно. Аз съм работил в Ремакс и там са ни обучавали специално на техники за правене на професионални снимки, но най-добре това да го направи професионалист. Големите фирми разполагат с такива. А снимки с телефон не са желателни в никакъв случай.
Важно е да се представи имота с добри снимки. Добре е да има по един изглед от всяко помещение. За тази цел си трябват приличен фотоапарат и някакви познания по фотография. Някои колеги обаче за по-лесно копират чужди снимки и така често виждаме един имот, представен от много агенции с еднакви снимки. Това пък изглежда крайно несериозно и съсипва цялата идея.
Някой може ли да каже какви са авторските права върху една снимка?
Broki - за авторски права??? хмммм - има техники за жигосване на снимките с воден знак...
Броки само да щракаме с "приличен" апарат, сложен на автоматичен режим не става!!!
Изискват се допълнителни познания и умения и професионална техника.
В момента на пазара е море от предлагане на всякакви имоти - повечето дори нямат снимки, другите имат някакви си снимчета щракнати така че да убият по-нататъчен интерес.
Целта е снимката да направи определено въздействие и то положително върху този който разглежда имота в интернет.





Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-05-17 12:34 от Ivo.NovDom.
Собственици, ако сте похарчили стотици хиляди евро за имота си, похарчете още 100-ина лева и поканете фотограф да направи подобаващи снимки на имота ви!
Ето тези снимки ги извадих от www.@#$%&, правени са от мобилен телефон - обявенната цена на ИМОТА БЕШЕ: 1 500 000 евро!!!!
*ok*















Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2009-05-17 12:59 от Ivo.NovDom.
Re: ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ФОТОГРАФИИ НА ИМОТИ - от ключово значение за доброто представяне на имотите в интернет!
29-04-2009 - 16:20:38
avatar
Това със снимките сме го открили много, много отдавна winking smiley *yes*

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
това е добре, но май няма желание нещата да се правят като хората
Абсолютна загуба на време.По-важен ми е архитектурния план с разпределението на помещенията.Какво ми показваш с тия снимки на мебели...нали продавача ще си ги отнесе като се изнася.Каква ми е далаверята от това да гледам колко хубаво стои в центъра на стаята 4-местния червен фотьойл,след като аз имам два,двуместни,кафяви...
Чакайте де! Те първа дойде кризата. Сега като брокерите почнат да се чудят по цял ден какво да правят, а и разберат, че с чакане не трябва - може да започнат наистина да вършат някаква работа.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход