Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Какво правите при отказ на продавача да продава?

Публикувано от variant_pan 
Re: Какво правите при отказ на продавача да продава?
21-01-2009 - 10:34:37
На мен не ми е ясно в конкретния случай продавача отказва ли се да продава?
Re: Какво правите при отказ на продавача да продава?
21-01-2009 - 10:36:23
avatar
Вариант, как точно си тръгнал да изповядваш сделка, без предварителен договор?!

Това че продавача е далече, не означава че не може да подпише договор - има си пълномощни, има си и и куриери smiling smiley, малко си босичък според мен за този бизнес, не се получават лесно големи комисионни smiling smiley

като няма капаро, няма комисионна, няма и какво да вземеш ... т.е. забрави да вземеш пари от някой по сделката
Re: Какво правите при отказ на продавача да продава?
21-01-2009 - 10:45:15
Broki, да, отказа се буквално 24 часа преди сделката.Благодаря

Palamud, на тебе май парите са ти в повече, щом не правиш компромиси с начина на работа и клиентите си.Това не ми е първи случай, в който няма предварителен договор, а след това има сделка и всичко е о.к.Просто се озъдачих от поведението на клиента ми - отказ в последната минута и пропадане на сделка.Това ми е втори такъв случай за 1 месец.Просто исках да се посъветвам с някой от вас и да споделите опит в подобни, НЕПРИЯТНИ ситуации.

НЕ СЪМ ТУК ЗА НАПАДКИ НА ИЗЛИШНИ КОМПЛЕКСАРИ!!!КОЙТО СИ НЯМА ДРУГА РАБОТА, НЕКА ДА НЕ Я ТЪРСИ ТУК.Мисля, че това е форум, а не съд, нали?
Re: Какво правите при отказ на продавача да продава?
21-01-2009 - 10:59:57
Ами просто е трябвало да настоявате за подписване на предварителен договор, има си куриерски услуги и т.н. Капарото се превежда с банков превод...Без подпписан договор и без платено капаро за мен просто няма сключена сделка. А и продавачът очевидно не е имал по начало намерение да продава, защото...не знам дали сте наясно ама е трудно човек да си купи самолетен билет "за утре" от САЩ или там където е през океана. Не че е невъзможно, възможно е но не е сигурно дали ще има места, цените са по-високи...просто човек като планира пътуване не си взима билета в последният момент. Очевидно е, че не е било планирано пътуване, след като се обажда 24 часа преди сделката.
Re: Какво правите при отказ на продавача да продава?
21-01-2009 - 11:04:06
avatar
Вариант, исках да ти помогна. Ама нейсе.

Значи - ти си направил компромис заради пари, не се прави така. Това че веднъж е минал номера без предварителен договор, не значи че всеки път ще минава. Едва ли другата страна е на ясно с работата която си свършил.

Иначе сделки съм сключвал и по телефона, но с проверени клиенти smiling smiley
Re: Какво правите при отказ на продавача да продава?
27-01-2009 - 12:07:36
До variant_pan
Първо, това са рисковете на професията.
Второ, неетичност - това е нещо, с което трудно може да се пребори човек, особено ако липсва ясно ,стабилно и конкретно законодателство.
Трето, ако имаш разходи, направени лично от теб и фирмата по тази сделка - следва да ги обявиш на виновника за провала на сделката. Ако той не желае да ги възстанови - завеждаш дело в съда, за да си ги възстановиш, ако, разбира се, имаш негов подпис някъде и т.н., защото той може да отрече ,че изобщо някога те е виждал.
А ако нямаш разходи, а само време, енергия и т.н. - просто пиеш една студена вода и това е. Успокояваш оптимистично купувача и ако той е все още сериозен и не е загубил доверието си в теб - тъй като ти си буфер в случая и част от разочарованието му и негативността пада и върху тебе, в най-кратък срок му намираш и му предлагаш друг подобен имот.


Be happy!



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-01-27 12:13 от general.
Re: Какво правите при отказ на продавача да продава?
30-01-2009 - 16:10:39
Извинявай за откровеността ,но мисля ,че ти трябва да наблгегнеш на това как се правят сделки.Няма закон ,който да ограничава собственика дали да продава или не.
Важното е какво е НАПИСАНО във възлагателния Договор..!!!А не само да имаш възлагателен Договор....Примерен вариант ..неустойка в Дговора в полза на посредника,ако собственика откаже ДА продава без ДА ИЗВЕСТИ посредника за отказа си.. ПРЕДВАРИТЕЛНО...!!! *xxx*
Re: Какво правите при отказ на продавача да продава?
31-01-2009 - 10:08:27
Aко продавач откаже да вземе дори и половината от средните офертни цени в момента, значи е тотално заблуден. Не можете да му помогнете. Той още е в периода на отричане. Изчакайте периода на отчаяние и му се обадете отново. Етапите на имотния балон могат да протекат строго индивидуално при отделните индивиди. Бъдете психолози, съобразявайте се.
Re: Какво правите при отказ на продавача да продава?
31-01-2009 - 10:39:12
avatar
След като сте агенция и търсите коментар от други агенции - най-добре използвайте вътрешния форум за брокери. Линк към него имате в моите имоти.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход