Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Направо ги побъркахме тия британци

Публикувано от kiko 
Направо ги побъркахме тия британци
15-03-2006 - 12:53:16
The Independent: Британците са очаровани от магията на България

12:05, 15.03.2006

Все повече инвеститори влагат парите си в недвижими имоти в България, пише вестникът



Все повече инвеститори влагат парите си в недвижими имоти в България, като предпочитат да купуват апартаменти. Но вече има и нови тенденции, които са свързани с това, че все повече британци откриват магията на страната и искат да останат да живеят там, пише в днешния си брой британският вестник Тhe Independent.

До момента най-много купувачи привличаше черноморският курорт Слънчев бряг, но само няколко километра във вътрешността на страната вие можете да откриете една напълно различна България, в която цените на имотите все още са ниски. Някои британци вече са оставили домовете си в родината, защото разбраха, че могат да живеят като "крале" в България само от наема.

След приемането на България в ЕС, което най-вероятно ще стане през 2007 година, се очаква да се увеличи и броят на британските граждани, които ще се установят за постоянно в страната, посочва изданието. /INSURANCE.BG

Re: Направо ги побъркахме тия британци
15-03-2006 - 13:06:09
Дотука беше с красивата и евтина България...
Re: Направо ги побъркахме тия британци
15-03-2006 - 13:42:44
С евтината - да, ама защо пък с красивата confused smiley

Те тия британци да не са атомна бомба?!
Анонимен потребител
Re: Направо ги побъркахме тия британци
15-03-2006 - 13:54:15
Re: Направо ги побъркахме тия британци
15-03-2006 - 14:10:31
Ама пък тази статия показва, според мен, и нещо друго.

Че и за британците (вероятно защото са все пак от ниската соц. прослойка) 1000 е/кв за имот в слънчев бряг е много.

А 4ovek мен ме убеждаваше в друга тема как щели да се намерят 1000 балами с по 100 к евро да изкупят нашите имоти по черноморието на апартаменти. Дето tattoo си мисли, че ще стане и нашите инвеститори богати и пребогати с тия пари ще купят на Сейшелските острови.

100 к евро не са чак много пари, ама и в страните на ЕС са си сума за отделен индивид (не за фирма) - а и при техния начин на живот е рядко някой да ги има кеш. Пък който купува с ипотека, той ще мисли за възвръщаемостта - т.е. няма да купува в безперспективна туристическа дестинация.
Re: Направо ги побъркахме тия британци
16-03-2006 - 12:03:17
Защото където има много туристи красота нямаsmiling smiley
За сравнение Банско преди 10г. и Банско сега. Ако голи хълмове , ерозиращи през лятото наричаш красота, аз не ги разбирам така тези работи. От уютно градче, с прекрасна писта, странни местни жители се превърна в някаква простотия, наподобяваща бегло скикурортите по Европа.
Re: Направо ги побъркахме тия британци
16-03-2006 - 12:08:07
Ама ти да не мислиш, че ги купуват с пари кеш? Имат си там някаква странна система да могат да си инвестират пенсионните спестявания още на младини в имоти ама нека икономистите разяснят по-добре за какво точно става въпрос. И някакви промени им гласят - ама пак нека се изкажат по-запознатите.
Абе с две думи англичаните са стимулирани по някакъв начин от правителството да купуват имоти по целия свят, така да се каже имперска политика.
Re: Направо ги побъркахме тия британци
16-03-2006 - 15:13:46
Това за кеша е ясно - ама всеки, който инвестира - при тов апрофесионало - тези фондове са префесионално управлявани, си парви сметката в какво го прави. Така че тезата за баламите с по 100 ке вро не касае тези фондове.

Иначе "индивиди" с по 100 к евро балами също трудно ще намериш - даже и англичани smiling smiley

Колкото до красотата - ама тези англчиани не са туристи! Те нали са "заселници" тука. Туристите са като скакалците - идват, опоскват и си отиват за една седмица. А тук става въпрс за трайно установяване за живеене - поне аз така го разбрах.
Re: Направо ги побъркахме тия британци
16-03-2006 - 15:35:36
Я някой да каже за пенсионите фондове, защото не съм много наясноsmiling smiley Мина ми един път нещо то рода, че не фонда, а лично пенсионно осигуряващия се има право сам да си избира имота, като фонда го финансира срещу задължението той докато работи да се осигурява в този фонд. Т.е. не се управляват професионално парите, а се прибират професионално. Един вид цял живот си плащаш на частен пенсионен фонд (като нашето - задължително допълнително осигуряване), но пенсия не получаваш, а получаваш имот, който сам си го избрал.
Ultrix ми се струва, че ще знае нещо по въпросаsmiling smiley Ако знае да не се спотайва ами да снесе малко информацияsmiling smiley
Re: Направо ги побъркахме тия британци
16-03-2006 - 15:46:12
Мисля, че не е нужно да се чудим повече. Ето я причината за британската инвазия:
Британското правителство остави старците без гащи
Вместо да се разправят с побеснели старци пред Даунинг стрийт 10, те им дават по няколко десетки хиляди паунда безлихвен заем да ходят в някое забутано село в нашата провинция и да си живеят като царе с няколко стотин до 1000 паунда пенсия. Гениално!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход