Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

За закупилите имот на зелено!

Публикувано от jores 
Re: За закупилите имот на зелено!
19-04-2009 - 07:58:29
avatar
За закупилите имот на зелено!

Зелено зелено!Ама око да види и ръка да пипне в Бг-то!
Иначе на такъв може да се нахлузиш.... *xxx*
Re: За закупилите имот на зелено!
19-04-2009 - 09:12:22
Какво да ви кажа. То целия финансов балон беше предизвикан от подобни сделки. Аз нямам тези акции, но ти ги продавам, аз нямам тези стоки но ти ги продавам и като ги имам ще ги получиш. Аз вземам 1000 лева заплата и не мога да си позвол жилище над 30 000 евро, но ще взема 60 000 евро заем и ще го купя. Това породи една лавина, която весе повече набираше скорост. Днес лавината спря. Тези които са отгоре виждат ужасяващите последствия от нея. Тези които сме отдолу, чуваме че нещо се е случило, но все още сме живи в благодарение на малкото останал въздух около нас. Какво правим когато този въздух свърши. Резервите на БНБ от които папкаме ще издържат за най-много година. Можем ли за една година да създадем производство, което да ни храни за да спрем да живеем на заем? отговорът е ясен. Не не можем. Вече е късно. Трябваше да се влага в производство, а не в надуване на имотен балон. Днес дори занижените с 30% цени изглеждат смешно и нелепо. Те са поне двойно завишени спрямо стандарта на хората със среден стандарт, които у нас са не повече от 10% от населението.
Re: За закупилите имот на зелено!
20-04-2009 - 19:39:25
Ей, само цървули сте се развихрили тука, мъка, мъка .............
Re: За закупилите имот на зелено!
21-04-2009 - 10:01:01
В кална локва, с цървули ще ходим. Ти като си с лачените обувки к'во дириш тук?
Re: За закупилите имот на зелено!
22-04-2009 - 09:03:30
Салвадор, просто се нарича по друг начин. И юридически се оформя различно иначе принципът е същия по целия свят. Хората влагат пари в проекти, защото поради по-високия риск цената на придобиване е по-ниска. Тръмп наскоро завлече така с един проект на мексиканската граница - обяви, че спира изграждането, а пари няма да връща.
Та ако купиш "на зелено" и трябва да обясниш на някой чужденец кажи, че си инвестирал в проект на жилищна сграда.
Re: За закупилите имот на зелено!
22-04-2009 - 23:24:30
Моето лично мнение е, че да купуваш имот "на зелено" е доста рисковано начинание в бг. Ако не искате да ви измамят, логиката е съвсем простичка ... няма ли разрешение за ползване-няма сделка.
Re: За закупилите имот на зелено!
30-04-2009 - 15:11:20
Ами аз закупих апартамент на зелено преди 3 години с ясното съзнание, че поемам някакъв риск. Това, което успях да направя е да проуча фирмата - колко обекта имат вече завършени и в дали са спазили сроковете. При оформянето на договора поставих определени условия в сроковете на плащане, които да са максимално в моя полза. При започване на строежа 30%, при А14 - 30%, при завършване на фасадата - 30% и 10% при Разрешително за ползване. Така до последно бях в положение да имам да давам winking smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход