Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Kakvo mislite za PAZARA NA NAEMI?

Публикувано от lakomo_kote 
Kakvo mislite za PAZARA NA NAEMI?
14-03-2006 - 08:21:39
Obsto vzeto - slaba rabota, ot lichni nabludenia. Ot gledna tochka na sobstevinicite - chydia se kolko procenta rentabilnost sredno vrazvat na godina ot naemi? Spored men horata, koito kupuvat nedvijima sobstvenost, do praviat nai-veche ili za da jiveiat v neia i/ ili se nadyavat da preprodat na pechalba. No mai niama golemi ochakvania za current income... Ako kapne, kapne winking smiley.


Sravniavam s USA, kadeto za entry-level buyers e razprostranena praktika mesechnite plastania po ipotekata da se pokrivat pochti 100% ot naemateli- satestveno oblekchenie za sobstvenicite. V BG obache tova ne e vazmojno na tozi etap. Interesno ste e da se izbroyat prichinite, obyslavyasti tazi sastestvena razlika na dvata pazara... Razmisli v kasen chas...


Lakomo Kote
:crazy:
Анонимен потребител
офтопик
14-03-2006 - 08:52:07
Lakomo Kote, айде да те замоля да пишеш на кирилица, че иначе е голяма мъка с четенето.
Ако нямаш кирилица тука има:
[injinera.bgplus.com]

Ако не ти се играе да я слагаш поне си прекарвай мненията през това чудо:
[lat2bg.kredor.com]
Re: Kakvo mislite za PAZARA NA NAEMI?
14-03-2006 - 09:52:10
Na zapad obshtestvoto e mnogo mobilno i dori pri naemi ravni na vnoskite po kredita za daden imot ima mnogo potentsialni naemateli. V BG ne e taka, vseki shte kupi ako naema mu e kolkoto kreditnata vnoska, zatova i naemite sa po-niski. Zatova ako imash za namestvane edno 30-40K EUR mozhe bi si struva da gi vlozhish v imot i da vzimash naem, no inache - mislia che ne e opravdano.
A ot skap imot za visok naem vaobshte niama smisal - veche ima svrahpredlagane na takiva, imash mnogo ogranichen krag ot potentsialni naemateli i si strashno nelikviden - trudno se prodava takav imot, za razlika ot niakoe prilichno dvustaino s dobro izlozhenie na dobro miasto.(v BG dvustaino e spalnia s box i hol)
Имотко
Re: Kakvo mislite za PAZARA NA NAEMI?
14-03-2006 - 10:40:05
И аз няма да Ви чета без кирилица, сто пъти Ви помолиха учтиво....
Re: Kakvo mislite za PAZARA NA NAEMI?
14-03-2006 - 11:31:19
Quote

Sravniavam s USA, kadeto za entry-level buyers e razprostranena praktika mesechnite plastania po ipotekata da se pokrivat pochti 100% ot naemateli

подозирам че това можеш да го постигнеш само за interest only ипотека, където месечните вноски са доста по-малки (щото никога не плащаш главницата)

иначе ето ти още фактори за БГ:

- рентиерите не плащат данъци за доходите от наем, така че те са занижени

- лихвите все още са по-високи от Еврозоната / УСА и всноските по кредита са по-високи
Re: Kakvo mislite za PAZARA NA NAEMI?
15-03-2006 - 00:01:18
Sajalyavam za kirilicata. S firewall sam i ne moga nisto da download-na.

Kote - saglasna sam s nabludeniata ti. Merci za poyasnenieto za 2-staen. Mai se okazva, che az tarsia 3-staen togava, i.e. 2-bedroom!

Lakomo kote spinning smiley sticking its tongue out
Иво
Re: Kakvo mislite za PAZARA NA NAEMI?
15-03-2006 - 08:05:56
Определено за наемите в Бг има много митове.Боркери залъгват хората за доходността и лаици на база собствени анализи,без да имат опит в рентиерския бизнес(това все още не се нарича бизнес в БГ) също създават грешно впечатление.
Общо взето нещата стоят така.От собствен опит мога да ти кажа,че най-изгодно за рентиерство си е търговската площ-магазин най-вече.Няма да кометираме индустриалните и промишлени халета защото там става дума за милиони и това поприще е за фондовете,не за частни лица като нас с по ограничени средства.
За това колко голям да е магазина и къде може да си напише книга.Там винаги имаш много по стабилни наематели,които може да се изгонят и по лесно.Разбира се ти трябва перфектен договор за наем,НАЙ-ВАЖНОТО НЕЩО всъщност.
Офис площите също не са за подценяване,но те са нещо което може да бъде зъздадено(построено) и пазара да се пренасити.Докато на Патриарх Евтимий няма от къде да ти изскочи нов магазин.В крайна сметка навлизането на много нови компании,които ще търсят офиси,ще подържа наемния пазар и там на отлично ниво.
За жилища нещата са по особенни.Но мобилността която ще обхване и българина след влизането в ЕС ,ще подобри положението и там.Цели фермани изписахме кое жилище е най-изгодно ,за това няма да се повтарям.Виж темата "В кое е най-изгодно да се инвестира".
В общи линии пазара на наеми е много активен,ако вече имаш инерция и даваш няколко обекта,представяйки договорите за наем в банки,ще ти дават кредити с които да придобиеш нови обекти,пускайки и тях в действие парите ти ще продължават да се множат,от теб се иска точна агенция ,която да ти събира наема,а ти да проучваш пазара за нови инвестиции clap: .
Re: Kakvo mislite za PAZARA NA NAEMI?
15-03-2006 - 08:23:49
Ivo, tova s dogovorite e super! V sashtnost edin perfecten kakto kazvash dogovor si e dokazan dohod i na negova baza mozhe da se vzeme kredit! Predpolagam sledva da e registriran v obshtinata i da si plashtash danatsite po nego, koeto ne e problem.

Spored teb ima li oshte hliab v novi apartamenti na zeleno ili e riskovano? Predpolagam ne vsichki, koito sa se zahvanali sas stroitelstvo shte izdarzhat ako prodazhbite stanat po-trudni i se iziskva poveche vreme i zavarshvane na obekta. Zashtoto veche kato che li se ochertava edna takava tendentsia - da se prodava na grub stroezh ili blizo do zavarshvane i vse po-malko na zeleno.
Анонимен потребител
офтопик
15-03-2006 - 08:25:33
е хубаво не можеш да даунлоднеш ама поне не можеш ли мнението преди да го публикуваш да го прекараш от тука:
[lat2bg.kredor.com]
Paste в лявото прозорче, натискаме бутончето, Copy на дясното прозорче, Paste във форума - е от това по-просто не мога да го обясня
Анонимен потребител
Re: Kakvo mislite za PAZARA NA NAEMI?
15-03-2006 - 08:39:39
Quote

В крайна сметка навлизането на много нови компании,които ще търсят офиси,ще подържа наемния пазар
Прекалено много разчиташ на навлизане на нови компании. Предполагам мислиш че производството от Западна Европа ще се втурне насам. Моите впечатление са, че всичко се изнася към Китай. Онзи ден имаш един интересен разговор с един приятел. Всеобщото разпространеното мнение е, че след приемането ни в EU западните компании ще дойдат да инвестират тука защото вече е по-сигурно и т.н. Та моя приятел застъпваше точно обратната теза - ние ще станем неизгодни за EU компаниите щом влезем в EU. Логиката беше много проста - за всяко нещо произведено в EU трябва да се спазват определени изисквания. Докато бяхме извъм EU можехме да конкурираме китайците, че сме по-наблизко. След приемането ни в EU номера с неспазване на изисквания и оправдание че стоката е призведена извън EU няма да минава.


Quote

Но мобилността която ще обхване и българина след влизането в ЕС ,ще подобри положението и там
Така си е ама мобилноста ще е от Бг навънка, а не вътре в Бг. Българинът:
1) не е свикнал да живее под наем
2) не е свикнал да сменя мястото си на живот
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход